Нормални притеснения!
Нормални притеснения!
Смятах да направя анкета по този въпрос, но се затрудних да дефинирам точните отговори. Притеснявам се, какво бих могъл да работя в Квебек. Тук, от 6 години, работя за себе си и правя каквото сам преценя, че има смисъл и ми е по силите. Т.е. имам усещането, че съм свободен човек, разполагащ с времето и средствата си, познаващ до известтна степен средата и възползващ се когато се появи възможност. До голяма степен чувства, че нещата са в ръцете ми. Не лесно извоювах това. Сега съдбата ми предлага документ, даващ ми право да живея и работя в една развита държава, документ към който се стремят голяма част от сънародвиците ми. Въпросът не е в това да тръгна или не. Самият факт че съм инвестирал в това начинание около 6 хил.лева не ми дава право дори да разсъждавам по тази дилема. Въпросът е, че там трябва да започна всичко отначало. Тук се занимавам с търговия с финансови активи и с транспортна дейност. Това са дейности много развити там и дори не си мечтая за тях.
Та чудя се, дали ще намеря работа ( нискоквалифицирана), където да се чувствам добре толкова време, че да мога да опозная заобикалящата ме среда. За Квебек нямам големи амбиции. Отивам заради децата ни, за възможността да научим два езика, за това че след няколко години ще имам поспорт, с който ще мога да ходя където си искам.
Доста объркано излагам мислите си, но в крайна сметка се интересувам, много ли са българите които не работят по българската си специалност и доволни ли са от живота си? Знам, че е строго индивидуално, но все пак ще се радвам на коментари.
Та чудя се, дали ще намеря работа ( нискоквалифицирана), където да се чувствам добре толкова време, че да мога да опозная заобикалящата ме среда. За Квебек нямам големи амбиции. Отивам заради децата ни, за възможността да научим два езика, за това че след няколко години ще имам поспорт, с който ще мога да ходя където си искам.
Доста объркано излагам мислите си, но в крайна сметка се интересувам, много ли са българите които не работят по българската си специалност и доволни ли са от живота си? Знам, че е строго индивидуално, но все пак ще се радвам на коментари.
Vsichko e mnogo, mnogo trudno. No ako si trudolubiv, uporit, predpriemchiv, dobronameren kym okolnite i zaobikaliashtata sreda, ne te myrzi da se prekfalificirash ili da prodylzhish obrazovanieto si, Canada e miastoto kydeto triabva da se zhiwee. Tuk horata ne tyrsiat opravdanie za sobstwenite neuspehi w drugite.
rabota ima - niskokvalificirana
za visokokvalificirana - ti triabvat mestno obazovanie, opit, vrazki i goliama doza kasmet.
a dali shte ti haresa - strogo individualno e.
moje i da si vazhiten moje i da se razocharovash. ne tai golemi nadejdi. to ako beshe mnogo hubavo niamashe da te agitirat da idvash. reklamata e goliamo neshto.
za visokokvalificirana - ti triabvat mestno obazovanie, opit, vrazki i goliama doza kasmet.
a dali shte ti haresa - strogo individualno e.
moje i da si vazhiten moje i da se razocharovash. ne tai golemi nadejdi. to ako beshe mnogo hubavo niamashe da te agitirat da idvash. reklamata e goliamo neshto.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
"Самият факт че съм инвестирал в това начинание около 6 хил.лева не ми дава право дори да разсъждавам по тази дилема."
tova ne e prichina za imigracia.
Niama znachenie kolko pari si dal za neshto - ako to ne si struva ne si struva.
Nameri si drugi motivacii.
tova ne e prichina za imigracia.
Niama znachenie kolko pari si dal za neshto - ako to ne si struva ne si struva.
Nameri si drugi motivacii.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Re: Нормални притеснения!
А самият факт, че си кандидатствал? Не казваш нищо за причината...SAfin13 написа:Самият факт че съм инвестирал в това начинание около 6 хил.лева не ми дава право дори да разсъждавам по тази дилема.
(имам предвид, паспортът вече не е основателна причина, а заради децата, е доста общо казано)
Както казва Кольо, мотивацията е най-важното нещо.
Дай си сметка защо искаш да напуснеш БГ. Дали само защото "другите" заминават и се "оправят"? Или защото ти се струва, че там с малко работа ще изкарваш лесно големите пари? Ако е това, има голяма вероятност да си силно разочарован (и да се присъединиш към оплюващите Канада в тоя форум).
Но, ако имаш сериозни мотиви, мисля, просто ти остава да си съставиш план и да действаш. Не че е лесно, но това е континента на "неограничените възможности", ако разбираш какво искам да кажа.

Niama da te razubejdavam SAfin13. 6te ti kaja samo kak az vijdam tvoiata situatzia. Ti mi prili4a6 na edin 4ovek (s familiata si) v lodka, koito si hvarlia greblata. I za6to do pravi6? zaradi detzata si... Ami te nali sa6to sa v lodkataSAfin13 написа:Тук, от 6 години, работя за себе си и правя каквото сам преценя, че има смисъл и ми е по силите. Т.е. имам усещането, че съм свободен човек, разполагащ с времето и средствата си, познаващ до известтна степен средата и възползващ се когато се появи възможност. До голяма степен чувства, че нещата са в ръцете ми. Не лесно извоювах това.

Kato stapi6 na kanadska zemia 6te razbere6 za kakvo govoria. Yspeh i nai-ve4e KASMET!
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Po vuprosa ti, dali shte se 4uvstvash dobre na niskokvalificirana rabota, idvaiki ot Bg, kudeto si bil nezavisim i sam si upravliaval neshtata si, shte ti otgovria kategori4no NE, niama da se 4uvstvash dobre. kogato doidesh tuk shte razbersh, 4e motiva da nau4ish dvata ezika i da imash kanadski pasport, vsushnost ne e nikakuv motiv, tova e nai-malkoto, koeto moje da mu se slu4i na 4ovek i nikak ne e zadovolitelno, pogledanto ot tuk.
Dali shte ti haresa Kanada e strogo individualno, na men li4no mnogo mi haresva. No shoka ot zagubata na nezavisimostta i poznatata teritoria, koito imash v Bg niama da mojesh da izbegnesh.
Kakto ti pishat i ostanalite, v Kanada shte imash neograni4eni vuzmojnosti, vajnoto e da sledvash celite si.No ina4e dali shte se 4uvstvash dobre na nisko kvalificirana rabota, opoznavaiki jivota tuk, pak kazvam, ne niama da se 4uvstvash nikak dobre.Problema ne tolkova ikonomi4eski, kolkoto psihologi4eski.
Uspeh v na4inanieto!
Po vuprosa ti, dali shte se 4uvstvash dobre na niskokvalificirana rabota, idvaiki ot Bg, kudeto si bil nezavisim i sam si upravliaval neshtata si, shte ti otgovria kategori4no NE, niama da se 4uvstvash dobre. kogato doidesh tuk shte razbersh, 4e motiva da nau4ish dvata ezika i da imash kanadski pasport, vsushnost ne e nikakuv motiv, tova e nai-malkoto, koeto moje da mu se slu4i na 4ovek i nikak ne e zadovolitelno, pogledanto ot tuk.
Dali shte ti haresa Kanada e strogo individualno, na men li4no mnogo mi haresva. No shoka ot zagubata na nezavisimostta i poznatata teritoria, koito imash v Bg niama da mojesh da izbegnesh.
Kakto ti pishat i ostanalite, v Kanada shte imash neograni4eni vuzmojnosti, vajnoto e da sledvash celite si.No ina4e dali shte se 4uvstvash dobre na nisko kvalificirana rabota, opoznavaiki jivota tuk, pak kazvam, ne niama da se 4uvstvash nikak dobre.Problema ne tolkova ikonomi4eski, kolkoto psihologi4eski.
Uspeh v na4inanieto!
Az sa6to ne razbiram ot motorni lodki, no vij tezi s greblata gi poznavam.todor73 написа: drug e vqprosa, che lodkata moje da bqde motorna i grebla da ne ti triabvat. maitap maria:D, nisto ne razbiram ot lodki i plavane.

"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
kade?maria29 написа:Az sa6to ne razbiram ot motorni lodki, no vij tezi s greblata gi poznavam. :lol: Trenirala sam izvestno vreme grebane....(ne s lajitza) :wink:todor73 написа: drug e vqprosa, che lodkata moje da bqde motorna i grebla da ne ti triabvat. maitap maria:D, nisto ne razbiram ot lodki i plavane.
az na Pnacharevo shto voda sam izgrebal....
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Abe,q stiga s tiq lodki i platnohodki!Kato po4nete da dramatizirate ne6tata ta 4ak me e qd da 4eta!Pfuu!Az iskam samo da kaja na 4oveka nqkolko dumi:Ako si smel,ambiciozen i gotov da zapo4ne6 ot na4aloto znai 4e Canada (spored men)bi ti dala golemi vuzmojnosti!Tuk jivota e mnogo dobre ustroen(za razlika ot BG)!A predi vsi4ko ne trqbva da se zabravq ot kude sme trugnali!I tuk razbira se ima dosta trudnosti,no se jivee po-spokoino!Jelaq ti uspeh kakvoto i da re6i6! 

12 god. v Balgariya se izdargah sas sashtite biznesi koito ti citirash,kade uspeshno ,kade neuspeshno,no byah nezavisim,svoboden i napalno razpolagah sas sebe si,no ot 2 god.sam v Canada i nay golemiyat mi shok beshe zagubata na svobodata i iniciativnostta koito imah.Prestanah da mislya i da vzemam resheniya ,stanah naemnik ,drugi mislyat vmesto men ,az samo izpalnyavam i servilnicha,ne go li pravya duham supata.
Motivite mi byaha malak procent avantyura ,gelanie za promyana na givota mi v koyto pochti nishto ne se sluchva ,a e kanaliziran i si teche v edno ruslo s yasna predstava do kade moga da stigna i na kakvo moga da razchitam za v badeshte,i nay golemiyat procent motivaciya ,da spechelya pari,mn. pari za da moga da stana po siguren i po nezavisim.Ne mi tryabvashe mnogo vreme sled idvaneto mi tuk da se opredelya na baza tiya motivi i novata zaobikalyashta me sreda kato GURBETCHIYA.Ta dokade stgnah ,izbrah profesiya ot koyato se vadyat truck driver,ste se opitam da izvadya ot tozi biznes dostatachno pari,samo givot i zdrave i to za ne mnogo dalgo vreme i se vrashtam obratno.Razbrah edno,tuk givotat i obshtestvoto sa taka ustroeni ,che i pari da imash pak nyama da se chuvstvash svoboden i nezavisim,osven ako nyamash mnogoo pari,a az nyama kak da gi imam,dokato v Bg. s prilichen ne mnogo riskov biznes i osiguren dobar dohod moge da giveesh po shtaslivo i po kachestvenno.Imah vazmognostta da opitam toya nachin na givot v Bg. ,no lakomiyata mi za po veche i avantyurizma me lishiha za izvestno vreme ,i tova me motivira oste po veche da napravya pari tuk.
A i tuk pari mogat da se napravyat istina e i ne go usporvam,no ponege te chuvstvam ot moyata cherga si pozvolih da razkaga malko za sebe si.
Motivite mi byaha malak procent avantyura ,gelanie za promyana na givota mi v koyto pochti nishto ne se sluchva ,a e kanaliziran i si teche v edno ruslo s yasna predstava do kade moga da stigna i na kakvo moga da razchitam za v badeshte,i nay golemiyat procent motivaciya ,da spechelya pari,mn. pari za da moga da stana po siguren i po nezavisim.Ne mi tryabvashe mnogo vreme sled idvaneto mi tuk da se opredelya na baza tiya motivi i novata zaobikalyashta me sreda kato GURBETCHIYA.Ta dokade stgnah ,izbrah profesiya ot koyato se vadyat truck driver,ste se opitam da izvadya ot tozi biznes dostatachno pari,samo givot i zdrave i to za ne mnogo dalgo vreme i se vrashtam obratno.Razbrah edno,tuk givotat i obshtestvoto sa taka ustroeni ,che i pari da imash pak nyama da se chuvstvash svoboden i nezavisim,osven ako nyamash mnogoo pari,a az nyama kak da gi imam,dokato v Bg. s prilichen ne mnogo riskov biznes i osiguren dobar dohod moge da giveesh po shtaslivo i po kachestvenno.Imah vazmognostta da opitam toya nachin na givot v Bg. ,no lakomiyata mi za po veche i avantyurizma me lishiha za izvestno vreme ,i tova me motivira oste po veche da napravya pari tuk.
A i tuk pari mogat da se napravyat istina e i ne go usporvam,no ponege te chuvstvam ot moyata cherga si pozvolih da razkaga malko za sebe si.