Както разбирате от грозно скроеното заглавие на темата ми съм затруднен да изразя радоста си! Може би това е най вълнуващия момент от процедурата, дори по вълнуващ от това да взема визата в ръце (ще видим като доиде и тя)

Въпреки че и момента след интервюто е не по малко потресаващ, като се сетя, как бях няколко часа след това, като надрусан с изкривени възприятия и истерично поведение може би .. всяка стъпка и преодолявянето и не по малко вълнуваща и радостна!
ПЪРВО ! ИСКАМ ДА ПОЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ ще започна от хората които тепърва се ориентират към имигранската процедура, стом сте взели решение, значи то е правилното ! смело напред.
Искам да пожелая успех на тези които тръпнат в очакване на интервю, смело и не се даваите !!! Викат ви на интервю за да ви одобрят а не за да ви скъсат!
Сега за тези които вече са истрадали и преминали по стръмния път и си почиват в чакане нещо да се случи

имам предвид медицинските и писмото за виза ! Гадна работа е това чакане ! Хем има някаква сигурност, хем не ! Тук обаче смело мога да ви окуража че най страшното е минало и че тепърва предстои ! И осще нещо от 2 месеца права статистика колко са чакали приятелите ни от форума за медицински и за писмо ! Та малко е нелепо но аз бях сметнал около 2 месеца за медицински и 54 дни (средно аритметично за писмо за виза) е почти познах 56

така, опита показва че като ви тръгне процедурата за Букорещ 4 месеца и ако всичко е ОК ще се радвате като мен сега

Най- накрая искам да пожелая УСПЕХ и МНОГО МНОГО КЪСМЕТ на тези от вас които са в Канада! Процедурата е едно реалния живот там друго
За моята процедура

на 08.08.03 Пратих втрия комплект документи
на 17.12.03 Интервюто ми бе при Ла Рю
на 24.02.04 Ми заведоха досие в Букорещ
на 23.04.04 Минах медицински
на 17.06.04 Доиде писмото за Виза

Това са основните етапи

! за инфо ще кажа че съм сам кандидат, а бях чувал че има приоритет за обработка на документи и самостоятелните кандидати чакат най- дълго не вече не съм обеден че е така защото и аз не вярвам но цялата процедура (без 1вия тест) ми отне... около 10 месеца ! и то с около 2 месечно забавяне след интервюто

аа ! и нещо кориозно ! за което никога не съм чувал!
освен писмото за виза получих един плик изпратен от Монтреал ! в които ми прастат някаква книжка ! Добре дошъл.. незнам си какво, едно писмо до мен !? и осте 20 листа най различни и някакви напутствия в които ме съветват да задвижа още от БГ процедура по приемане в ОРДАТА

на инжинерите. И някакви проспекти за този регион които граничи с Монтреал - областа(над Отава) (има някакво сложно име) туй като там шансовете ми да работя по специалноста си били най- големи !! МНОГО интересно !?