нещо интересно за Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Kan_Tangra

Re: нещо интересно за Канада

Мнение от Kan_Tangra »

А ние не се хапем като кучета ... просто някои ги хапе кучето ... образно казано. :rofl: :rofl:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Independent написа:
Californian написа:Joya,
Ми веднага ще ти кажа компании където не само програмистите но и тест инженерите, взимат такива пари 3-4хил лв нет месечно
Johnson Controls, SAP, VMware и още стотици малки и по-голями фирми Калифорнийски или други които аутсорсват в България.
Аз понеже едно време съм работила във VMWare и още имам познати там, а също познавам и доста хора от JC и САП, имам доста добър поглед върху нещата там. И мога да ти кажа, че 3-4 хиляди е недостижима мечта не само за програмистите, ами и за тест инженерите.Тийм лийд от JC скоро се премести в Монреал и от него чувам, че като "прост" програмист взима двойно повече номинално, отколкото в България. Прави си сам сметката. В Монреал стартова заплата за новопристигнал програмист с опит е около 55 хиляди. Максимума за програмисти е около 65, за по-високи заплати се отива на по-високи позиции, съответно новопристигнал трудно ще ги вземе. Масово виждам хора с опит от България да започват на 45 и да се катерят нагоре.

Та престани да говориш глупости и си гледай в канчето.
oриeнтировьчно. Колко плащат за около 2 години стаж сьс .NET да речем?
Последно промяна от Mr.D на Вто Окт 25, 2011 9:53 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Наско, нищо не си видял! Всичко е в рамките на допустимото дотук. Стреса си е стрес, като дойдете тука и започнете да взимате по 150 хил, от които трябва да дадете 65 хил. за данъци, 36 хил за квартира, 30 хил. за университет, 10 хил за храна, 10 хил за парцали, пиенето и детската градина, ако имате деца отиват на кредитните карти, и така се затъва мммдада, колко по-лесно си беше в Бг :lol: ...
Калифорниец, земи се спри. 3000 наем в ЛА има само в Пасадина и Санта Моника в най-луксозните ерии. Иначе 900-1200 може да намериш дори в Холивуд. Имаме интернет и в Канада, гледаме колко са огладнели наемодателите и там.
От коя точно дума идва уринтировъчно :?: ...
Циганите - на Сатурн !
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

anxeli написа:Наско, нищо не си видял! Всичко е в рамките на допустимото дотук. Стреса си е стрес, като дойдете тука и започнете да взимате по 150 хил, от които трябва да дадете 65 хил. за данъци, 36 хил за квартира, 30 хил. за университет, 10 хил за храна, 10 хил за парцали, пиенето и детската градина, ако имате деца отиват на кредитните карти, и така се затъва мммдада, колко по-лесно си беше в Бг :lol: ...
Калифорниец, земи се спри. 3000 наем в ЛА има само в Пасадина и Санта Моника в най-луксозните ерии. Иначе 900-1200 може да намериш дори в Холивуд. Имаме интернет и в Канада, гледаме колко са огладнели наемодателите и там.
Дебьгвах я -оринтировачно Бах тоя Бьлгарски.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Mr.D написа:
Independent написа:
Californian написа:Joya,
Ми веднага ще ти кажа компании където не само програмистите но и тест инженерите, взимат такива пари 3-4хил лв нет месечно
Johnson Controls, SAP, VMware и още стотици малки и по-голями фирми Калифорнийски или други които аутсорсват в България.
Аз понеже едно време съм работила във VMWare и още имам познати там, а също познавам и доста хора от JC и САП, имам доста добър поглед върху нещата там. И мога да ти кажа, че 3-4 хиляди е недостижима мечта не само за програмистите, ами и за тест инженерите.Тийм лийд от JC скоро се премести в Монреал и от него чувам, че като "прост" програмист взима двойно повече номинално, отколкото в България. Прави си сам сметката. В Монреал стартова заплата за новопристигнал програмист с опит е около 55 хиляди. Максимума за програмисти е около 65, за по-високи заплати се отива на по-високи позиции, съответно новопристигнал трудно ще ги вземе. Масово виждам хора с опит от България да започват на 45 и да се катерят нагоре.

Та престани да говориш глупости и си гледай в канчето.
oриeнтировьчно. Колко плащат за около 2 години стаж сьс .NET да речем?
Ако са 2 общо, това се води джуниър. 45-50 макс. Плюс бенефити.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

anxeli написа:Наско, нищо не си видял! Всичко е в рамките на допустимото дотук. Стреса си е стрес, като дойдете тука и започнете да взимате по 150 хил, от които трябва да дадете 65 хил. за данъци, 36 хил за квартира, 30 хил. за университет, 10 хил за храна, 10 хил за парцали, пиенето и детската градина, ако имате деца отиват на кредитните карти, и така се затъва мммдада, колко по-лесно си беше в Бг :lol: ...
Много вярно, с леката забележка, че "дори" пред Холивуд е неправилно да се сложи, защото с изключение на Западен Холивуд (там са педалите обаче) и под надписа, останалата част е Мексико Сити с всичката му цигания.

Холивуд = престиж - пълна мисконцепция.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Калифорниеца кърти мивки.....както казваше един познат :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
или изби рибата, също е уместно :lol: :lol: :lol:
всяка тема с негово участие е просто бисерна... :tmi: :tmi: :tmi:
third generation immigrant :)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Павел написа:
Много вярно, с леката забележка, че "дори" пред Холивуд е неправилно да се сложи, защото с изключение на Западен Холивуд (там са педалите обаче) и под надписа, останалата част е Мексико Сити с всичката му цигания.

Холивуд = престиж - пълна мисконцепция.
Прав си, в Холивуд могат да те застрелат като куче на улицата.
Цените на рентовете за разлика от продажбите не падат а се увеличават.
Безопасно място , един бедром в Сан Франциско едва ли е под 1500-2000.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

А, хора просто пишещи за да упонират,
аз лично плащах 1600долара, за сравнително кофти квартал в Сан Франциско, говоря за студио
Сан Франциско и Ню Йорк са така......има места където студиата са по 1500-2000, а 1 бдр по 3 хил долара....
но както и да е здраве да е, аз направо ги прескачам тези мнения......
същото важи и за маунтан вю, лос гатос, пало алто и въобще половината саут бей като изключим Сан Хосе,
където е мъъъъничко по евтино и има 1-2бдр за по 1500-2000долара......но и до 3к отиват в по-хубавите части като Ривърмарк......
та така.....както и да е....
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Ми самата истина, в частта - колко по-лесно си беше в Бг, еле пък ако има мама и тати, които са направили по няколко жилища, няколко имоти и т.н...
пък в чужбина, аз лично знаеш ли как съм дошъл мило,.......без никой да ми е помогнал, кацна самолетчето ми в Сан Франциско и като не мил не драг, дори и нямаше кой да ме чака.....взех си такси до хотелчето, което сам си резервирах, най-евтиното и гадно хотелче - 50тина долара на ден.........
та така.......ама здраве да е....каквото такова.
Та незнам що ми я хвалите тая чужбина толкова, аз си мислех, че е голямото нещо, брей газари, от погледа на това, че в България като си бях спестявах 2 хиляди долара месечно чиста пара, дойдох тука - и кво стана, като си платя университета, наема, храната, разходи други - включая и медицински......и огромните данъци(щото тука Америка не е като България с плоския данък и 20те процента данъци дето ги плащах а си ме цакат с данъците като стой та гледай, само заради това че съм сингъл плащам някъде 400-500долара повече на месец ако е вярен един сайт за калкулиране на заплати който гледах.....та с извинение за простоватите думи - леле простотията си е в чужбина
ако си решил да се развиваш тук......
е да съгласен ако не ходя на училище, да си имам местно образование - щеше да е екстра, ама за мен тези хора дето си остават с Българското образование - ще си останат вечно по-малко интегрирани от другите с местно образоавание.......
И за последно, незнам как е в Канада ама тука училищата - университетите имам предвид са така 20тина хиляди долара годишно......
и медицинските услуги са скъпи.......
заради това плюя - че за мен тези разходи са социални разходи, тоест смятам, че в една социална страна - разходите за образование и разходите за медицински услуги не трябва да са скъпи........а то какво се оказва, че това са си най-най-най-големите пера в моя разходен бюджет........баси и страната това Америка.............
grozdan

Мнение от grozdan »

Дотука Калифорниеца е като Успелия - един срещу всички. Те му изкарват факти, той продължава да бълнува.

:super:
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

valioiko написа:Със 120к годишно в САЩ имаш по-нисък стандарт на живот отколкото в БГ?????
Смятай ги 100хил долара щатска годишна заплата, месечно са чисти хм в зависимост от много фактори, от това което си файлвъл към 5500долара чисти.
120к годишно са към 6-7к долара пак в зависимост от това което си файлвъл, може повече може по-малко...
Та да направим разбивка, примерно през моите очи, след това ще публикувам през очите на американец от силициевата долина...
2200 долара - (ако живеех в 1бдр, аз не живея, но толкова струва, примерно в Маунтайн вю)
1000долара - месечно включвам тук - бензин 60-70долара седмично, храна 400-500долара месечно, други консумативи за из къщата, дреболии и т.н
1800-2000долара месечно за университет (дошъл съм в друга страна, искам местно образование) - мисля 20хиляди средно е цената годишно за магистратура в щатите.
100-200долара месечно - Зъболекар, да кажем годишно 2-3хиляди долара за зъболечение, въпреки застраховката, пак си плащаш малка част от сумата, застраховката не покрива всичко.
Та дотук само около колко 5500доларчета месечно ти изкарах........при това, нищо фенси.......което е 90-100к брутна заплата пичага.
Сейвингс - Клонящи към 0 долара

В България - 3600лв чисти
0лв - Мама и тати са работили здравата - наем - 0 доларчета, а напротив, аз може да гепвам 600-700лв от някой апартамент.
700-1000лв за бензин, храна - не стискане като в силициевата долина - а всеки обед по заведения - кебабчета, готвени храни, ресторанти. - 2008ма не беше далеч, сигурен съм, че ще ми стигат тези пари. От ресторантите вече почва по-високия стандарт на живот сравнение с мене си, като ресторант повече от 1-2 седмично не си позволявам тука, докато в България както казах, с колегите всеки ден ходехме на ресторант......
0лв-100лв - Университет, вече си имам Българско образование - дори и да запиша нещичко, надали ще е повече от 1200лв годишно - 12 по 100лв.
500лв - Зъболечение, примерно я измислям тази сума, доколкото си спомням, ми казаха наскоро, че 50лв е една фотополимер пломба.

Накрая какво стана.
Сейвингс - 2000лв-2400лв (поне)

Тук не включвам дори стандарта на живот който водиш в България и Щатите.
В България - аз имах 25 дни платена отпуска + всеки уикенд хващах гората с някое гадже към някой хотел....
абе рая си си беше........ и за последно ето от американска гледна точка....

What is middle class in Silicon Valley ?
Matt Bai, a reporter for the Sunday Times, posted an entry on his NYT blog about the definition of middle-class. In his article, he refers to the U.S. Census definition of poverty as $20,614 annual income for a family of four. However, there is no official definition of middle-class. Why is this important? Because most of the Democratic presidential candidates (Clinton, Edwards, Obama) are targeting this vaguely and apparently large group of people in their campaign rhetoric.

Now what was interesting in this posting, was not necessarily the blog (which was interesting), but the reaction by the fray. Comments came from a variety of people (ages, location, professions) about what that definition is. Some reader definitions included
- under $250,000 annual income
- 6 paychecks from foreclosure
- single New Yorker making $75,000
- a professor in Iowa making $45,000
- a SF Bay Area family $77,000 (according to some SF Chronicle article)

So, as a member of a 4-person family living in Silicon Valley, I am presenting a bottoms-up estimate of what a middle-class salary needs to be.

- mortgage - $4,000 (assuming a $800K house, 20% down payment 30year fixed loan)
- food (at home and out, including Starbucks runs) - $800
- utilities (broadband, utilities, phone, cell phone, tivo, water) - $400
- household goods/services (e.g., hospital co-pays, toilet paper, dental exams, plumber, appliances, etc..) - $300
- clothing - $200
- insurance (car, home, life) - $400
- car payments (2 moderate cars, no BMWs here) - $700
- gas - $200
- health insurance for family - $600 (employer subsidizes for employee)
- property tax on home (spread out over course of year) - $700
- gifts for family/relatives (averaged across all holidays/events) - $100
- 1 yearly vacation (spread out over the year) - $200

TOTAL of $8,600 in monthly expenses

Now assuming a 35% tax rate and $15,500 401K savings, we come to $174,269.

Nothing luxurious here - no BMWs (just a Honda, Camry), no big house, no private school, no clothing spending sprees, no orthodontic care, no weekend getaways to Hawaii or Europe, no household help, and no overwhelming savings aside from 401K....

Now, I am sure there are definitely ways to bring this down - cutting out the dining out, no new clothes at all during the year, no vacations, and lower gift expenses. Even if you cut out a lot of these expenses, you get to about $156,000.

The key to all of this is the mortgage payment which makes middle-class in Silicon Valley look ridiculously wealthy by most American standards. If we brought mortgage down to $1,000 which is more mainstream (assuming avg housing price of $207,000, 20% down, 30 year fixed), the annual income drops to $100,000. But then it wouldn't be Silicon Valley, would it?

Sad, isnt' it? I just hope the Democrats really do something about middleclass here in Silicon Valley.... ha ha... Maybe we should ask for Universal Mortgage :)
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

'зЕми да се гръмнеш ве! :wave2:

Не разбра ли, че никой не те взима насериозно?!
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"