Кариерния форум "Кариера в България. Защо не?" - 22 Декември

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Koko

Кариерния форум "Кариера в България. Защо не?" - 22 Декември

Мнение от Koko »

Позволявам си да копирам нещо от друг форум, може да е полезно както за хора които наистина мислят за връщане в България, така и за тези които искат така да се каже да си сверят часовника какви специалисти се търсят на трудовият пазар в България.
написа:Заповядайте на кариерния форум "Кариера в България. Защо не?", който за четвърта поредна година ще събере на едно място българи, учили и работили в чужбина с водещи фирми в България.

Елате, за да разберете повече за възможностите за кариерна реализация в България и да се запознаете с други българи, учили и работили навън и желаещи да намерят най-доброто място за тяхната кариера.

И тазгодишният форум предлага интересна програма. Ще чуете тайните на успеха на известни в бизнеса българи, реализирали се в България. На специализираните кариерни уъркшопи ще научите полезни съвети, които ще Ви помогнат да се представите блестящо на следващото интервю за работа!

И тази година топ фирми ще представят на своите щандове възможностите за кариера, които предлагат. Списък с изложителите можете да намерите на нашия сайт.

Кога и къде ще се проведе форумът?

Интер Експо Център София, 22 декември 2011 от 10 до 18 часа.

Можете да се регистрирате, както и да разгледате програмата и участващите фирми на http://www.karieravbulgaria.com" .
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Re: Кариерния форум "Кариера в България. Защо не?" - 22 Деке

Мнение от Mr.D »

Бах тая Бьлгария трябваше ми 10 години по имиграции да разбера че сега трябва да се врьщам и кариера там да правя. Изгубих си времето по тия Америки.
Коко добьр си. Ще ги четем всякакви.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Мерси за линка ама аз моята кариера в България я приключих преди около две години. Сега малко Канадска ще направя.
Taxation is theft.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Хехее мине немине време и всекое правителство прави некой подобен пропаганден сайт. Не разбраха тъпите кумоноидно-милиционерски кратуни, че умните хора не се ловят на малоумно видео от youtube. Трябват условия за да се случи това. Едно дребно на вид условие например е върховенство на закона. Освен това става въпрос за София, а не за България. От Лондон в Севлиево, някой изобщо опитва ли се да си го представи само?! Не се усещат, че само мисълта че живота ми ще зависи от полуграмотен пожарникар, който има акъл колкото да пази равновесие, ме кара да настръхна. Другия вариант е това да са внуците на комунистическата върхушка. Това обяснява блясъка в очите им, виждайки светлото бъдеще.
Виждам се много ясно. Как се прибирам в Пловдив и почвам работа и шефа ми е я бивш свинар, я някой дет още носи ватенката и каскета му стърчи от задния джоб.

Аз съм мерси.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

:rofl:
Аз тука нося значка с канадското знаме,
а те там носят "бадж" с надпис "Българите имат бъдеще в България".
http://www.karieravbulgaria.com/pages/index/id/79"

А те имат workshop и въртят нетуркинг:

Изображение

Но най-интересен (без да броим коктейла) ми стана въпроса в 4 следобед.
:lol:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Замислих се дълбоко и над въпроса от 12 без 10.
Единственото което можах да измисля беше "Почваш да работиш".
Но може би се лъжа ? :o
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Аз пък ще ида в 4 да чуя какво се случва дето още не го знам и ще остана за коктейла. Дано да има Облак :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

anxeli написа:Аз пък ще ида в 4 да чуя какво се случва дето още не го знам и ще остана за коктейла. Дано да има Облак :lol: ...
Има ли, А-а-а? Айде сега ще си губиш времето пък ти да слушаш! На крак няколко шотчета и бързаш, че някой може да ти е дигнал вече Кайена с газовата уредба. :D
http://www.youtube.com/watch?v=ukkSnbcTjCw"
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Аз ще си взема мазерати на метан, газта е скъпа :!: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Мене ме кефи от 2 до 3 без 15 - големото очакване :rofl:
Dead Eyes See No Future
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Като продължение на темата, недостига на квалифицирани специалисти се засилва.

написа: Всеки десети търси работници в чужбина
News.dir.bg - 22 Ноември 2011, 11:11

Новото изследване на Manpower България за работната сила „Решения без граници за работната сила" ("Borderless Workforce research") констатира, че 11% от работодателите в България търсят извън границите на страната решение за проблема с недостига на квалифициран персонал.
Най-търсени сред чуждестранните специалисти са инженерите, които идват предимно от Германия, следвана от Великобритания. По-сектори най-много задгранични кадри се търсят в ИТ, финанси и бизнес услуги.
73% от работодателите са загрижени за влиянието върху пазара на труда, от това, че квалифицираните специалисти напускат България, за да работят в друга страна. 86% от работодателите в България смятат, че правителството и бизнесът не правят достатъчно за да забавят тази миграция на таланти и да привлекат тези хора обратно в България, съобщи "Фокус".
Резултатите от изследването бяха оповестени заедно с новия доклад на Manpower „Решения без граници за несъответствието с недостига на таланти" ( Borderless Solutions to Today's Talent Mismatch), която съветва работодателите по целия свят как да намерят подходящия служител зад границите, допълва КРОСС.
Преди дни пък проучване на компанията за човешки ресурси и консултации “Мърсър” разкри, че се очаква заплатите у нас да бъдат повишени с около 5% през следващата година. Прогнозата е на местни работодатели, чийто очаквания са по-розови от средния предполагаем ръст в ЕС (2.7%).
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Koko написа:Като продължение на темата, недостига на квалифицирани специалисти се засилва.

написа: Всеки десети търси работници в чужбина
News.dir.bg - 22 Ноември 2011, 11:11

Новото изследване на Manpower България за работната сила „Решения без граници за работната сила" ("Borderless Workforce research") констатира, че 11% от работодателите в България търсят извън границите на страната решение за проблема с недостига на квалифициран персонал.
Най-търсени сред чуждестранните специалисти са инженерите, които идват предимно от Германия, следвана от Великобритания. По-сектори най-много задгранични кадри се търсят в ИТ, финанси и бизнес услуги.
73% от работодателите са загрижени за влиянието върху пазара на труда, от това, че квалифицираните специалисти напускат България, за да работят в друга страна. 86% от работодателите в България смятат, че правителството и бизнесът не правят достатъчно за да забавят тази миграция на таланти и да привлекат тези хора обратно в България, съобщи "Фокус".
Резултатите от изследването бяха оповестени заедно с новия доклад на Manpower „Решения без граници за несъответствието с недостига на таланти" ( Borderless Solutions to Today's Talent Mismatch), която съветва работодателите по целия свят как да намерят подходящия служител зад границите, допълва КРОСС.
Преди дни пък проучване на компанията за човешки ресурси и консултации “Мърсър” разкри, че се очаква заплатите у нас да бъдат повишени с около 5% през следващата година. Прогнозата е на местни работодатели, чийто очаквания са по-розови от средния предполагаем ръст в ЕС (2.7%).
ХАХАХАХААААААА
Цитат: "... 86% от работодателите в България смятат, че правителството и бизнесът не правят достатъчно за да забавят тази миграция на таланти и да привлекат тези хора обратно в България, съобщи "Фокус"...."

Че това са самите те по дяволите.На мен ми звучи така: Почти 90% от работодателите мислят че работодателите не правят достатъчно за да бла-бла-бла-бла ....ХАХАХАХАААААААА
Е нема такава олигофрения чесно :D :D :D :D :D :rofl:
speedy

Мнение от speedy »

Човещинка. Като това, че 95% от анкетираните хора смятат, че интелектуалното им ниво е над средното.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Публикувай отговор