По дефиниция Китай се управлява от една-единствена официално разрешена партия - Китайската Комунистическа Партия (Communist Party of China). Други въпроси имаш ли?budtel написа:Аз за кой ли път повтарям, че не съм комунист. А това в Китай комунизъм ли го наричаш?
Да ви е честит Шистовия газ!
Re: Да ви е честит Шистовия газ!
Сериозно? И какъв инжИнер си?budtel написа:По някаква случайност съм инжинер и мога да кажа, че контрола при шистовия газ е невъзможен, защото съществуват много случайни фактори. ...
Би ли ни обяснил за случайните фактори, ако може.
Поне на мен ще ми е интерсно да науча нещо, щото съм работил микросеизмика за картиране на хидравлично разпукване (полева и анализ) при добив на шистов газ само две години и ти явно си доста по запознат от мен.

Добива на шистов газ не е с нищо по опасен за околната среда от добива на газ от конвенционални находища. Другото са медийни шумотевици, политика и интереси на собствениците на земя, които си ги има и при добива от конвенционални източници.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Шеврон прави поредната си грешка. Защо ли?
http://www.vestnikataka.bg/show_news.ph ... 5413&cat=4"
http://www.vestnikataka.bg/show_news.ph ... 5413&cat=4"
Моля да ме извините, ако следващите клипчета са вече публикувани, но това е подигравка с българите;
Цялото правителство мълчи относно шистовия газ:
http://www.dokumentalni.com/?p=1308#.Ts ... 0.facebook"
Незаконни проучвания в Шуменско:
http://www.youtube.com/watch?v=a-WtOdQh ... ture=share"
Цялото правителство мълчи относно шистовия газ:
http://www.dokumentalni.com/?p=1308#.Ts ... 0.facebook"
Незаконни проучвания в Шуменско:
http://www.youtube.com/watch?v=a-WtOdQh ... ture=share"
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Обратна връзка:
От това по точно нема как да му се каже на будтела.Koko написа:Да, според мен България е на сегашното си положение заради 45-те годинни комунизъм - един сгрешен по принцип строй - който за съжаление вече 22 години не иска да си тръгне от България. Но разбира се на тебе никой не ти пречи да си въобразяваш че за всичко са виновни американците.budtel написа:Странджа, ти пак си приказваш за комунистите. Малко е демоде не мислиш ли? Или България е в сегашното си положение заради комунистическото си минало?
Вече го кометирахме този въпрос и няма смисъл да повтярам едно и също.
Всъщност за мене вината на американците е в това че през 1943 решиха да ни оставят на руснаците.
Но все пак да не забравяме, че освен американците и Костов е виновен. Във всеки бг форум го пише, мдаа....
-
- Изгонен от форума
Другари!!! Моля ви се! Престанете с тези дрязги!
Как ще постингнем нашата висока цел, когато себе си не можем да овладеем. Комунизма убедително доказа своята погрешност. Днес, в зората на Новото време, когато Новият човек е призван(за кой ли път), да отдаде своята енергия, своята младост, а защо не и своят живот в името на утвърждаването на един нов, по-добър, по-хуманен и по-жизнен обществен строй, ние НЕ БИВА, ние НЕ МОЖЕМ да се поддаваме на провокации и опити за изопачаване на тъмното комунистическо минало. Не. Цели 45 години капиталистическата класа бе тъпкана, бе унижавана, беше и отнето правото да упражнява своята най-висша роля. Ролята на двигател на научно-техническият прогрес, на строител на обществото, на водач на народа в неговият сремеж към личносттно утвърждаване и финансова стабилност.
Другари!!
Братските капиталистически държави на САЩ и Канада, подписаха договореност с капиталистическото народно правителство на България. По силата на тази споготба много ентусиазирани млади български капиталисти стегнаха куфарите и пристигнаха в САЩ и Канада, където с помоща на Великите братски Капиталистически Партии на САЩ(КПС) и Канада(КПК), тече една плодотворна обмяна на опит и усвояване на техният модел.
Другари!
Нима ще позволим на престъпни елементи да слагат прът в колелата на една доказана през десетилетията дружба? Нима ще позволим поругаване и подигравка с модела на нашите по-големи Братя? Нащата задача сега е да покажем пълна ангажираност, пълна подкрепа за нашите учители. Капитализма НЕ МОЖЕ, капитализма НЯМА да излъже очакванията на милионният капиталистически интернационал.
Как ще постингнем нашата висока цел, когато себе си не можем да овладеем. Комунизма убедително доказа своята погрешност. Днес, в зората на Новото време, когато Новият човек е призван(за кой ли път), да отдаде своята енергия, своята младост, а защо не и своят живот в името на утвърждаването на един нов, по-добър, по-хуманен и по-жизнен обществен строй, ние НЕ БИВА, ние НЕ МОЖЕМ да се поддаваме на провокации и опити за изопачаване на тъмното комунистическо минало. Не. Цели 45 години капиталистическата класа бе тъпкана, бе унижавана, беше и отнето правото да упражнява своята най-висша роля. Ролята на двигател на научно-техническият прогрес, на строител на обществото, на водач на народа в неговият сремеж към личносттно утвърждаване и финансова стабилност.
Другари!!
Братските капиталистически държави на САЩ и Канада, подписаха договореност с капиталистическото народно правителство на България. По силата на тази споготба много ентусиазирани млади български капиталисти стегнаха куфарите и пристигнаха в САЩ и Канада, където с помоща на Великите братски Капиталистически Партии на САЩ(КПС) и Канада(КПК), тече една плодотворна обмяна на опит и усвояване на техният модел.
Другари!
Нима ще позволим на престъпни елементи да слагат прът в колелата на една доказана през десетилетията дружба? Нима ще позволим поругаване и подигравка с модела на нашите по-големи Братя? Нащата задача сега е да покажем пълна ангажираност, пълна подкрепа за нашите учители. Капитализма НЕ МОЖЕ, капитализма НЯМА да излъже очакванията на милионният капиталистически интернационал.
- mortigur
- Обратна връзка:
Само да вметна към пусналия темата. Ако хората бяха слушали такива като тебе човече, досега сигурно щяхме да сме в каменната ера. Какво мислиш, oil sands в Канада са супер чисти ли или дупченето около Норвежките брегове е осеяно с аромата на амброзия.
И когато говориш за сериозни неща спри да цитираш вестник Атака. Така смесваш политиката с реални неща. Шистовия газ е възможност за България, другата алтернатива е североизточната част на нашата родина да си остане също толкова пуста и дива спрямо останалия свят както е и сега, а хората да продължават да се изнасят кой към София кой към чужбина.
И когато говориш за сериозни неща спри да цитираш вестник Атака. Така смесваш политиката с реални неща. Шистовия газ е възможност за България, другата алтернатива е североизточната част на нашата родина да си остане също толкова пуста и дива спрямо останалия свят както е и сега, а хората да продължават да се изнасят кой към София кой към чужбина.
Taxation is theft.
Поета хубаво го е казал - Борбата е безмилостно жестока - само дето човек трябва да е наясно преди всичко със себе си за какво точно се бори.vaniliq написа:Другари!!! Моля ви се! Престанете с тези дрязги!
Другари!!
Другари!
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- Bistra
- Напуснал форума
Да не се окаже накрая, че се бори със самия себе си.Koko написа:Поета хубаво го е казал - Борбата е безмилостно жестока - само дето човек трябва да е наясно преди всичко със себе си за какво точно се бори.

А, от това направо занемях!

Обаче,...забелезАх зависимост. Удивителните намаляват в прогресия,...един вид затихваща функция.vaniliq написа:Другари!!! ...
Другари!!...
Другари!...

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Сега комунягата мьлчи и се чуди от кой вестник какво да намери.
То прогрес с нация като Бьлгарската забрави.
Преди 5-6 години тьрсих работа при гьрци. Пьрвата забележка на шефа беше. Бьлгарското сирене "фета" е най-доброто в света.
Сега като погледнеш само ние нямаме нищо никаде.
В мола например пьлно с Турски дрехи. Коли Мексико, Китай, в Унгария Ауди,Сузуки,сега и Мерцедес започват.
Сега каква е далаверата на тази проста страна Бьлгария.
Форума е пьлен с комуняги. Незнам дори какво правят тук.Оправдават се че живеят у Кебек а не у ЗетаЗюни(САЩ).
Е циганите да я взимат. Успех им пожелавам.
Преди 5-6 години тьрсих работа при гьрци. Пьрвата забележка на шефа беше. Бьлгарското сирене "фета" е най-доброто в света.
В мола например пьлно с Турски дрехи. Коли Мексико, Китай, в Унгария Ауди,Сузуки,сега и Мерцедес започват.
Форума е пьлен с комуняги. Незнам дори какво правят тук.Оправдават се че живеят у Кебек а не у ЗетаЗюни(САЩ).
- mortigur
- Обратна връзка:
Е това ми харесаMr.D написа:Сега комунягата мьлчи и се чуди от кой вестник какво да намери.

Taxation is theft.
Много са ви повърхностни репликите.
Намерете доказателства за да защитите тезите си, така както правя аз.
Празни приказки всеки може да плямпа, така е най-лесно.
Ако някой ми докаже, че шистовия газ е безопасен със съответните убедителни доказателства за това ще се съглася с всички и ще се извиня, че пуснах тази тема.
Ако някой ми докаже, че шистовия газ е безопасен със съответните убедителни доказателства за това ще се съглася с всички и ще се извиня, че пуснах тази тема.
- mortigur
- Обратна връзка:
Да бе не мога да си гледам кефа ще седна с теб да споря за ползите и вредите от шистовия газ. Аз ти казах, няма индустрия без замърсяване, това трябва да ти е ясно. Алтернативата е опустяването на региона и увеличаване популацията на София.budtel написа:Много са ви повърхностни репликите.
И между другото и да спориш и да не спориш шеврон са си опекли баницата, Тук в Албърта също скоро ще започне да се добива шистов газ, има тук таме индивиди като теб но общо взето хората знаят какво е да нямат работа и подкрепят идеята.
Taxation is theft.
Значи Шалом т.е. объках се Шеврон е единствената алтeрнатива за севeрна България? Ако беше пустиня съм съгласен, но там е дна от най-плдородните зони в България. А какво ще кажеш за рисковете от замърсяването на питейната вода. Или теб какво ли те интересува нали си на хиляди километри от там.
Що се касае до добива на шистов газ в Канада, трябва да се отбележи, че Канада е огромна по територия и винаги може да се намерят подходящи места за добив.
Що се касае до добива на шистов газ в Канада, трябва да се отбележи, че Канада е огромна по територия и винаги може да се намерят подходящи места за добив.
- mortigur
- Обратна връзка:
И като е плодородна земята, някой обработва ли я или мутрите садят марихуана на нея? Освен това добива до колкото знам е към Балчик, там не се сещам да има някакви масиви обработваема земя.budtel написа:Значи Шалом т.е. объках се Шеврон е единствената алтeрнатива за севeрна България? Ако беше пустиня съм съгласен, но там е дна от най-плдородните зони в България. А какво ще кажеш за рисковете от замърсяването на питейната вода. Или теб какво ли те интересува нали си на хиляди километри от там.
Коментара ти за Канада ще го пропусна, по простата причина че не е верен. Казваш че винаги може да се намерят места така ли. За съжаление не си прав, защото такива места има в Ню Брънсуик и в Нова Скоша и то доста големи залежи. Но това не пречи на провинциите да са най бедните в Канада, поради простата причина, че подобни на тебе хора решават съдбите им. Не знам как е за NB, но за нова скоша знам, че имат адски много залежи на цветни метали и шистов газ. Имат но не го разработват защото видите ли цветните метали били придружени с копаенето на уран. За щистовия газ предполагам, че решението им е нещо подобно, от което пък следва че са най бедната провинция в Канада(или на предпоследно място) с постоянно застаряващо население и май отрицателен прираст.
Понеже съм живял в НС и знам как е там, ще ти кажа че хората наистина се изнасят към по "богатите" провинции. И като съм говорил с местните ми казват, че сега е нищо имало е години когато са си заминавали на тълпи.
Направи сега един паралел с една друга държава на балканския полуостров само дето НС все пак е в Канада ...
Taxation is theft.