За колко време научихте френския

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
alize

За колко време научихте френския

Мнение от alize »

Е това е въпроса... Сега започвам да уча френския и искам да чуя мнения за колко време научихте езика за интервюто. Какво ниво трябва да владея за интервюто? Аз още не съм подала документи за кандидатсване мисля след нова година, че после и до интервюто да науча нещо.
Благодаря ви
Joya

Re: За колко време научихте френския

Мнение от Joya »

Езика се учи различно от всеки, как усвояваш, за колко време, учила ли си го преди, как ще го учиш.
А нивото зависи от това, което ти си заявила в документите.
Успех!
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
alize

Мнение от alize »

Ами до сега не съм го учила въобще, сега научих няколко думи и толкова. До седмица мисля да почваме уроци със съпруга ми. Но не знаех че нивото зависи от това, което съм заявила. А интервюто в зависимост от посоченото ниво ли е ?
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

alize написа:Ами до сега не съм го учила въобще, сега научих няколко думи и толкова. До седмица мисля да почваме уроци със съпруга ми. Но не знаех че нивото зависи от това, което съм заявила. А интервюто в зависимост от посоченото ниво ли е ?
Никой не може да ти отговори за френския. Зависи с какъв интензитет учите, колко време отделяте извън уроците, да не говорим, че има хора, които усвояват чуждите езици без проблем, а други доста се поизпотяват.
Като начало влез и прочети всички статии за емиграцията и ще ти се изяснят доста неща.
Предполагам, че интервюто се води и в зависимост от нивата на език, които си посочила, но нека миналите през интервю да кажат повече :$
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Ами да ти кажа честно около мен някои хора учат от около 5 месеца и още не са готови за интервю определено. Но говорим за заявени нива В1-В2.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Joya

Мнение от Joya »

Да, ти заявяваш нивото си, спрямо точките които не ти достигат.
Например аз бях писала Б1 за мен, отне ми една година и половина на курсове, не интензивни, и 30 дена частни уроци.
На интервюто ми вдигнаха нивото на Б2.1.
Но съм го учила и навремето в училище малко, аз по принцип бавно усвоявам езици.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Аз никога не съм го учил (което не е повод за гордост разбира се) но знам, че Ализе се пише Alizée.
:)

alize написа:Е това е въпроса... Сега започвам да уча френския и искам да чуя мнения за колко време научихте езика за интервюто. Какво ниво трябва да владея за интервюто? Аз още не съм подала документи за кандидатсване мисля след нова година, че после и до интервюто да науча нещо.
Благодаря ви
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Joya написа:А нивото зависи от това, което ти си заявила в документите.
Питам само от чисто любопитство:Така ли е вече?
Аз бях заявила едно ниво в документите.После интервюиращия го коригира и съответно ни намали точките, но не ни върна.Бога ми, никога не бях учила френски преди това.Просто за 1 година, през която траеше разглеждането на документите, бях преценила, че ще го достигна.Е, не го достигнах съвсем, ама не ни обесиха за това на мачтата.Сега може да има промени, та затова любопитствувам.
...
А, извинявам се, сега го видях. Мерси, все пак за отговора.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Joya

Мнение от Joya »

Бистра, в зависимост от точките, ако ти намалят нивото и не достигнеш точките, според мен връщат.
Точките за езика и адаптация, са взаимно свързани.

И аз да попитам пак от чисто любопитство, предполагам че си научила френски, за колко време стана това, и със курсове, или в средата ... ?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ами, не знам явно сме имали "запас" от резервни точки - нас не ни върнаха.
С курсове тук почти нищо не можеш да научиш.Курсовете са им на много ниско ниво в сравнение с българските. Дори и свестен учебник не са си направили труда да издадат. Език се учи единствено и само в средата, ама трябва да се прежалиш да контактуваш с "мазни канадци" (цитат от друга тема), вместо с "естествени българи". Аз съм почти от 8 години тук и смятам, че езиково още има какво да се желае.Език се учи цял живот, особено когато не е майчин.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Joya

Мнение от Joya »

Благодаря ти, аз също мисля да скипна курсовете.
Мисля че базата до сега е ок, и от сега нататък трябва да го уча, главно разговорно.
Бих контактувала със всеки който го говори, нямам проблем от това естество, въпроса е дали "те/мазните канадци" ще контакуват с мен :devil:
За другото си права :handshake:
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Учи си го за интервюто не само граматика по учебници. На интервюто ще ти задава вьпроси на които трябва да си подготвен. А не да ги мислиш на място.
Например
Кой си, от кьде си, какво си учил/работил, защо Кебек и тем подобни.
Направи си скриптове с различни вариянти, и след това най-добре да имаш с някой да се упражняваш.
Всяка седмица ходихме за 1 час да практикуваме с една французойка.
Играехме цялото интервю сьс скорост. Така 9 месеца. Дори си я записвах на диктофон.
На интервюто ни даде максимума за френски.
alize

Мнение от alize »

Mr.D написа:Учи си го за интервюто не само граматика по учебници. На интервюто ще ти задава вьпроси на които трябва да си подготвен. А не да ги мислиш на място.
Например
Кой си, от кьде си, какво си учил/работил, защо Кебек и тем подобни.
Направи си скриптове с различни вариянти, и след това най-добре да имаш с някой да се упражняваш.
Всяка седмица ходихме за 1 час да практикуваме с една французойка.
Играехме цялото интервю сьс скорост. Така 9 месеца. Дори си я записвах на диктофон.
На интервюто ни даде максимума за френски.
Да и според мен граматикате не е от голяма важност. Трябва да се спрвя да проведа малък свободен разговор. А каква е възможността да не мога да мина интервюто? Малко и това ме притеснява. Главният завеждащ фактор за визата езика ли е или като цяло стажа и образованието ли?
Joya

Мнение от Joya »

Ако езика беше английски, може би и аз щях да се съглася за граматиката, ама за френския не.
Дори да не я знаеш идеално, трябва да си информирана, защото иначе няма да разбереш какво те питат.
Точно във френския един глагол звучи коренно различно в различните времена, така че и тя си е от значение.
Разговорният език е много важен, но и базата също. Според мен е добре в началото да се учи както си му е реда, а 2-3 месеца преди интервюто да се наблегне на говоренето.
Ако точките са ти ок, ще минеш интервюто. Пускай документи, учи си езика, има време, ще се справиш.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

alize написа:А каква е възможността да не мога да мина интервюто?
Три са възможностите:
-минавате
-отлагат Ви до следващото интервю, за да се подготвите по-добре.
-не ви допускат
Всичко зависи от вас самите.
alize написа:Главният завеждащ фактор за визата езика ли е или като цяло стажа и образованието ли? Оценката е комплексна обосноваваща се на вашата подготовка, език, време да набавите нужните Ви материали, с които да покажете на им.агент, че сте готови и знаете какво да правите в Квебек. Материалите могат да бъдат следните: Колкото се може повече обяви за работа свързани с вашата професия. Да можете да обясните, в какво се състои вашата професия, и най-вече да убедите служителя че ще си намерите работа. За всяка професия си има описание, само трябва да го намерите. Освен това може да се наложи да обясните на агента, как ще си изкарате разрешителни/сертификат за да практикувате дадена професия. Всеки може да си каже името, на колко години е и къде живее, най-важното е свързано с професията, езика и начини за намиране на работа по вашата специалност, а не каква да е.
Публикувай отговор