Нова "мода" - масови палежи на автомобили

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
jovani

Re: Нова "мода" - масови палежи на автомобили

Мнение от jovani »

roumensp написа:
jovani написа:аз с моят доход не мога да си позволя да ходя със златен синджир на работа
Това е вица на годината. :D
Защо, да не би във вашата работа да имаш колеги, разхождащи се със златни синджири?

А в Торонто не би било зле да разрешат най-накрая поставянето на решетки по прозорците на къщите и монтирането на метални врати.
http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/s ... ppard.html
Проблемът е че не би имало смисъл, след като всеки може да събори стената с няколко по-яки ритника...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

jovani написа:
roumensp написа:
jovani написа:аз с моят доход не мога да си позволя да ходя със златен синджир на работа
Това е вица на годината. :D
Защо, да не би във вашата работа да имаш колеги, разхождащи се със златни синджири?
Ами няма, но причината не е в доходите им.
То и аз мога да кажа, че въпреки доходите ми, не мога да си позволя да ходя на работа по джапанки. :D
jovani

Мнение от jovani »

Има и друго обяснение за синджирите - прекалено рисково е да се разхожда човек по улиците със златен синджир на врата.
Във Ванкувър освен решетките на прозорците не би било лоша идея да легализират също бронежилетките:
http://www.cbc.ca/news/canada/british-c ... death.html
The B.C. Lower Mainland's Integrated Homicide Investigation Team is investigating a rash of apparently unrelated fatal shootings in Surrey and Langley that began over the Christmas weekend.
Three men who did not have criminal records are dead after being shot in separate incidents in Newton, north Surrey, and Walnut Grove between Christmas Eve morning and Boxing Day night.
A fourth man was found dead by police Tuesday morning in the Cedar Hills neighbourhood of Surrey.
...
If the man's death is deemed to be a homicide, it will be the fourth in the Surrey-Langley region of the Lower Mainland since Christmas Eve.
Bradley McPherson, 28, died after being shot at a house party in the Newton area of Surrey sometime around 4 a.m. on Christmas Eve.
On Christmas Day, 27-year-old Alok Gupta was shot and killed on the Surrey-North Delta border, while working a shift as a convenience store clerk.
On Boxing Day, a 38-year-old man was gunned down in his driveway in the Walnut Grove area of Langley, B.C. Police have not released his name.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Много ти благодаря, че ми обясняваш толкова подробно какъв е живота във Ванкувър. :lol:

С нетърпение очаквам и алтернативно обяснение за джапанките.
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:Много ти благодаря, че ми обясняваш толкова подробно какъв е живота във Ванкувър. :lol:

С нетърпение очаквам и алтернативно обяснение за джапанките.
Познат, работещ в Калифорния като софтуер дивелопър ми е казвал, че много от колегите му ходили с джапанки на работа.
Моят бивш шев пък ходеше лятото с гумените галоши "Крокс", дето бяха много популярни преди няколко години - няма лошо, стига да му е удобно.
Но с ланци още не съм видял някой да се разхожда. Може би това би бил един пример за "истински свободен човек" в Северна Америка - да можеш да си позволиш да ходиш с дебел златен ланец на работа. Това може да стане само когато:
А. Работиш за себе си и си сигурен, че не можеш да си изгубиш клиентите.
Б. Изплатил си си моргиджите и можеш да си позволиш да не работиш за продължителен период от време.
В. Живееш в спокойна и сигурна държава като България, където хората не се притесняват да носят ланци по улиците, а не във Ванкувър или в повечето градове в САЩ, където биха те застреляли за няколко стотин долара.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

В Бг тежки ланци не крадат
кръста си да не прееб_т
Крадат само леки обеци
и разкъсват детски уши

http://www.rusenews.eu/news/34933#4"

http://www.plovdiv-online.com/nakratko/ ... ovdiv.html"

http://novini.dir.bg/news.php?id=10107644"

В Бг крадат не по, а под улиците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=989817"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

jovani написа:
Живееш в спокойна и сигурна държава като България, където хората не се притесняват да носят ланци по улиците, а не във Ванкувър .
:D :crazy: :super:

Джувани, не знам какво "Пушиш" или "взимаш" брато но на East Hastings всички дилъри ще банкрутират ако почнеш да го продаваш там.. И това май ще е най-сигурният начин да започнеш наистина да правиш бленуваните (от теб) 700-800 долара на ден..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Вчера пуснаха на свобода и последният заловен във връзка с палежите.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Голям смях с тоя Джовани и безопасната България.
:rofl:

А по въпроса за носенето на златни ланци - намирам го за признак на простотия и примитивно съзнание.
Ако на някой това му е мечтата и синоним за свобода - много жалко за него.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

optics написа:А по въпроса за носенето на златни ланци - намирам го за признак на простотия и примитивно съзнание.
Абсолютно съм съгласен.
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:
optics написа:А по въпроса за носенето на златни ланци - намирам го за признак на простотия и примитивно съзнание.
Абсолютно съм съгласен.
Е добре тогава - наместо ланците следващият път като отида до Куба ще ви се похваля, че пиша от пада си (и аз си имам пад, представете си, ама не е Апъл или Андроид, за да не се излъжа и да почна да свалям апликации за него). Ето, на това му се вика "тарикатско" самоизтъкване - като се има в предвид цената на роуминга в Куба - няма да ме обявините в примитивизъм, нали...
За мен свобода е да можеш да си позволиш да правиш неща, които не са незаконни, но са в ущърб на утвърдените норми:
Навремето имах работа с един много богат човек на остров Малта и той обичаше да се разхожда бос в офиса си.
Или например да си сложиш лепенки "Спорт" и спойлери на Ролс-Ройса.
Или да отидеш с тлъст златен ланец на работа.

Това е свобода. Да си плащаш моргиджа цял живот всеки в Канада го може.
haimana

Мнение от haimana »

jovani, какво толкова те стяга чипика с тоя ланец? Ако ти се носи, носи си. Ако бизнес етиката в твоя бранш не ти го позволява, сори, смени си работата. Свобода, какво да я правиш-иска жертви :D

Аз лично дори и часовника едва понасям да ми е на ръката, та какво остава за още някакво желязо да е накачено по мен. Ама това си е моето разбиране за свобода.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Аз пък съм като коледна елха,на кой му пука :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
jovani

Мнение от jovani »

haimana написа:jovani, какво толкова те стяга чипика с тоя ланец? Ако ти се носи, носи си. Ако бизнес етиката в твоя бранш не ти го позволява, сори, смени си работата. Свобода, какво да я правиш-иска жертви :D

Аз лично дори и часовника едва понасям да ми е на ръката, та какво остава за още някакво желязо да е накачено по мен. Ама това си е моето разбиране за свобода.
Ами остава да си сменя работата - дотук добре, ама като не харесвам и моргиджите какво да правя?
Да стане бездомник и бъм - това ли са опциите на "свободният човек" в Канада?
Не е ли по-разумно просто да си смени държавата?
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Стани рапър
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор