Фотограф???
Фотограф???
Здравейте,има ли професионален фотограф между нас в Монреал?Купих си проф. фотоапарат,и имам нужда от няколко урока за работа с него-срещу заплащане разбира се -моб. 514-707-7451
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Фотограф???
И аз имам Canon Rebel T3, ама освен портрет и мултишот друго почти не ползвам.
Говорих с един про, който каза, че и това не ползва.
Говорих с един про, който каза, че и това не ползва.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
...да,и аз така,но идеята ми да извлека максимум КПД от апарата 

- ablood
- Обратна връзка:
Това което фотографът ми препоръча е веднага да отида и да си купя защитна леща за обектива. Дори да не дишам срещу незащитена леща. И да се почиства само със специални продукти и четки.
- UnHoly
- Напуснал форума
Дали съвет от професионалист срещу заплащане или да изкараш курс в някой колеж? Има курсове по професионална фотография на английски в Доусън, и на френски в Андре Лорендо, а вероятно и на много други места.
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
- Independent
На мен http://www.digital-photography-school.com/ ми свърши голяма работа. Имат форуми, седмични задания, статии, и всичко е безплатно. Освен това често пускат e-books на прилична цена, прегледай го.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Благодаря за съветите,но проблема е,че нямам време за курсове при 50-60 часа на седмица работа!!!
Ablood,с пълно бойно снаряжение съм-къппички.моливи за обективите,лещи и каквото там се сетиш
Ablood,с пълно бойно снаряжение съм-къппички.моливи за обективите,лещи и каквото там се сетиш

Какъв е апарата?
Преди да имам отговор на този въпрос, трудно бих дал отговор на въпроса. Професионалните фотографи, които познавам, работят с Канон. Ти какво си взел и с какво оборудване като обективи?
Преди да имам отговор на този въпрос, трудно бих дал отговор на въпроса. Професионалните фотографи, които познавам, работят с Канон. Ти какво си взел и с какво оборудване като обективи?
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк

http://www.karltaylorphotography.com/fr ... QAod8iD_-g"
Go big or go home.
- optics
- Модератор
ДСЛР-а помага когато си задобрял и стигнал ниво, че със сапунера не можеш постигаш каквото с ДСЛР.
Ако се изрепчиш и си го купиш по-рано от тоя момент, си хвърляш парите на вятъра, носиш
тежка тухла на рамо, сменяш обективи, трепериш му и т.н.
Предпочитам да знам, че със сапунера мога да направя повече отколкото мнозина с ДСЛР могат,
отколкото да знам че със ДСЛР не мога да направя каквото мнозина със сапунера могат.
Честно казано аз съм убеден че повечето хора с ДСЛР-и си въобразяват, че могат да правят нещо повече
защото имат ДСЛР, но всъщност не могат (а дори и нямат ясна идея - кое е това повече).
Ако се изрепчиш и си го купиш по-рано от тоя момент, си хвърляш парите на вятъра, носиш
Предпочитам да знам, че със сапунера мога да направя повече отколкото мнозина с ДСЛР могат,
отколкото да знам че със ДСЛР не мога да направя каквото мнозина със сапунера могат.
Честно казано аз съм убеден че повечето хора с ДСЛР-и си въобразяват, че могат да правят нещо повече
защото имат ДСЛР, но всъщност не могат (а дори и нямат ясна идея - кое е това повече).
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
хайде бе!optics написа:ДСЛР-а помага когато си задобрял и стигнал ниво, че със сапунера не можеш постигаш каквото с ДСЛР.
Даже без да сменяш обективи имаш:
Широкоъгълен обектив - няма нужда да се отдалячаваш много. Понякога и не можеш.
Няколко снимки в секунда - мразя да изпускам важни моменти.
Снимки в здрач без светкавица - жена ми не понася светкавиците в очите си и само прави гримаси.
Като се роди бебето пък другия месец е изключено да му святкам. За червените очи да не говорим.
Eй т'ва го щракнах вечетра, на лампа, без светкавица, без статив и без опит с DSLR. Вградения стабилизатор е достатъчен, ако не се мърда много:

- fandjo
- Обратна връзка:
в тоя ред на мисли "сапунера" явно е апарат, като мая пентакс дето си снимам сбора на село, щракаш щракаш наред и на другия ден на компа триеш братовчедите, които чак не разпознаваш от размазването... всичко друго е сполучлива снимка.. а ДСЛР е ???optics написа:ДСЛР-а помага когато си задобрял и стигнал ниво, че със сапунера не можеш постигаш каквото с ДСЛР.
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
- ablood
- Обратна връзка:
Със сапунера си, дето лани го подбирах внимателно, изчитайки стотици отзиви и рейтинги, трия 3/4 от снимките поради неизползваемост.
Как ти звучи:
light sensitivity 6,400 ISO vs 1,600 ISO
shutter speed 1/4000s vs 1/1500s
sensor 22.2x14.7mm vs 1/2.3" 6.2x4.6mm
Как ти звучи:
light sensitivity 6,400 ISO vs 1,600 ISO
shutter speed 1/4000s vs 1/1500s
sensor 22.2x14.7mm vs 1/2.3" 6.2x4.6mm
Принципно, "чесането на краста" и "здравия разум" са на два различни полюса
Иначе предназначението на една вещ е да те прави щастлив, успех в професионалната фотография на автора на темата и на Блъди и сори за спама.

Иначе предназначението на една вещ е да те прави щастлив, успех в професионалната фотография на автора на темата и на Блъди и сори за спама.

Dead Eyes See No Future
- optics
- Модератор
Аз с Блъда не споря. Той ги разбира нещата.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel