Алармена система за жилище

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
delisted_2

Алармена система за жилище

Мнение от delisted_2 »

Местя се в ново жилище в Монреал и ми препоръчаха да инсталирам аларма защото доста обири се случвали в района. Моля, споделете какви алармени системи ползвате, кои доставчици на такива услуги, цени и други по-важни подробности. Ако някой е сравнявал оферти в последно време, информцията ще бъде полезна за всички които се интересуват. Благодаря предварително.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Алармена система за жилище

Мнение от Bistra »

Не виждам малко смисъл, ако не си собственик или имаш "кешов" бизнес ;) от какво толкова се страхуваш, че ще ти откраднат. Не ми е известно някой крадец, чак да краде гащи и чорапи, а ако ли -да, значи района ти е твърде лош за живеене.Замисли се по-добре да смениш района, вместо да се харчиш за аларма.
За избора на компания има значение в кой район живееш и дали компанията има изградена мрежа там.
Protectron и ADT са най-големите, но и най-скъпите.
Внимавай много с ADT! Имат навика да сключват договори за повече от една година.
Ако си наемател и решиш да се преместиш преди изтичане на договорния срок, започват ядовете. Един мой колега имаше голяма разправия с тях и беше дори стигнал до (не съм точно сигурна как се казва) службата, която се занимава със защита на потребителите.
Аз ползвам ето тези от доста дълго време и съм доволна.
http://www.alarmedoven.com/faq-2.html"
Алармата има връзка с полицията и денонощно наблюдение, както и поддържат постоянна цена ( без увеличение всяка година)
Само не зная дали работят в твоя квартал.
Преди къщата ми се подсигуряваше от Protectron, но те като усетиха, че се сменя собственика вдигнаха цената близо тройно.
Можеш да си направиш предварителнo проучване по Интернет.Уточни обаче с хазяина, дали ще е съгласен с инсталацията, защото някои собственици забраняват.Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Optimist Creed

Мнение от Optimist Creed »

Bistra написа:Не виждам малко смисъл, ако не си собственик или имаш "кешов" бизнес ;) от какво толкова се страхуваш, че ще ти откраднат. Не ми е известно някой крадец, чак да краде гащи и чорапи, а ако ли -да, значи района ти е твърде лош за живеене.Замисли се по-добре да смениш района, вместо да се харчиш за аларма.
За избора на компания има значение в кой район живееш и дали компанията има изградена мрежа там.
Protectron и ADT са най-големите, но и най-скъпите.
Внимавай много с ADT! Имат навика да сключват договори за повече от една година.
Ако си наемател и решиш да се преместиш преди изтичане на договорния срок, започват ядовете. Един мой колега имаше голяма разправия с тях и беше дори стигнал до (не съм точно сигурна как се казва) службата, която се занимава със защита на потребителите.
Аз ползвам ето тези от доста дълго време и съм доволна.
http://www.alarmedoven.com/faq-2.html"
Алармата има връзка с полицията и денонощно наблюдение, както и поддържат постоянна цена ( без увеличение всяка година)
Само не зная дали работят в твоя квартал.
Преди къщата ми се подсигуряваше от Protectron, но те като усетиха, че се сменя собственика вдигнаха цената близо тройно.
Можеш да си направиш предварителнo проучване по Интернет.Уточни обаче с хазяина, дали ще е съгласен с инсталацията, защото някои собственици забраняват.Успех!
Май не идват полицаи при аларма/взлом ,а човек от ADT и то не много експресно ,че да не се окажат лице в лице с крадците. Поправете ме ако греша.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не зная за АDT. В нашия случай си идват полицаи и даже се държат за патлаците. (случвало ни се е е) :D
Ако задействаш по погрешка алармата ти се обажда човек от компанията, на който трябва да си кажеш името и паролата. При случай, че той не може да осъществи връзка, подава сигнал на полицията и те идват.Не повече от 5-10 минути, вярвай ми! :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

По закон всяка една фирма предоставяща алармени услуги свързани с полицията при получаване на сигнал първо се обажда в резиденцията за да провери реален ли е той (защото фалшиви колкото искаш и по закон ако имаш аларма и "викнеш" повече от 3 пъти полицията (по фалшива тревога)- започват да те глобяват...- само първите 3 пъти са free) и след това се изпраща полиция).
Ние сме с ADT от 2 години - изпробвано е веднъж как функционира, след като потвърдихме, че не сме в къщи и сигналът, който са получили трябва да е истински, полицаите дойдоха веднага - полицаи (не служители на ADT - не знам от къде сте го чули това, но е поредния слух). Бяхме наблизо и ние веднага отидохме до в къщи да видим какво става и да бяха с "патлаци" и провериха обстойно къщата.
Крадец в къщата нямаше, но е дълга историята да обяснявам, защо се активира алармата - важното е, че процедурата действа бързо и ефикасно.
Проблемът с ADT поне при нас е, че попаднахме на много измислен техен дистрибутор - Alarme Québec - много дървени представители и след третата година, ще ги сменя именно заради AQ и ще се пробваме с Protectron - защото те дават много добри условия, ако имаш система с техен конкурент и искаш да се прехвърлиш при тях....

Това е, което аз мога да споделя от опит.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Публикувай отговор