Някой да има бизнес- магазин за алкохол?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Някой да има бизнес- магазин за алкохол?

Мнение от Bistra »

Леле, ами то Албърта ще се окаже рай за пиениците български, щом и казани продават свободно. :lol:
В Кебек за да отвориш ресторант например трябва да преставиш проект и да ти бъде издаден освен нормалното разрешително за строеж един документ, който се нарича "Permis d'alcool" (Алкохолно разрешително).Документът се издава със задължителен печат на архитект, т.е. проект от архитектурен техник не важи.
E, ние не се оплакваме, защото сме в тоя бранш и падат пари от тая работа.
Колкото до пиенето лесно се минава на уиски.На мен ракията почти не ми липсва, като се има предвид влошеното и качество напоследък по българските магазини. Да си варя каквото и да е било никога дори и не ми е минавало през акъла. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Mr.D написа:Не знаех че вьобще има дьржавни магазини.Тук ликьор магазините са частни като всички магазини.
Само едно нещо ме изненада когато пристигнахме и то беше че не продават бира и вино в хранителните магазини.В Америка алкохольт е разделен на ликьор(спритни напитки) и бира/вино. Бира и вино се продаваше буквално навсякаде дори не трябваше да се изкарва никакьв лайсьнс.Основния профит от бензиностанциите беше продажба на бира, лотария , чек(каш) и цигари.
Ако може да се нарече монополист това е Alberta Gaming and Liquor Commission. Само от тях трябва да се купува алкохол. И ако правиш импорт нямаш право в сьщото време да имаш магазин. Това цитат от тяхния handbook.
The manager or employee of a retail liquor store shall not
have a direct or indirect, financial interest in, or be involved in
the management of, or be an employee, representative or
agent of:
a) a supplier or agent which sells liquor to the AGLC; or
b) the AGLC.
Условията им са доста приемливи в сравнение с рестурант например.
Най-големия проблем остава намирането на хора.
легално е да вариш домашен алкохол. Тук продават казаните.
http://www.clickabrew.ca/Turbo-air-still.html"
:beer:
Това означава просто, че ако работиш за държавната агенция или за неин доставчик, не можеш да вземаш участие в операциите на (retail) магазин.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Marto написа:
Това означава просто, че ако работиш за държавната агенция или за неин доставчик, не можеш да вземаш участие в операциите на (retail) магазин.
Така поне го разбрах.Или внасяш или продаваш но не и двете. След като трябва да купуваш само чрез тях(AGLC).
Импорта отпада като вариянт.Инaче да внесеш директно от БГ до магазина е малко нелегално.

Изглежда никой не го е правил. По-важния за мен вьпрос е дали някой има бизнес без да работи в него той самия.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Mr.D написа:...
По-важния за мен вьпрос е дали някой има бизнес без да работи в него той самия.
Мр Д, човек може да инвестира в различни неща, но така както си задал въпроса не съм сигурен че разбирам какво точно искаш да направиш.
Преди 3-4 години имах пари инвестирани на борсата, което си е вид инвестиця в бизнес без да работиш в него, но след срива през 2008-ма в момента нямам планове да го правя отново, поне в близко време.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Koko написа:
Mr.D написа:...
По-важния за мен вьпрос е дали някой има бизнес без да работи в него той самия.
Мр Д, човек може да инвестира в различни неща, но така както си задал въпроса не съм сигурен че разбирам какво точно искаш да направиш.
Да взема магазин под наем , да го заредя сьс стока, наема менаджер който да го движи а аз да взимам месечна печалба и вместо да вися в магазина да следя кой колко краде да си работя моята работа.
Не познавам такива хора които са го правили. Приятел вьв Флодида е пилот и иска да отвори daycare по сьщия начин но това е друг бизнес.
До извода който достигам е че трябва Менаджера да не е на заплата а аз да сьм.
Много малко информация имам как става затова питам.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

pavelyankov написа:Добре че сме скарани с алкохола :D
А как стои въпроса с домашното производство? Аз това лято сварих около 80 л гроздова и около 60 л плодова :D
Да вариш от сливи примерно ми изглежда доста сложно и ненужно, щото тука няма масово производство на плодове или грозде, както и такива на ниски цени. Но има по магазините достатъчно винени и бирени китове (полуфабрикат комплекти - сироп, мая, кимикали и инструции). Да си варя ракия не ми е и минавало през главата.
Embrace your climate change!
Публикувай отговор