Не извъртай темата. 10% на 3000 са 300 лева, не са 1500! Това първо. Второ, аз много добре си знам цената и досега не съм забелязала на мен лично да ми дават по-малко отколкото на мъж на подобна позиция. И трето, темата не е за заплатите в Монреал, а заплатите в България. И моята теза беше, че заплатите в България, даже и във фирмите, които си споменал по-горе, са много по-малко от 3000 лв. Тези хора, които уж познаваш, или те бъзикат, или са на ръководна позиция с много маймуни под тях. Защото аз пък познавам много хора в много фирми в България и знам много добре как се движат заплатите в ИТ.Californian написа:Сега ти нали правиш разлика, че жените за една и съща позиция им дават 10-20процента поне по-малко от на един мъж.......аз не познавам от приятелите ми(мъже) някой който е в АйТи сферата и изкарва под 3к месечна заплата......Independent написа:Аз понеже едно време съм работила във VMWare и още имам познати там, а също познавам и доста хора от JC и САП, имам доста добър поглед върху нещата там. И мога да ти кажа, че 3-4 хиляди е недостижима мечта не само за програмистите, ами и за тест инженерите.Тийм лийд от JC скоро се премести в Монреал и от него чувам, че като "прост" програмист взима двойно повече номинално, отколкото в България. Прави си сам сметката. В Монреал стартова заплата за новопристигнал програмист с опит е около 55 хиляди. Максимума за програмисти е около 65, за по-високи заплати се отива на по-високи позиции, съответно новопристигнал трудно ще ги вземе. Масово виждам хора с опит от България да започват на 45 и да се катерят нагоре.Californian написа:Joya,
Ми веднага ще ти кажа компании където не само програмистите но и тест инженерите, взимат такива пари 3-4хил лв нет месечно
Johnson Controls, SAP, VMware и още стотици малки и по-голями фирми Калифорнийски или други които аутсорсват в България.
Та престани да говориш глупости и си гледай в канчето.
Ами сигурно е евтино при вас, тоест с 55хиляди долара, тук при мен.............само ще живуркаш......нищо повече, нито ако искаш университет, нито нещо по-скъпо да си позволиш........нито нищо, явно в Монреал е по-евтино, нямам си идея там не съм бил никога.......
тук мисля заплатите почват от 70к та до 140к за тестери и програмисти.......
Но и както казах, най-вероятно за 2000-3000долара наем тук при мен ще имаш 1-2бедрум, пък сигурно в Монреал за тези пари цяло имение..........та така
нещо интересно за Канада
- Independent
Re: нещо интересно за Канада
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Вече ме е страх да отворям последните теми, че само едни доходи се размятат и мен направо тотално ми се уби самочувствието 

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- Californian
Абе ти може много да познаваш, ама аз съм работил в тези фирми, бе момиче, аз ти говоря за мене си, не само за приятели......
Както по-горе ти обясниха хората в България, 3-4хил лв си е нормална заплата на програмист а и синиър QA в София.
Хайде със здраве от мен, точка на тая тема. Това, че ти си била жена и си взимала по-малко, не значи, че мъжките заплати са такива.

Както по-горе ти обясниха хората в България, 3-4хил лв си е нормална заплата на програмист а и синиър QA в София.
Хайде със здраве от мен, точка на тая тема. Това, че ти си била жена и си взимала по-малко, не значи, че мъжките заплати са такива.
- Kan_Tangra
Абе не беше ли ти, дето каза, че щял да се върне в София и да си наеме боксониерка за 150лв.
А сега щял да живее в собствен 150кв.
Последно!?
Хем непрекъснато си противоречиш, хем после най-нахално го извърташ и почваш да спориш въображаемо, все едно че аз съм твърдял нещо си.
Не знам и какво си го задъвкал тоя университет, че във всеки постинг го споменаваш.
Аз в университет ходих преди да започна да работя ИТ, а не след това.
На всичкото отгоре ми беше 100% фри. 1500$ на семестър, които правителството ми плащаше 100%.
В бг иди учи и плащай, ако си нямаш работа.
В крайна сметка не ми стана ясно, защо още не си се върнал в България. Самолети ли няма от Калифорния, или пари за билет?
Или може би фирмите, където си работил за 4к, с по-малко стаж, отколкото имаш сега няма да те поискат обратно?
Честно, вярвай ми, явно работата ти е много стресираща. Нещо ти взимат тока. Вземи си почивка и релаксирай малко, защото ще се побъркаш съвсем
Тези произволни подхвърляния на големи заплати ми приличат на някаква психическа криза.
Явно са ти идея фикс ... но много малък % от жените всъщност се интересуват само от парите на един мъж. Колкото и да боли тая истина.
А сега щял да живее в собствен 150кв.
Последно!?
Хем непрекъснато си противоречиш, хем после най-нахално го извърташ и почваш да спориш въображаемо, все едно че аз съм твърдял нещо си.
Не знам и какво си го задъвкал тоя университет, че във всеки постинг го споменаваш.
Аз в университет ходих преди да започна да работя ИТ, а не след това.
На всичкото отгоре ми беше 100% фри. 1500$ на семестър, които правителството ми плащаше 100%.
В бг иди учи и плащай, ако си нямаш работа.
В крайна сметка не ми стана ясно, защо още не си се върнал в България. Самолети ли няма от Калифорния, или пари за билет?
Или може би фирмите, където си работил за 4к, с по-малко стаж, отколкото имаш сега няма да те поискат обратно?
Честно, вярвай ми, явно работата ти е много стресираща. Нещо ти взимат тока. Вземи си почивка и релаксирай малко, защото ще се побъркаш съвсем

Тези произволни подхвърляния на големи заплати ми приличат на някаква психическа криза.
Явно са ти идея фикс ... но много малък % от жените всъщност се интересуват само от парите на един мъж. Колкото и да боли тая истина.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
- Independent
Първо, "момиче" ще викаш на полуголите какички по плажовете, не на мен. Второ, ако говориш за тебе си, това са само бляновете ти, но не и факти. Трето, както на ТЕБ се опитаха да ти обяснят, реалността в България е много по-различна от тези блянове. И четвърто, ако на теб единствения ти източник на самочувствие е превъзходството на мъжкия пол, продължавай да вярваш в това, не ми пречиш. Само че аз съм в този бизнес по-дълго време, имам повече връзки, познава хора от повече страни, отколкото ти можеш да назовеш и знам как стоят нещата. А, да, и в Монреал взимам повече отколкото ти в прехвалената ти Калифорния. Та не ми говори за "мъжки" заплати, защото само се излагаш. И последно, моли се да не ти се налага някога аз да те интервюирам, защото ставам много зла, когато някой "мъж" ме гледа пренебрежително по време на интервютоCalifornian написа:Абе ти може много да познаваш, ама аз съм работил в тези фирми, бе момиче, аз ти говоря за мене си, не само за приятели......![]()

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- optics
- Модератор
Момко,Californian написа:Абе ти може много да познаваш, ама аз съм работил в тези фирми, бе момиче, аз ти говоря за мене си, не само за приятели......![]()
ти колко години трудов стаж имаш в България, че чак и си сменил повече от една фирми ?
Не беше ли ученик в България, минал процедурата за Канада с майкини си ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Е той калифорниеца размятва заплата от 120-150К. Машала ако взимаш повече в Монреал (отколкото в Силиконовата Долина) и аз като Иванко ше спра да чета, че се депресирам от тия шест-цифрени заплати дето отиват към двеста бонаIndependent написа:А, да, и в Монреал взимам повече отколкото ти в прехвалената ти Калифорния.Californian написа:Абе ти може много да познаваш, ама аз съм работил в тези фирми, бе момиче, аз ти говоря за мене си, не само за приятели......![]()

Отваря се и виждам нещо интересно - ако въведеш критерий "Програмист/Софтуерен Инженер" за София дава максимална заплата 3000лв. през 2008 и 2000лв. през 2010. Съответно и средната е по-малко през 2010 отколкото през 2008. Някаква криза ли има в бранша?Joya написа:Ето нещо което е горе долу близо до реалността http://computerworld.bg/careerzone/calc/, само не знам дали се отваря извън Бг.
- Bistra
- Напуснал форума
Абе, ти това "момиче", тества ли го с търсачката на grozdan-чо?
Щото аз, че не е момиче съмнения нямам, ама виж че е програмистка - мейби.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

-
- Напуснал форума
Калифорниец - мечтател 

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Вини Джоунс
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Със 120к годишно в САЩ имаш по-нисък стандарт на живот отколкото в БГ?????
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
- Independent
Дарлинг, някакъв проблем ли имаш с мойта скромна личност? Айде плийз гледай си чертежите и ме остави мен на мира. Че нещо много почна да се припознаваш в тоя и оня, трябва ти почивка май.Bistra написа:Абе, ти това "момиче", тества ли го с търсачката на grozdan-чо?![]()
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- MrGeek
- Путлер Капут
Така както ги гледам с калифорниеца и двамата са се засилили към нестандартна почивка, избавяща ги от задължението да бълват глупости. Скоро даже смятам да им помогнем с организацията на почивката.Independent написа:Дарлинг, някакъв проблем ли имаш с мойта скромна личност? Айде плийз гледай си чертежите и ме остави мен на мира. Че нещо много почна да се припознаваш в тоя и оня, трябва ти почивка май.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
най-големите заплати взимат пишещите в бгканада, а най-големите ебачи са във форума "говорим си за секс"
Тез програмисти са голяма работа, повече пари от Уол Стрийт праят.

Тез програмисти са голяма работа, повече пари от Уол Стрийт праят.

„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Извинявам се много , но в тази тема няма ли най-сетне да се намеси модератор или администратор и да се заключи или изтрие . Тука се вижда защо сме Българи - хапем се и се плюем като псета . Не мисля , че това трябва да се търпи в този форум !
DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал