нещо интересно за Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Independent

Re: нещо интересно за Канада

Мнение от Independent »

Californian написа:
Independent написа:
Californian написа:Joya,
Ми веднага ще ти кажа компании където не само програмистите но и тест инженерите, взимат такива пари 3-4хил лв нет месечно
Johnson Controls, SAP, VMware и още стотици малки и по-голями фирми Калифорнийски или други които аутсорсват в България.
Аз понеже едно време съм работила във VMWare и още имам познати там, а също познавам и доста хора от JC и САП, имам доста добър поглед върху нещата там. И мога да ти кажа, че 3-4 хиляди е недостижима мечта не само за програмистите, ами и за тест инженерите.Тийм лийд от JC скоро се премести в Монреал и от него чувам, че като "прост" програмист взима двойно повече номинално, отколкото в България. Прави си сам сметката. В Монреал стартова заплата за новопристигнал програмист с опит е около 55 хиляди. Максимума за програмисти е около 65, за по-високи заплати се отива на по-високи позиции, съответно новопристигнал трудно ще ги вземе. Масово виждам хора с опит от България да започват на 45 и да се катерят нагоре.

Та престани да говориш глупости и си гледай в канчето.
Сега ти нали правиш разлика, че жените за една и съща позиция им дават 10-20процента поне по-малко от на един мъж.......аз не познавам от приятелите ми(мъже) някой който е в АйТи сферата и изкарва под 3к месечна заплата......
Ами сигурно е евтино при вас, тоест с 55хиляди долара, тук при мен.............само ще живуркаш......нищо повече, нито ако искаш университет, нито нещо по-скъпо да си позволиш........нито нищо, явно в Монреал е по-евтино, нямам си идея там не съм бил никога.......
тук мисля заплатите почват от 70к та до 140к за тестери и програмисти.......
Но и както казах, най-вероятно за 2000-3000долара наем тук при мен ще имаш 1-2бедрум, пък сигурно в Монреал за тези пари цяло имение..........та така
Не извъртай темата. 10% на 3000 са 300 лева, не са 1500! Това първо. Второ, аз много добре си знам цената и досега не съм забелязала на мен лично да ми дават по-малко отколкото на мъж на подобна позиция. И трето, темата не е за заплатите в Монреал, а заплатите в България. И моята теза беше, че заплатите в България, даже и във фирмите, които си споменал по-горе, са много по-малко от 3000 лв. Тези хора, които уж познаваш, или те бъзикат, или са на ръководна позиция с много маймуни под тях. Защото аз пък познавам много хора в много фирми в България и знам много добре как се движат заплатите в ИТ.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Вече ме е страх да отворям последните теми, че само едни доходи се размятат и мен направо тотално ми се уби самочувствието :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Абе ти може много да познаваш, ама аз съм работил в тези фирми, бе момиче, аз ти говоря за мене си, не само за приятели...... :fubar:
Както по-горе ти обясниха хората в България, 3-4хил лв си е нормална заплата на програмист а и синиър QA в София.
Хайде със здраве от мен, точка на тая тема. Това, че ти си била жена и си взимала по-малко, не значи, че мъжките заплати са такива.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Абе не беше ли ти, дето каза, че щял да се върне в София и да си наеме боксониерка за 150лв.
А сега щял да живее в собствен 150кв.
Последно!?
Хем непрекъснато си противоречиш, хем после най-нахално го извърташ и почваш да спориш въображаемо, все едно че аз съм твърдял нещо си.

Не знам и какво си го задъвкал тоя университет, че във всеки постинг го споменаваш.
Аз в университет ходих преди да започна да работя ИТ, а не след това.
На всичкото отгоре ми беше 100% фри. 1500$ на семестър, които правителството ми плащаше 100%.
В бг иди учи и плащай, ако си нямаш работа.

В крайна сметка не ми стана ясно, защо още не си се върнал в България. Самолети ли няма от Калифорния, или пари за билет?
Или може би фирмите, където си работил за 4к, с по-малко стаж, отколкото имаш сега няма да те поискат обратно?

Честно, вярвай ми, явно работата ти е много стресираща. Нещо ти взимат тока. Вземи си почивка и релаксирай малко, защото ще се побъркаш съвсем :)
Тези произволни подхвърляния на големи заплати ми приличат на някаква психическа криза.
Явно са ти идея фикс ... но много малък % от жените всъщност се интересуват само от парите на един мъж. Колкото и да боли тая истина.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Californian написа:Абе ти може много да познаваш, ама аз съм работил в тези фирми, бе момиче, аз ти говоря за мене си, не само за приятели...... :fubar:
Както по-горе ти обясниха хората в България, 3-4хил лв си е нормална заплата на програмист а и синиър QA в София.
Хайде със здраве от мен, точка на тая тема. Това, че ти си била жена и си взимала по-малко, не значи, че мъжките заплати са такива.
Първо, "момиче" ще викаш на полуголите какички по плажовете, не на мен. Второ, ако говориш за тебе си, това са само бляновете ти, но не и факти. Трето, както на ТЕБ се опитаха да ти обяснят, реалността в България е много по-различна от тези блянове. И четвърто, ако на теб единствения ти източник на самочувствие е превъзходството на мъжкия пол, продължавай да вярваш в това, не ми пречиш. Само че аз съм в този бизнес по-дълго време, имам повече връзки, познава хора от повече страни, отколкото ти можеш да назовеш и знам как стоят нещата. А, да, и в Монреал взимам повече отколкото ти в прехвалената ти Калифорния. Та не ми говори за "мъжки" заплати, защото само се излагаш. И последно, моли се да не ти се налага някога аз да те интервюирам, защото ставам много зла, когато някой "мъж" ме гледа пренебрежително по време на интервюто :rofl:
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Californian написа:Абе ти може много да познаваш, ама аз съм работил в тези фирми, бе момиче, аз ти говоря за мене си, не само за приятели...... :fubar:
Момко,
ти колко години трудов стаж имаш в България, че чак и си сменил повече от една фирми ?
Не беше ли ученик в България, минал процедурата за Канада с майкини си ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Independent написа:
А, да, и в Монреал взимам повече отколкото ти в прехвалената ти Калифорния.
Е той калифорниеца размятва заплата от 120-150К. Машала ако взимаш повече в Монреал (отколкото в Силиконовата Долина) и аз като Иванко ше спра да чета, че се депресирам от тия шест-цифрени заплати дето отиват към двеста бона :rofl:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Joya написа:Ето нещо което е горе долу близо до реалността http://computerworld.bg/careerzone/calc/, само не знам дали се отваря извън Бг.
Отваря се и виждам нещо интересно - ако въведеш критерий "Програмист/Софтуерен Инженер" за София дава максимална заплата 3000лв. през 2008 и 2000лв. през 2010. Съответно и средната е по-малко през 2010 отколкото през 2008. Някаква криза ли има в бранша?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Абе, ти това "момиче", тества ли го с търсачката на grozdan-чо? :D
Щото аз, че не е момиче съмнения нямам, ама виж че е програмистка - мейби. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Калифорниец - мечтател :D
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Със 120к годишно в САЩ имаш по-нисък стандарт на живот отколкото в БГ?????
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Bistra написа:Абе, ти това "момиче", тества ли го с търсачката на grozdan-чо? :D
Щото аз, че не е момиче съмнения нямам, ама виж че е програмистка - мейби. ;)
Дарлинг, някакъв проблем ли имаш с мойта скромна личност? Айде плийз гледай си чертежите и ме остави мен на мира. Че нещо много почна да се припознаваш в тоя и оня, трябва ти почивка май.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Independent написа:Дарлинг, някакъв проблем ли имаш с мойта скромна личност? Айде плийз гледай си чертежите и ме остави мен на мира. Че нещо много почна да се припознаваш в тоя и оня, трябва ти почивка май.
Така както ги гледам с калифорниеца и двамата са се засилили към нестандартна почивка, избавяща ги от задължението да бълват глупости. Скоро даже смятам да им помогнем с организацията на почивката.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
becks

Мнение от becks »

най-големите заплати взимат пишещите в бгканада, а най-големите ебачи са във форума "говорим си за секс"

Тез програмисти са голяма работа, повече пари от Уол Стрийт праят.

:D
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
naskoAH

Мнение от naskoAH »

Извинявам се много , но в тази тема няма ли най-сетне да се намеси модератор или администратор и да се заключи или изтрие . Тука се вижда защо сме Българи - хапем се и се плюем като псета . Не мисля , че това трябва да се търпи в този форум !
DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
Публикувай отговор