Въпроси за документите за Монреал, Квебек
- Famille Yantchevi
Re: Въпроси за документите
Здравейте. И аз да се включа, като кандидат за живот в Канада. Вчера пуснахме първите документи за Виена. Кандидатстваме цялото семейство - 2-ма възрастни и 2 деца. Питанката ми е - да се надявам ли за потвърждение за получаване до Нова година? Чета разни мнения, че напоследък доста се бавели, та се чудя.
Освен, ако не сте с търсена професия, чакайте известие най-рано на пролет.Famille Yantchevi написа: Питанката ми е - да се надявам ли за потвърждение за получаване до Нова година?
Vouloir, c'est pouvoir!
- Famille Yantchevi
Честно казано, не съм сигурна, дали професията ми е от търсените, но попълних допълнителен формуляр. Инженер - магистър съм, дипломата ми е сертифицирана от AUF - Agence Universitaire de la Francophonie, на които Монреал е член. Надявам се това да направи впечатление. И най-вече да ми признаят езика, защото и обучението ми беше на фреснки.
Дано да ги впечатли, защото напролет ми звучи много далече...
Дано да ги впечатли, защото напролет ми звучи много далече...
Ако пролетта ти се вижда много далече, как ли ще ти звучи пролет 2013-та? Не че искам да се заяждам, но по-добре да ви сваля на земята, за да не таите празни надежди и да си късате нервите след това. В момента акюзе се получава след 5-8 месеца от подаване на документите. Акюзето означава, че са ви отворили досие, но не и че сте в списъка за интервю. Незнайно колко месеца след отварянето на досието, документите в него се преглеждат от имиграционен служител и се оценяват, като се точкуват отделните критерии. Ако липсва някакъв документ (например декларация за регулирана професия, диплома или нещо друго), на кандидатът се изпраща писмо, в което го подканват да изпрати нужните документи в 60-дневен срок. Ако досието е пълно, кандидатът се включва в списъка на чакащите интервю. Когато се насрочи сесия в България се разпращат поканите за интервюто. Графика на сесиите излиза на официалния сайт в края на всяко тримесечие.
Та след като в момента подалите документи от юни насам, а някои и от април и май, не са получили акюзе (т.е. нямат отворено досие, а камо ли да са им разгледали документите), а при интервю в първо тримесечие на 2012-та, поканите ги разпращат началото на януари, не виждам на какво изобщо се надявате. Единствения вариант е да сте с търсена професия, за да се придвижите по-бързо в процедурата.
А самата процедура в момента е с удължени срокове и във Виена, и в Букурещ. С една сесия на година и със забавянето в Букурещ, времетраенето на процедурата става около 2 години +- 2-3 месеца.
Така че - въоръжете се с търпение.
Желая ви успех.
Та след като в момента подалите документи от юни насам, а някои и от април и май, не са получили акюзе (т.е. нямат отворено досие, а камо ли да са им разгледали документите), а при интервю в първо тримесечие на 2012-та, поканите ги разпращат началото на януари, не виждам на какво изобщо се надявате. Единствения вариант е да сте с търсена професия, за да се придвижите по-бързо в процедурата.
А самата процедура в момента е с удължени срокове и във Виена, и в Букурещ. С една сесия на година и със забавянето в Букурещ, времетраенето на процедурата става около 2 години +- 2-3 месеца.
Така че - въоръжете се с търпение.
Желая ви успех.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
-
Re: Документи, информация и файлове в помощ на имиграцията!
Извинявам се за глупавия въпрос, но ако не съм работил по специалността година след завършването на техническото си висше образование, а съм работил като офис администратор примерно, по-малки ли ще са ми шансовете да бъда одобрен??? 

Да помоля за линк към тази табличка, че нещо не я намирам.mfst написа:Мога ли да помоля накой да ме добави в табличката със статистиката - изпратени документи до Виена - 02.11,2011, получени там от REDL на 07.11.2011.
не мога да се впиша![]()
Благодаря
Благодаря
Док.за Виена-30.11.2011
CSQ-03.06.2013-по пощата
док.до Sydney(N.E.)-18.06.2013
Баркодове-26.08.2013
Покана за медицински-19.09.2013 (направени на 27.09.2013)
Покана за визи-18.11.2013
CSQ-03.06.2013-по пощата
док.до Sydney(N.E.)-18.06.2013
Баркодове-26.08.2013
Покана за медицински-19.09.2013 (направени на 27.09.2013)
Покана за визи-18.11.2013
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
- sudju4e
- Обратна връзка:
Това е относително - ако получиш точки за област на образование просто няма да получиш точки за стаж и обратното ако получиш нула точки за област на образование ще ти дадат точки за стажа на база общия стаж, а не професионалния. Не знае какъв е твоя случай, но принципно по-добре ще е и за двата критерия да получиш точки разбира се. Но ако не стане така сядаш яко изчисляваш и преценяваш от къде можеш да наваксаш някоя и друга точка 

DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
-
6 месеца ли беше минимума работа по специалността?sudju4e написа:Това е относително - ако получиш точки за област на образование просто няма да получиш точки за стаж и обратното ако получиш нула точки за област на образование ще ти дадат точки за стажа на база общия стаж, а не професионалния. Не знае какъв е твоя случай, но принципно по-добре ще е и за двата критерия да получиш точки разбира се. Но ако не стане така сядаш яко изчисляваш и преценяваш от къде можеш да наваксаш някоя и друга точка
-
А бе хора, кретенско е, ама коя сума пишем в декларацията за фин. независимост - която излиза от табличката, или която ще имаме на разположение реално?
Документи за Виена - 05.12.2011
-
Привет Николовiv73nikolov написа:А бе хора, кретенско е, ама коя сума пишем в декларацията за фин. независимост - която излиза от табличката, или която ще имаме на разположение реално?
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... 522-OF.pdf"
Попълваш сумата посочена в таблицата. По тяхната статистика това е сумата, която покрива разходите за живот през първите три месеца на твоето семейство/храна, дрехи, лични потребности, наемане на жилище/. Лично аз написах сума с приблизително 800 долара по-висока от посочената в тяхната справка. Според мен можеш да се придържаш към тяхната форма или да напишеш малко по-висока сума.
-
Добре де, тази сума като я декларираш кога трябва да я имаш в наличност? Мисълта ми е ако в началото на подаване на документи я нямаш, попълваш я и до заминаване я събереш, става ли така?NightMartini написа:Привет Николовiv73nikolov написа:А бе хора, кретенско е, ама коя сума пишем в декларацията за фин. независимост - която излиза от табличката, или която ще имаме на разположение реално?
Попълваш сумата посочена в таблицата. По тяхната статистика това е сумата, която покрива разходите за живот през първите три месеца на твоето семейство/храна, дрехи, лични потребности, наемане на жилище/. Лично аз написах сума с приблизително 800 долара по-висока от посочената в тяхната справка. Според мен можеш да се придържаш към тяхната форма или да напишеш малко по-висока сума.
Става 

http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Приветal_bulgaria написа:Добре де, тази сума като я декларираш кога трябва да я имаш в наличност? Мисълта ми е ако в началото на подаване на документи я нямаш, попълваш я и до заминаване я събереш, става ли така?NightMartini написа:Привет Николовiv73nikolov написа:А бе хора, кретенско е, ама коя сума пишем в декларацията за фин. независимост - която излиза от табличката, или която ще имаме на разположение реално?
С тази декларация един вид подписваш договор, че нямаш право да се възползваш от социалната политика на държавата /социални помощи/ през първите три месеца от престоя ти в провинция Квебек. Не е задължително да притежаваш тези средства към датата на подаване на документи. Можеш да я съберш на всеки един етап от процедурата. На всеки възможностите са различни, но колкото повече, толкова повече.
-
Благодаря за отговорите