Спорът стана глупав, когато ти отвори уста.

Зависи от университета, но в 99% процента от случаите легализираните преводи на дипломата няма да ти свършат никаква работа. Дори и за работа не могат да ти помогнат. Повечето университети тук искат "transcripts" - на български - академична справка с оценките, изпратена по пощата от единия университет до другия. Това е стандартното. Според това къде кандидатстваш, може да ти се размине това изпращане и просто да им ги предадеш на ръка. Легализации и др. такива не вървят.Lachezarov написа: дали ви се е налагало да правите легализация на българските си дипломи? И има ли смисъл да легализирам дипломите си предварително за целите на кандидастване в местен университет или работодател - моля за съвет? [/b]
През Януари опитах да си подам документите от Америка за Канадски университет.Lachezarov написа:"В последните 10 години 5 българи са започвали процедурата и никой не я е завършил." Това не звучи много окуражаващо...
Благодаря ви за мненията!
Лъчезаров, реално това са три разлчни неща - процедурата за имиграция, кандидатстване за работа в Канада, учене в Канадски университет. Затова и това как да се постъпи с дипломата зависи за какво точно ти трябваLachezarov написа:
Въпросът ми (към онези от вас, които са завършили образованието си в местен, канадски университет, след като са завършили тук висше образование) е дали ви се е налагало да правите легализация на българските си дипломи? И има ли смисъл да легализирам дипломите си предварително за целите на кандидастване в местен университет или работодател - моля за съвет?
P.S.Ясно, е че ако не ни одобрят за емиграция, това са пари, които се губят автоматично, но все пак - ако ще свърши работа и легализацията мога да я извърша предварително.
Аз кандидатсвах точно като чуждестранен студент, преди да имигрирам и му говорех на човека от личен опит. Кандидатствах в няколко университета и ме приеха във всеки от тях - мисля, заради резултата ми на LSAT. Моята бакалавърска степен беше от САЩ, което направи нещата малко по-лесни, но не виждам проблем, ако дипломата му е от България.Mr.D написа:През Януари опитах да си подам документите от Америка за Канадски университет.Lachezarov написа:"В последните 10 години 5 българи са започвали процедурата и никой не я е завършил." Това не звучи много окуражаващо...
Благодаря ви за мненията!
Дори и виза да имаш няма да те разгледат като местен студент ако не си лендвал. Някои тук, визирам кривоустатия, не мислят така.Ако искаш сто ЛСАТА, ТОЕФЕЛА си дрьж в София все им e тая. Нямаш ли лендинг документ , само като чуждестранен студент може да кандидатстваш.
Да на всички места искат транскрипт пратен директно от кьдето си завьршил, някаде може да мине номера(което ме сьмнява). Там ще ти разгледат всички класове и оценки които имаш. Важно е да са приравнени в кредитна система а оценките по тяхния бал. Като се разровиш ще разбереш че те сигурно си имат учреждения тук за тази цел и така ти не трябва да правиш нищо. Всички приемни изпити и интервюта(ако имаш) ги дрьж тук ,подготвяй се кадето си искаш. Следователно пак трябва пьрво да имигрираш и после да пробваш дали ще стане.
Кога ще вземеш виза, кога медицински, никой не знае сьс сигурност.
Ако почват семестьрите през септември а си взел визата в Август губиш си година.
По-добре си напьвай здраво езиците особенно Френския.Целият ти имиграционнен процес ще зависи от това.
Бакалавьр от САЩ и от Бьлгария са като черно и бяло. Колко английски си учил, колко бизнес класове си изкарал?Marto написа: Аз кандидатсвах точно като чуждестранен студент, преди да имигрирам и му говорех на човека от личен опит. Кандидатствах в няколко университета и ме приеха във всеки от тях - мисля, заради резултата ми на LSAT. Моята бакалавърска степен беше от САЩ, което направи нещата малко по-лесни, но не виждам проблем, ако дипломата му е от България.