golemi zdravi sakove?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
sss

golemi zdravi sakove?

Мнение от sss »

Kyde mogat da se nameriat? Na ilienci niama ili pone az ne namerih. Vyobshte s kakvo pytuvate?
kakapana

Мнение от kakapana »

Невъзможно е да няма на Илиенци-бяха в самото начало от едната страна,но от коя направо не помня-ние бяхме с кола.Ако не скоро си купихме от пазара на Младост 1 ,но не от страната на зеленчуковият пазар а от другата и от вътре.Влизаш в закритият пазар и там има -най-глемият си купихме и беше по 20 лева-преди месец.Късмет.
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Az sy6to si biah kupil ot Ilienci goliam sak za 15 leva. Kato vlezesh i po4ti vednaga ot diasnata strana. Pitai, ako triabva, no se sumniavam da sa svyrshili :)
Plamen

Мнение от Plamen »

Аз лично ви съветвам да си купите поне 2 куфара и адд сложите там всичко по-ценно...саковете са ужасно нестабилни и за повече от 1 път не стават...вече няколко човека ги идхвърлиха още при пристигането...а дето се вика голямото пътуване започва едва сега...със сигурност куфарите ще ви бъдат от полза за дълго време...доколкото си спомням свестните куфари са максимум до 100 лева...
kakapana

Мнение от kakapana »

Мои познати дадоха много пари за куфари и ефекта беше същият като със саковете-само че когато дадеш 15 лева за един сак дори да ти издържи за един път(с нашите пътувахме 2 пъти и само един неставаше за нищо)няма да те заболи толкова когато видиш ,че не става.Аз нямах нищо счупено-а носех много чупливи неща-важно е нещата да се подредят правилно.Освен това саковете побират много повече багаж.Лично мое мнение-на два пъти пренесохме много багаж.
Joy

Мнение от Joy »

:D :D :D Пламене,къде си ги виждал тия куфари на такава цена?Добрите куфари са по 100 лв. минимум,но нито един куфар няма да ти събере толкова багаж като саковете.Съгласна съм,че за повече от един път саковете не стават,но голямото пренасяне е един път.После вече и стоте лева няма да им се струват толкова много и багажа също няма да е толкова,така че,куфарите е най-добре да се купуват после.Това е моето мнение.
Plamen

Мнение от Plamen »

На майка ми сега като идваше жената купила 2 куфара зо по 80 лева...прекрасни твърди, с много екстри...аз едвам ги повдигнах защото и двата бяха над 30 кг.
Само за твоя инфо мога да ти кажа че в мойте куфари първия път пренесох 1 РС, 1 принтер НР + 1 сребърен сервиз + почти целия ми гардероб и обувките...спрах само поради надскачане на теглото...
А да ти кажа че 2 сака по 15 лева си е чиста загуба от 30 лева...кой както си прецени...а и да не броим счупените сервизи или порцелани... :roll:
Joy

Мнение от Joy »

Пламене,не ме учудва,че куфарите са били по 30 кг.Първо,тези от 80 лв,те и без багаж си тежат...Аз имах впредвид пластмасовите лекички куфари(като ще е гарга да е рошава)Да не мислиш,че не съм мислила за тази чиста загуба?Още повече,че не за пръв път се влача с багажища през граница...Да,ама не!Куфарите,ако са пълни с части за компютър или книги,естествено,че ще изпълнят нормата от 30 кг.,но ако ги напълниш с дрехите си от гардероба,одеала,възглавници и подобни леки неща,първо нищо няма да съберат,и второ,няма и половината от килограмите да си изпълнят.Събирането на багажа е сложна работа- 2 х 32 кг х количество членове на семейството-тези килограми и нито по-малко и нито повече....Значи оптимално разпределяне и оптимални размери.А и все пак да не забравяме,че не само килограмите са важни,но и вещите,които ще сложиш...Ние като пренасяхме 3 пухени якета,ми те щяха да ни запълнят куфара,без дори и 5 кг. да тежат...Ами възглавници и завивки?Ние и това си носихме и въобще не съжалявам като гледам тукашните цени,пък и качество...Т.е. според вещите си преценяваш кое ще ти свърши най-добра работа.Аз съм обикаляла София милион пъти на длъж и на шир,за да търся куфари и чанти месеци преди визата,но колкото и да ми харесваха куфарите за това че са дълговечни(прекрасно знаех,че саковете са за едно пътуване),те просто не ставаха да тази работа...Пък и представи си 6 куфара по 100-тина лева...Егати пътуването!Аз имах два по-малки сака и един среден,остана да купя 3 огромни...Така имах оптимално решение както за тежките неща,така и за леки и обемисти без много харчене.Предполагам,че всеки си е направил вече сметка кое е по-изгодно!
На сегашния етап бих дала 300 дол. за куфари и не повече,но на тогавашния....Стандарта в България не е същия или си забравил?
Дори и да има човек пари,едва ли ще ги даде за куфар,когато му предстои в Канада неизвестно колко време да седи без доход и въобще пълна неизвестност,а това са парите за един наем както се казва,които могат да потрябват за по-важни неща...Важно е да се мисли за приоритетите!Пък дори и на цената на чиста загуба от малка сума...
Plamen

Мнение от Plamen »

ОК...нема да се караме я...ще си рекат хората- "Я ги виж тия. За няколко куфара са готови да си избодат очите :wink: "
Права си- хората в България са различно бедни. Обаче ако имат планове да се връщат...или да пътуват често...просто го дадох като вариянт...а пък аз дадох по 100 лева и сега изобщо не съм склонен да дам 300 долара...мога да ги дам за нещо друго. Освен това аз дадох идея да си купят 2 куфара за чупливите неща...съгласен съм че 6 куфара са твърде много...ама то пък и не е необходимо.
kakapana

Мнение от kakapana »

Ейййййййй каква дискусия се заформи на тема куфари или сакове :D .Аз пренесох кристални сервизи,гювеч(голям)пълен набор от малки гювечета и сервизи за ракийка :D ,вино-глинени.И то със саковете с които дойдох първият път в Канада,и понеже бяхме взели само 5(на единият дръжките бяха се скъсали)в София си купихме още един.Понеже пак се върнахме със максималното количество позволени килограми-6 големи сака-колкото и да са тръшкани,всичко вътре си беше здраво-даже и литрите ракия които бяха много повече от позволените.Ако имах възможност щях още 6 сака да взема -там има много качествени неща,които освен че са на добри цени ами и тук просто ги няма.Затова трябва по-голямо пространство за запълване-което дават саковете. :D
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

Plamene, s jeni ne se spori... osobeno po takiva temi. :wink:
Nie doidohme s 6 golemi po4ti kolkoto men sakove, kupeni ot Ilienci (ot onezi za 15 leva (moje i malko pove4e)). Prenesohme mno-o-o-go stakleni i 4uplivi ne6ta - vsi4ko pristigna zdravo i 4itavo, bez ni6to s4upeno (ne6tata biaha mnogo grijlivo opakovani). No, samite sakove biaha tolkova izpokasani, 4e gi izhvarlihme. Dano ne ni se nalaga otnovo da pravim takova preselvane. No, ako vse pak se naloji, bih se vazpolzval ot tvoia opit, t.e. bih slojil 4uplivite ne6ta v zdrav kufar, a drehi, vazglavnici, odela i pro4ie, v sakove.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Добра дискусия се заформи. Ето и нашия опит:
Купихме си 6 еднакви, големи куфара от платнените, като всеки има възможност за разширяване на обема. И досега смятам, че това беше едно от най-добрите капиталовложения преди тръгването (по 86лв. всеки). След няколко местения (давали сме ги и на приятели) те все още могат да се използват, дори смятам живот и здраве да ги поразходим пак до България другата година.
Plamen

Мнение от Plamen »

Niko написа:Plamene, s jeni ne se spori... osobeno po takiva temi. :wink:
Знам...все пак съм женен от 10 години... :(
То идеята за куфарите беше на жената...даже тя като тръгваше за насам баща й и купи 2 Самсонайта...то бива мерак, ама чак пък толкова...обаче сега си ми е много гот, защото с куфарите се патува добре...освен това приятелите с които дойдохме имаха такива сакове...единия се разпадна още на летищещто в Прага и едвам му сабрахме багажа...Проблема при тях е че дъното се държи на циповете...ако го претовариш ципа вика "Прас" и до там...
kakapana

Мнение от kakapana »

Да,но когато сгънеш 6 сака-те заемат място колкото един куфар.А 6 куфара-къде ще сложиш?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

kakapana написа:Да,но когато сгънеш 6 сака-те заемат място колкото един куфар.А 6 куфара-къде ще сложиш?
Намира се място. В сегашния ни апартамент имаме нещо като килер и те са там :D , строени до тавана, че даже има място и за още 6. И още една подробност - всички дрехи и обувки на дтето ни, щом умалеят, влизат в куфар и вече един от тях е пълен.
Заключено