Kak da si namerim rabota v Montreal

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
luben_h

Kak da si namerim rabota v Montreal

Мнение от luben_h »

Na skoro prestignahme s zenata v Montreal i Razbrahme che kursovete za ezik shte ni pochnat nai rano sled 7 meseca-kak da postapim-Az san po profesia elektrotehnik a zenata e uchitelka za namirane na rabota
silvia74

Мнение от silvia74 »

kato se obadish po tel i agencii
Аватар
sara
Рошава гарга

Re: Kak da si namerim rabota v Montreal

Мнение от sara »

luben_h написа:Na skoro prestignahme s zenata v Montreal i Razbrahme che kursovete za ezik shte ni pochnat nai rano sled 7 meseca-kak da postapim-Az san po profesia elektrotehnik a zenata e uchitelka za namirane na rabota
с търсене :)
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... egory&id=9
HisShadow

Мнение от HisShadow »

ne tarsi rabota

kupi si kola i mebeli - saberi dostatashno fakturi, ot koito da e iasno 4e si izhar4il deklariranite pri vlizane pari. Gledai sumata da ne e po-goliama ot 5000 CAD. Sled tova kandidatstvash za "sotsial" i posle ako iskash pak mojesh da si tarsish rabota ili da utshish FR.

da se zapo4ne rabota tuk e trudno i e po4ti nevazmojno da namerish platena rabota

Po-dobre karai na "sotsial" + kakvoto izpadne, otkolkoto da ti skasat dirnika ot rabota za smeshni pari
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

HisShadow написа: da se zapo4ne rabota tuk e trudno i e po4ti nevazmojno da namerish platena rabota
Kakwo znachi tova ne razbiram. Da ne bi vsichki da rabotite bez pari tam :roll:
ik

Мнение от ik »

Лично мнение - започни каква да е ЛЕГАЛНА работа възможно най-бързо. Ще имаш два пъти повече пари дори да си на минимална заплата, отколкото ако стоиш на социал. Като направиш 900 часа работа можеш да напуснеш и да излезеш като безработен и пак ще ти плащат от 55 до 80% от предишната заплата - пак ще е повече от социал. Можеш да започнеш да учиш и да си взимаш парите от безработните и ВАЖНО - това няма да ти е черна точка като кандидатстваш за кредитна карта. Социала "реже крилцата" на кредитните карти!!!
Не си харчи парите за глупости - тук точно това искат - да дойдеш и да им налееш малко пари! Ако нямаш нужда от кола на първо време карай без - транспорта в Монтреал е много удобен и колата е само разход. За мебели не се "изхвърляй" да купуваш скъпи, защото тук се намират прилични неща и втора употреба, а дори и нови не са много скъпи. НЕ декларирай много пари на влизане - пример за двама - 4000 канадски долара.
ВСИЧКО ТОВА Е ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!
_stanbinev_

Мнение от _stanbinev_ »

ik написа:Лично мнение - започни каква да е ЛЕГАЛНА работа възможно най-бързо. Ще имаш два пъти повече пари дори да си на минимална заплата, отколкото ако стоиш на социал. Като направиш 900 часа работа можеш да напуснеш и да излезеш като безработен и пак ще ти плащат от 55 до 80% от предишната заплата - пак ще е повече от социал. Можеш да започнеш да учиш и да си взимаш парите от безработните и ВАЖНО - това няма да ти е черна точка като кандидатстваш за кредитна карта. Социала "реже крилцата" на кредитните карти!!!
Не си харчи парите за глупости - тук точно това искат - да дойдеш и да им налееш малко пари! Ако нямаш нужда от кола на първо време карай без - транспорта в Монтреал е много удобен и колата е само разход. За мебели не се "изхвърляй" да купуваш скъпи, защото тук се намират прилични неща и втора употреба, а дори и нови не са много скъпи. НЕ декларирай много пари на влизане - пример за двама - 4000 канадски долара.
ВСИЧКО ТОВА Е ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!
:D Podkrepiam tova mnenie.

Zapochni kakvato i da e rabota za da spresh razhoda na pari bez prihodi daje i v nachaloto da ne pokriva vsichkite ti rahodi - pone malko shte gi kompensira.

Sociala e losh izbor da padash do nego vednaga!

Idei za purva byrza rabota:

1. Ami hodish pitash naokolo v kvartala - shtom si elektrotehnik zavyrti se njakyde kydeto remontirat. Daje i da e pod masata plashtaneto kvo ti puka ako e za kratko.

2. Druga byrza idea e po magazinite kato IGA, Intermarche i t.b predlagat raznasiane da stokite po doma, slagane na stoki v torpichki i takiva mi ti - ne e mnogo hubavo razbira se ama mojesh i ti da raznasiash - hem kominikatzijata shte opravish hem kvartala shte nauchish.

3. Pitaj po po-obshtestvenite sgradi kato uchilishta ili drugi takiva (moje i garaji za remont na koli stiga da razbirash de) dali imat nujda ot chovek po poddryjakata ili pone da si v nachaloto kym njakoj prikachen.

Takiva mi ti raboti...gore glavata 8)
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

ik написа:...!!!
Звучи добре но за съжаление според описаните интервюта до сега то ще сметнат 4000 cad недостатъчни аз двама..
ik

Мнение от ik »

Уточнявам - 4000 канадски долара декларираш на митницата тук като влизаш, а не на интервюто, защото на интервюто с пълна сила важи принципа - повече пари - по-лесно пускат. Обаче тука на митницата като нямаш-нямаш! Ние писахме 10 000 американски долара на интервюто, а влезнахме с 4 000 канадски. В крайна сметка можеш да носиш и повече пари, в случай че ти се закучат на митницата, но идеята ми беше да не ги декларираш, защото тази информацийка тук веднага отива в министерството на финансите и после ако наистина опреш до социал, ще трябва да харчиш пари за глупости. За жалост това става с немалко мои познати в момента, които на влизане се "изпраскаха" с много пари и сега "лапат мухите" и бачкат на черно. Дори да имаш пари не ги декларирай! Е ако от това не ви стана ясно, не знам как да го кажа!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ако ще работиш някаква смотана работа с немерение да учиш след време, по-добре декларирай $1000 на влизани и минавай на социал на първият месец, след това си купи кола и се хвани да разнасяш пици или вестници. После почваш да учиш и получаваш стипендия и пак караш пици или пък се хващаш охрана т.н. Не си заслужава да работиш някаква измислена работа в някой завод за 8 долара на час от която няма да имаш никаква файда.

Успех!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
botzovtori

Мнение от botzovtori »

Lub0 написа:Ако ще работиш някаква смотана работа с немерение да учиш след време, по-добре декларирай $1000 на влизани и минавай на социал на първият месец, след това си купи кола и се хвани да разнасяш пици или вестници. После почваш да учиш и получаваш стипендия и пак караш пици или пък се хващаш охрана т.н. Не си заслужава да работиш някаква измислена работа в някой завод за 8 долара на час от която няма да имаш никаква файда.

Успех!
Любо 8 кад ли плащат на час във фабриките?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

ik написа: Като направиш 900 часа работа можеш да напуснеш и да излезеш като безработен и пак ще ти плащат от 55 до 80% от предишната заплата - пак ще е повече от социал. Можеш да започнеш да учиш и да си взимаш парите от безработните и ВАЖНО - това няма да ти е черна точка като кандидатстваш за кредитна карта. Социала "реже крилцата" на кредитните карти!!!
!!!
Kato napusnesh niama da polu4ish parite za bezrabotica.Triabva da te uvolniat i to zavisi po kakvi pri4ini.
Creditni karti davat nai-lesno na studentite.Ako rabotish ne sigorna rabota na min. zaplata moge i da ne ti dadat creditna karta.V momenta v koito zapo4nesh malko po normalna rabota ti a davat vednaga bez da gi interesuva bil li si niakoga na social.Parite ot sociala suvsem ne sa mnogo i ne stigat za nishoto,no kato na4alo mogat da ti pomognat v turseneto na malko po sviasna rabota.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Uchene+ sotsial e dobra formula. taka hem imash pari da jiveesh (neznam kak go praviat, no iavno moje) i da uchish...no tova e dobre samo ako naistina iskate da uchite. Zapochnesh li vav fabrika- tam i shte si ostanesh, osven ako ne napusnesh i ne zapochnesh da uchish...koeto pak vodi do zagubeno vreme. Mnogo malko genii mogat i da uchat i da rabotiat...osven ako ne ti e leka rabotata i ne se umoriavash mnog oda uchish...ma togava za kakvo ti e da uchish...znachi veche si razbil paragraf 22...abe mnogo e zamotano- vseki se spasiava kakto moje. Nai-dobre e edinia da raboti, a drugia da uchi (ako ste dvama). POsle obratnoto.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

MechoPuh написа: Mnogo malko genii mogat i da uchat i da rabotiat...osven ako ne ti e leka rabotata i ne se umoriavash mnog oda uchish
Kakvo iskash da kagesh s tova,4e genite sa tupili? :P
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

IRA написа:
MechoPuh написа: Mnogo malko genii mogat i da uchat i da rabotiat...osven ako ne ti e leka rabotata i ne se umoriavash mnog oda uchish
Kakvo iskash da kagesh s tova,4e genite sa tupili? :P
Ira, ne sam zodia rak ama znaesh li im deviza..."samo edin me razbra i to nepravilno..."
ta i s mene taka se poluchi v taia tema. Iskah da kaja che triabva da si mnogo dobar umstveno za da mojesh i da uchish i da rabotish. Shtoto ako zapishesh poveche ot 2 kursa v universitet i rabotish na 8 chasa moje i tova che si genii da ne ti pomogne. Razbra li me sega. Za sajalenie az ne sam genii :nut: :freak:
Заключено