старши инженери-металурзи, помогнете

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
whitefang

старши инженери-металурзи, помогнете

Мнение от whitefang »

Здравейте всички, надявам се да има някъде в Канада senior-инженери-металурзи или матириалс, българи, готови да помогнат.
Аз съм на 24 години, junior engineer (специалност 2142), член на ордера в Quebec. Завърших bac в Mining факултета на МcGill 2010 пролетта, знам както английски, така и френски. Веднага след завършването реших да се върна в България, тъй като тя много ми липсваше. Но McGill-ската ми диплома не говореше нищо на никой почти, а се оказа, че трябва д а я легализирам по дълга процедура. Работа по специалността не намерих. Работих 9 месеца като международен координатор в една инженерингова фирма, главно си използвах езиците, но видях, че няма да мога да си реализирам инженерното образование. Това, което най-харесвам в България е, че има по-малка дистанция между хората, има по-близки, по-открити отношения между колеги. В Канада са усмихнати и любезни, но всъщност не им пука за тебе. Но изобщо, останах разочарован от корумпираната реалност и мизерията в България, а и много беше различно от детските ми спомени... Преди малко повече от половин година се върнах обратно в Монреал. Подадох документи за членство в ордера, бях приет и започнах да си търся активно работа - до този момент - безуспешно. Навремето записах тази специалност, защото всички казваха, че има голям деманд. Когато като студент кандидатсвах, бях един от първите, намерил си стаж, а сега не знам какво става, не мога и да стигна до интервю. Нещо убърках, не знам какво. Излязох от коловоза ли, какво ли...
Ако има инженери -металурзи или materials във форума, моля, помогнете, ако има при вас работа за начинаещи. По принцип мога да отида навсякъде. Ще бъда също безкрайно благодарен, ако ми дадете съвет или инфо.
Аз чувам противоречиви мнения - ту , че има търсене, ту ,че кризата в бранша е голяма. Личното ми впечатление от сайтовете за работа е, че се търсят експерти с експириънс, но за съжаление, много рядко такива почти без никакъв опит.
За пръв път пиша тук и надявам се, да съм поствал на точното място.Но пък мисля, че моята лична история може да бъде полезна за много хора по някакъв начин.
Поздрави на всички, ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА и да са живи и здрави всички ИВАНОВЦИ!!!
Публикувай отговор