Zdraveite,
Znae li nyakoi ako kandidatsvash za imigratziya prez Quebec pri polojenie che veche si jivyal izvestno vreme v Canada (v druga provintziya), kolko vreme otnema tzeliya protzes (do poluchavaneto na permanent resident status)? Na ofitzialniya website ima priblizitelni srokove no sa dosta razlichni ot edno myasto na drugo?
Ima li nyakoi koito e minal po sushtiya put?
Blagodarya vi predvaritelno!
Imigratziya prez Quebec
Re: Imigratziya prez Quebec
Lyna написа:Zdraveite,
Znae li nyakoi ako kandidatsvash za imigratziya prez Quebec pri polojenie che veche si jivyal izvestno vreme v Canada (v druga provintziya), kolko vreme otnema tzeliya protzes (do poluchavaneto na permanent resident status)? Na ofitzialniya website ima priblizitelni srokove no sa dosta razlichni ot edno myasto na drugo?
Ima li nyakoi koito e minal po sushtiya put?
Blagodarya vi predvaritelno!

Mnogo interesna gramatichna konstruktzija e imigratzija PREZ Quebec? Moje li da utochnish.
Dokolkoto znam pravilnita konstruktzii sa dve:
1. Емиграция ОТ България ...да кажем
2. Имигрирам В Канада ...да кажем
A inache si pojasni vyprosa - kakyv ti e status-a v Kanada v momenta (vijdam che pishesh che si tuk)? Tova da si jivjala ili uchila v Kanada ti dawa dopylnitelni tochki po tochkovata sistema - nishto poveche. Ako imash prijateli v Kanada - tova ti dava oshte tochki.
Zrasti na teb Stan,
Situtziyata mi e slednata: Jivyala sum tuk veche poveche ot 2 godini no ne v Quebec a vuv Vancouver, BC i sum s temporary worker visa. Doide momenta v koito moga da kandidatsvam za permanent resident status i moga da go napravaya ili chrez Buffalo (po normalnata protzedura) ili chrez New York (kudeto se oblujvat aplicatzii po protzedurata za imigratziya na Quebec).
Problemut mi e vremeto i se chudya dali znaesh koya ot dvete protzeduri otnema po-malko vreme i kolko (ot momenta na podavane na applicatziyata prez meditzinskite do poluchavaneto na samiya document)?
Sushto znaesh li dali e zaduljitelno ako si odobren za Quebec i ti dadat Certificat de selection de Quebec da se zaselvash tam?
Mersi mnogo predvaritelno!

Situtziyata mi e slednata: Jivyala sum tuk veche poveche ot 2 godini no ne v Quebec a vuv Vancouver, BC i sum s temporary worker visa. Doide momenta v koito moga da kandidatsvam za permanent resident status i moga da go napravaya ili chrez Buffalo (po normalnata protzedura) ili chrez New York (kudeto se oblujvat aplicatzii po protzedurata za imigratziya na Quebec).
Problemut mi e vremeto i se chudya dali znaesh koya ot dvete protzeduri otnema po-malko vreme i kolko (ot momenta na podavane na applicatziyata prez meditzinskite do poluchavaneto na samiya document)?
Sushto znaesh li dali e zaduljitelno ako si odobren za Quebec i ti dadat Certificat de selection de Quebec da se zaselvash tam?
Privet Lina - otgovora mi v naj-obshtija sluchaj e DA, PROCEDURATA NA QUEBEC E PO-BYRZA OT TAZI NA FEDERALNATA I E PO EVTINA.Lyna написа:Zrasti na teb Stan,![]()
No tuk ima njakolko uslovia:
1. Da si podadesh dokumentite kym suotvetnoto posoltvo - ne znam dali tova trjbva da e NY - ti si znaesh.
Pishesh si che si v Canada i che imash prijateli i tn. - shte ti dadat tochki za tova. Ima self-evaluation i gledaj da si v naj-tyrsenite profesii tuka che e po-lesno. V tezi dokumenti njakyde te pitat kyde iskash da se zaseljvash. Razbira se pishesh v tvoja sluchaj - Montreal

2. Trjbva da ponauchish Frenski za interview - a to e na 4-5 mesetz ot poluchavane na komplekta dokumenti za kogato kandidastvash ot BG i tuk sigurno e gore-dolu tolkova;
3. Na intervjuto gi omajvash s izumitelen Frenski i gi ubejdavash che iskash v Quebec zashtoto e stranata na neogranichenite vyzmojnosti i s izumitelen tropicheski obshestven klimat i na silno tolerirane na neznaeshtite Frenski. Ubejdavash gi syshto taka che imash kupishta prijateli ochakvashti te na Mtl-Trudeau airport koito shte ti otdadat cjaloto si vreme da ti pomognat da se integrirash v société quebecoise daje s risk da ne hodiat na rabota. Neshta v tozi stil.
4. V kraja na intervjuto ti davat Certificat de Selection i nego s razni taksi i razni drugi formi otivash na Federalnata procedura. Pishe che trjbvat 9 mesetza do poluchavaneto na visite pri neia. V tvoja sluchaj moje i po-rano.
FINALLY - NE, NE E ZADYLJITELNO DA OTIDESH V QUEBEC - TI POLUCHAVASH "COFIRMATION DE RESIDENCE PERMANENTE" KOETO E FEDERALEN DOKUMENT, A NE E NA QUEBEC. PONE TAKA E ZASEGA - ENJOY IT.
Toest sled 1 godina sled podavane da dokumenti mojesh da si permanent i pak v Vancouver.
S.
не искам да съм категоричен но Канака, който живее в Онтарио беше пробвал да мине през Кебек и му бяха отказали ако съм разбрал провилно и има логика. ако си вдруга провинция е доста ясно, че използваш Кебек само като врата и хората не са толкова прости все пак. всъщност те изобщо не са прости когато си вършат тяхната си конкретна работа. дано не те заблуждавам, но се порови назад в темите на Канак и може би ще намериш това за което споменавам.
Mnogo mersi za podrobniya otgovor, Stan_stanbinev_ написа: Privet Lina - otgovora mi v naj-obshtija sluchaj e DA, PROCEDURATA NA QUEBEC E PO-BYRZA OT TAZI NA FEDERALNATA I E PO EVTINA.
No tuk ima njakolko uslovia:
1. Da si podadesh dokumentite kym suotvetnoto posoltvo - ne znam dali tova trjbva da e NY - ti si znaesh.
Pishesh si che si v Canada i che imash prijateli i tn. - shte ti dadat tochki za tova. Ima self-evaluation i gledaj da si v naj-tyrsenite profesii tuka che e po-lesno. V tezi dokumenti njakyde te pitat kyde iskash da se zaseljvash. Razbira se pishesh v tvoja sluchaj - Montreal![]()
2. Trjbva da ponauchish Frenski za interview - a to e na 4-5 mesetz ot poluchavane na komplekta dokumenti za kogato kandidastvash ot BG i tuk sigurno e gore-dolu tolkova;
3. Na intervjuto gi omajvash s izumitelen Frenski i gi ubejdavash che iskash v Quebec zashtoto e stranata na neogranichenite vyzmojnosti i s izumitelen tropicheski obshestven klimat i na silno tolerirane na neznaeshtite Frenski. Ubejdavash gi syshto taka che imash kupishta prijateli ochakvashti te na Mtl-Trudeau airport koito shte ti otdadat cjaloto si vreme da ti pomognat da se integrirash v société quebecoise daje s risk da ne hodiat na rabota. Neshta v tozi stil.
4. V kraja na intervjuto ti davat Certificat de Selection i nego s razni taksi i razni drugi formi otivash na Federalnata procedura. Pishe che trjbvat 9 mesetza do poluchavaneto na visite pri neia. V tvoja sluchaj moje i po-rano.
FINALLY - NE, NE E ZADYLJITELNO DA OTIDESH V QUEBEC - TI POLUCHAVASH "COFIRMATION DE RESIDENCE PERMANENTE" KOETO E FEDERALEN DOKUMENT, A NE E NA QUEBEC. PONE TAKA E ZASEGA - ENJOY IT.
Toest sled 1 godina sled podavane da dokumenti mojesh da si permanent i pak v Vancouver.
S.

Sega veche znam kolko vreme otnema "prez Quebec"

Kakto i da e, mersi oshte vednuj za tova che se otzova