Нашите любими Български пощи ни вкараха в яко приключение.
След изпратените във Виена резултати от TCFQ получихме мейл ,че на 30 август са ни изпратили сертификати за селекция. След дълги разправии с пощите стана ясно , че са изгубили плика. Но по лошото последствие от това изгубване е това ,че от тогава на сам никой във виена не си прави труда да отговори на многобройните емейли , факсове и опити да се свържа с тях за да получа инструкции как ще се случат нещата . В едно от писмата ги помолих ,ако изпращат копия на документите да са по различен начин за моя сметка. Но уви.... Ако някой е минал по тоя път моля за инфо ,че малко по малко полудяваме. Оглеждаме се и за пътуване до виена , но не знам дали ще ни допуснат то посолството така без покана.
Български пощи......................................
не знам как по прилично да ги напсувам. Имаме сходни проблеми. Като за начало ние живеем в бл.79Б, но служителите в пощите така и не са научени, че като пристигат писма от др. държави В е Б, така дълго време не си получавахме нито акюзе , нито други документи, които са ни искали докато не проверихме в съседния бл.79В и по чудо хорицата не бяха изхвърлили тези писма, както и да е. Решихме да си наемем пощенска кутия. Преди известно време ни писаха, че са ни изпратили писмо на адреса в пощенската кутия и се е върнало като непотърсено. Отидохме при нашите приятели в пощата да питаме как е възможно това, като ние писмо не сме виждали в тази пощенска кутия. С много думи нищо не ни отговориха. Писахме до Виена и ни отговориха, че изпращат писмото отново на същия адрес и вече четвърта седмица не пристига. Писахме до Виена да изпратят писмото с куриер за наша сметка или да отидем на място, но нямаме отговор.
Нито от Виена, нито от Букурещ имат практика да изпращат кореспонденция с куриери независимо, че кандидата иска пратката да е за негова сметка. Не се надявайте на този вариант.
Само паспортите с визи в тях ги връщат с куриер.
Наемете си пощенска кутия. На нас не си доставяха почти никакви писма в центъра на София, защото имало бездомни кучета и пощальонките ги било страх да минават от там.... Та ние си наехме кутия през ноември когато подавахме документи за Виена. През януари съпруга ми плати за цялата нова година такса. Записали го в някаква книга, и служтелката се разписала че кутията е запазна и платена. Когато след няколко седмици той отиде да провери има ли нещо, видял бележка с надпис-НЕ СЕ ЗАРЕЖДА!
Оказа се че пощ. служителка не можела да работи на компютър и поради факта че в системата им кутията се води не платена-са спрели да я зареждат. Служителката била уволнена и въпреки че се е подписала в книгата, платихме отново таксата за годината... няма нищо сигурно:-)
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011 Arrivee au Quebec - 22.03.2011
Новото инфо по нашия казус е налице. Изпратихме наша близка приятелка ,която живее в Виена да отиде до посолството да поразпита. От там са и обяснили: не дават информация , не може да отидем до виена да оправим докс., чакаме някой да отговори когато реши на нашите запитвания. Това е положението
Zorbat според мен проблема няма да се реши с наемането на кутия. Аз се познавам с шефката на нашия клон , служителите който работят в клона имат залепен телефона ми и ми звънят винаги когато се появи нещо за мен. Моята кореспонденция най вероятно е объркана при сортирането в централата и никой не го интересува да се занимава да я търси !!!!! Истината за пощите е , че имат отвратителна организация и служителите са слабо образовани и супер немотивирани да работят качествено ( както май е почти навсякаде) поради слуховете за фалит с цел приватизация. Аз съм влизъл в няколко клона и съм изумен. В 21 век сме , а те нямат компютри и пишат по някакви "милинкаджийски тефтери" и проверяването на всички международни пратки влезли в клона за месеца беше едно безспирно ровене из разни тетратки и бумаги. УЖАС
Според мен, всяко едно посолство има приемни часове. Както посолството в Букурещ има, така трябва да има и това във Виена: http://www.canadainternational.gc.ca/au ... x?lang=eng Hours of operation
Monday to Friday: 08:30 – 12:30 and 13:30 – 15:30
Visitors to the Embassy are asked not to bring parcels, backpacks or luggage with them except in cases of emergency. You may be requested to leave such items outside of the offices at your own risk.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Днес следобяд дойде така желания е-мейл от Виена. Ще ни издадът дубликат на документите.
Joya написа:Според мен, всяко едно посолство има приемни часове. Както посолството в Букурещ има, така трябва да има и това във Виена: http://www.canadainternational.gc.ca/au ... x?lang=eng Hours of operation
Monday to Friday: 08:30 – 12:30 and 13:30 – 15:30
Visitors to the Embassy are asked not to bring parcels, backpacks or luggage with them except in cases of emergency. You may be requested to leave such items outside of the offices at your own risk.
Не знам защо и на мен ми е чудно ,но се отговорили ,че не може да ходим в посолството без покана.
mufc написа:Нито от Виена, нито от Букурещ имат практика да изпращат кореспонденция с куриери независимо, че кандидата иска пратката да е за негова сметка. Не се надявайте на този вариант.
Само паспортите с визи в тях ги връщат с куриер.
Оказа се ,че не е точно така . След изричната ми молба в писмото за алтернативен начин на изпращане , в мейла ме информират да избера един от двата варианта за да избегнем повторното загубване на плика :
1. Препоръчано писмо
2. Чрез куриер като изрично аз трябва да направя заявка за услугата. Посочени са FEDEX или UPS , защото с DHL имали много проблеми.
Това е от нас за сега!! Почваме документите за Букурещ. Успех на всички !!!