Въпрос към електронните специалисти
Въпрос към електронните специалисти
Здравейте,
знае ли някой къде в Монреал може да се намерят програматори на микропроцесори и памети или някакви комплекти за работа с микроконтролери?
Благодаря предварително!
знае ли някой къде в Монреал може да се намерят програматори на микропроцесори и памети или някакви комплекти за работа с микроконтролери?
Благодаря предварително!
Re: Въпрос към електронните специалисти
В Монреал има няколко реални магазина като Аbra-Еlectronics и Active но нито имат голямо разнообразие нито цените им са нормални. Ако не е спешно провери в интернет - доста онлайн магазини предлагат много голям избор на ниски цени. Ако уточниш и какво точно те интересува вероятно ще получиш по-конкретни отговори.
Здравейте,
Благодаря на jet и yahoo за съдействието! Най-общо искам да поразуча някой и друг микроконтролер. Мислех да започна с pic-овете, защото има много писано по темата, но сега се замислям серизно за контролерите на Аrduino. Доколкото разбрах, с вторите се работи по-лесно и безпроблемно, а имат и по-големи възможности. Отделно могат да се намерят цели готови контролери на добри цени, каквато е поначало идеята на Arduino. В тази връзка бих се радвал ако хората с опит в областта споделят своите виждания.
Благодаря на jet и yahoo за съдействието! Най-общо искам да поразуча някой и друг микроконтролер. Мислех да започна с pic-овете, защото има много писано по темата, но сега се замислям серизно за контролерите на Аrduino. Доколкото разбрах, с вторите се работи по-лесно и безпроблемно, а имат и по-големи възможности. Отделно могат да се намерят цели готови контролери на добри цени, каквато е поначало идеята на Arduino. В тази връзка бих се радвал ако хората с опит в областта споделят своите виждания.
Ако е за любителска работа процесорите на Microchip PIC12/16/18 серията и Atmel AVR8 (Аrduino е базиран на процесори от тази фамилия) са добро начало. Програматори могат да се направят и собственоръчно или са се купят евтини китове с процесор със записан бутлоадер(така няма нужда от програматор, новия фърмуер се даунлоадва директно в чипа). Има многобройни развойни среди лесни за ползване дори и безплатни компилатори на Basic/Pascal/C/C++. Гугъл би трябвало да те затрупа с информация по темата. За професионално ниво това би трябвало да е само първата стъпка.
От тия сьм си порьчвал части за роботи. Това е щопинг лист за много мальк проект. Цените им са доста добри.
http://www.solarbotics.com/"
DETAILS ITEM PRICE QTY PRICE
--------------------------------------------------------------------------------
330 ohm Resistor $0.20 5 $1.00
SKU: R330OHM
Motor Driver $3.50 1 $3.50
SKU: L293D
GM2/3/8/9/17 with GMPW $7.98 2 $15.96
SKU: GMPW Deal
OPTION GROUPS
Gear Motor: GM2 (224:1 Offset Shaft) (GM2)
Wheel Color: Black (GMPW-B)
Servo S03N $12.95 1 $12.95
SKU: Servo
Analog Infra-Red Rangefinding System (AIRRS) $12.45 1 $12.45
SKU: 35060
PICAXE-28X1 Starter Pack (USB) $48.99 1 $48.99
SKU: 28551
BUNDLE ITEMS (Per Bundle)
1 of USB PICAXE Programming Cable (28405)
1 of PICAXE-28 Project Board (28510)
1 of Battery Holder 3-AA (17010)
1 of PICAXE-28X1 IC (28480)
--------------------------------------------------------------------------------
SHIPPING: $6.58
SUB-TOTAL: $101.43
Tax: $0.00
TOTAL (USD): $101.43
След време ми омрьзна. Тук една интересна статия за Артифишьл интелигенция.
http://vesicle.nsi.edu/nomad/"
http://www.solarbotics.com/"
DETAILS ITEM PRICE QTY PRICE
330 ohm Resistor $0.20 5 $1.00
SKU: R330OHM
Motor Driver $3.50 1 $3.50
SKU: L293D
GM2/3/8/9/17 with GMPW $7.98 2 $15.96
SKU: GMPW Deal
OPTION GROUPS
Gear Motor: GM2 (224:1 Offset Shaft) (GM2)
Wheel Color: Black (GMPW-B)
Servo S03N $12.95 1 $12.95
SKU: Servo
Analog Infra-Red Rangefinding System (AIRRS) $12.45 1 $12.45
SKU: 35060
PICAXE-28X1 Starter Pack (USB) $48.99 1 $48.99
SKU: 28551
BUNDLE ITEMS (Per Bundle)
1 of USB PICAXE Programming Cable (28405)
1 of PICAXE-28 Project Board (28510)
1 of Battery Holder 3-AA (17010)
1 of PICAXE-28X1 IC (28480)
SHIPPING: $6.58
SUB-TOTAL: $101.43
Tax: $0.00
TOTAL (USD): $101.43
След време ми омрьзна. Тук една интересна статия за Артифишьл интелигенция.
Здравейте,
Проверих всеки един от приложените адреси в горните постове и открих много интересни неща във всеки един. Посетих на место ABRA и останах приятно изненадан от разнообразнието, което видях. Поне в предлагането на компоненти на Arduino са добре подсигурени. Иначе потвърждава казаното за цените и дори бих допълнил, че са склонни да прилагат дребни хитрости, с цел да ти вземат 5-6 долара повече, просто така, без да получиш нещо в замяна.
Иначе Arduino имат добра стратегия за контролерите и мога да кажа, че за 15-20 дена минах доста неща. В тази връзка някой знае ли как се именуват точно професиите, занимаващи се с микроконтролери и къде в Монреал се получават дипломи в тази област?
Благодаря предварително!
Проверих всеки един от приложените адреси в горните постове и открих много интересни неща във всеки един. Посетих на место ABRA и останах приятно изненадан от разнообразнието, което видях. Поне в предлагането на компоненти на Arduino са добре подсигурени. Иначе потвърждава казаното за цените и дори бих допълнил, че са склонни да прилагат дребни хитрости, с цел да ти вземат 5-6 долара повече, просто така, без да получиш нещо в замяна.
Иначе Arduino имат добра стратегия за контролерите и мога да кажа, че за 15-20 дена минах доста неща. В тази връзка някой знае ли как се именуват точно професиите, занимаващи се с микроконтролери и къде в Монреал се получават дипломи в тази област?
Благодаря предварително!
Микроконтролерите са на всякьде. В по новите коли има поне по 10тина, не са кой знае какво. Ако за роботикс специално говориш, вероятно програмирането е най-големия плюс да подхванеш. Иначе масово електроинжeнери бачкат по телекомуникации , телефони, сьрвьри и тн.seeker написа:Здравейте,
Благодаря предварително!
Пак ти пускам този линк
това е доста крачки напред като мислене. Порочети го доста е интригуващо.
Видях статията и мисля, че това е много интересно. Търсят си и помощници, но има някои пречки да се кандидатирам.
All positions require three or more years experience in developing C/C++ applications in a POSIX environment and a demonstrated record of teamwork and cooperation on projects.
Това е първата, но мисля, че е достатъчно да не ме гледат нататък.
Има и други...
На по-късен етап, евентуално, тази работи би ми била постижима.
Благодаря, Mr.D! Мисля, че ми даваш добри насоки.
All positions require three or more years experience in developing C/C++ applications in a POSIX environment and a demonstrated record of teamwork and cooperation on projects.
Има и други...
Embedded Systems Programmer и Embedded Software Engineer на най-често търсените позиции в областа на програмирането на микроконтролери. Почти винаги се изискват поне 2 години стаж/опит, добро владеене на C/C++ и евентуално асемблер за по-малките процесори. Заплащането в Монреал достига до около 60к на година, което не е толкова зле за тази не толкова напрегната работа.
Eто ти един проект за упражнение. Аз имах подобен хардуер робот но програмирането на този софтуер е на сьщия принцип.seeker написа:Видях статията и мисля, че това е много интересно. Търсят си и помощници, но има някои пречки да се кандидатирам.
Има и други...
http://robocode.sourceforge.net/"
И не струва пари.
Field Technician със Алън Брадли контролс и Фанук Роботикс взима около 30 на час плюс пътни и командировки. Има курсове за тях. Чак всички дето пипат джаджи не са инженери
... С един лаптоп ровиш там из машината дето прави въртели и се мъчиш да разбереш нещо. Ако не можеш казваш да я хвърлят или да сменят там нещо много скъпо по нея и си тръгваш. Никаква отговорност. Това е моя опит с тези люде
...

Циганите - на Сатурн !

Благодаря, anxeli! Това беше един... професионален подглед върху нещата.

Да си призная, напоследък, и моето виждане за повечето лекари е такова - чакаш 5-6 часа, накрая отиваш да напомниш, че си още там, викат те след 5 мин., влизаш, чакаш още половин час, идват, преслушват те през дрехите и казват, че нищо ти няма, но да дойдеш след 2 дена да те видят отново.

Моля, последното ми становище да не бъде вписвано в протокола.
Както виждаш, такъв е живота
. Доктора с мед да го намажеш, все пак той е лекинко отговорен. Да не отидеш в Бест Бай да питаш индиец да ти обясни за този ТВ ей тези кабели ли ти трябват. Ще ходиш три пъти, отсега ти го казвам
...

Циганите - на Сатурн !
Тук се говори изцяло за програмиране на микроконтролери, а не за обслужване на програмируеми контролери и прочие дейности за техници. Разликата е много съществена и като работа и като заплащане.