Здравейте,значи попълвах теста за evaluation дали съм подходящ за имиграция за Квебек и се появиха следните въпроси:
1.What is the highest level diploma recognized by the State that you have received? - Аз съм завършил Икономически университет Варна - Колеж по туризъм със специалност професионален бакалавър по туризъм и специалност "Организация и управление на хотели и ресторанти".Това е 3 годишна бакалавърска степен.Когато попълвах теста обаче видях че няма точно такова, а има следните:
- Undergraduate diploma of university studies - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 15 years of full-time education)
- Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 16 to 18 years of full-time education)
Кое според вас трябва да избера?
2.What is the field of training related to this diploma? - Тук когато попълвам въпроса ми дава следните опции,които са малко или много подобни, но не са едно към едно?Някой да има мнение по този въпрос?
- Hotel Management Techniques (DCS - 3 years)
- Restaurant Management (DCS - 3 years)
- Tourism Techniques (DCS - 3 years)
3. Have you already practised a profession that pertains directly to your field of training? If yes, how long did you hold that position? - Тук незнам дали разбирам правилно,но пише че трябва да имам професия която се отнася директно моят training field of study.Ние в колежа по туризъм сме учили предмет като барманство и имам опит като такъв,но от друга страна, това някак си ми се стръва неквалифицирана работа?
4.Permanent qualified worker: How many months or years of full-time professional experience, including military service, have you completed during the last five years? (This experience may include on-the-job training or specialized internships recognized by a diploma.) - От дипломата за професионален бакалавър имам вписани summer practice and drugi training -и,които незнам дали ще ми ги признаят като Интершип? Дайте мнение,моля
Благодаря много хора за помоща,предварително
въпрос относно теста за имиграция за Квебек
-
Re: въпрос относно теста за имиграция за Квебек
Здрасти,
1. Чекваш : Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years
2. Каквото и да избереш в случая, няма да има различия в крайния резултат на теста
3. Ако не си бил управител ( или нещо друго по-специално) на хотел или ресторант, то отговаряш с " No "
4. Мнението ми е, че няма да го зачетат като стаж, предполагам че се има предвид друг тип/вид стаж, който може да бъде удостоверен с документ/диплома, различни от дипломата за завършено образование.
1. Чекваш : Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years
2. Каквото и да избереш в случая, няма да има различия в крайния резултат на теста
3. Ако не си бил управител ( или нещо друго по-специално) на хотел или ресторант, то отговаряш с " No "
4. Мнението ми е, че няма да го зачетат като стаж, предполагам че се има предвид друг тип/вид стаж, който може да бъде удостоверен с документ/диплома, различни от дипломата за завършено образование.
DCS изпратени 27.08.2011
DCS пристигнали 31.08.2011
Accusé 15.03.2012
Мейл за изчакване на интервю 02.10.2012.
Интервю на 19.09.13
Медицински 20.01.14
Доп. док. до Букурещ 10.03.14 - копия на университетските дипломи
DCS пристигнали 31.08.2011
Accusé 15.03.2012
Мейл за изчакване на интервю 02.10.2012.
Интервю на 19.09.13
Медицински 20.01.14
Доп. док. до Букурещ 10.03.14 - копия на университетските дипломи