Съвсем се обърках и не знам въобще да вярвам ли на тези в Букурещ.След успешно интервю и изпратени документи до Букурещ,през февруари получих баркодовете,след това в края на март ми искаха свидетелство за съдимост от Гърция,което аз изпратих и те са получили в края на април.Преди два дни им писах,за да ги попитам дали всичко е наред с документите ми,те ми писаха,че сега те очакват ресултатите ми от медицинските.Аз много озадачена от този отговор им казах,че не може да очакват ресултати от медицинските ми,защото аз не съм получила медицинските формуляри.Те ми отговориха,че са ми ги изпратили през месец март,а аз нищо не съм получила.Сега им дадох един друг адрес,но не знам какво ще стане.Не мога да повярвам,че са ми изпратили формулярите,защото,ако изискват някакъв допълнителен документ,знам,че докато кандидатът не го представи,процедурата му се спира.Съвсем се обърках,а и се притеснявам вече да им пиша и не знам докога ще ги чакам да благоволят да ми изпратят тези медицински.Случвало ли се е на някой нещо подобно?
Успех на всички!
Объркване
И на мен ми се стори странно, но се случи точно така при нас - получихме медицинските формуляри и малко след това писмо с искане за допълнителен документ. Явно твоите медицински са се загубили, провери за всеки случай в твоя пощенски клон. Едва ли ще се намерят там, но все пак.. Дано втория път ги получиш. Успех!
Не мисля, че процедурата спира. На нас ни поискаха 2 допълнителни документа и писмото за тях дойде след медицинските формуляри /а датата беше 8 дни преди това/. С това процедурата ни не се забави ни най-малко. Просто след като сте пребивавали в Гърция нямаше да ви издадат визи без свидетелството за съдимост от там дори и да бяхте си направили вече медицинските.
Допълнителни документи могат да поискат на всеки един етап от процедурата, за да попълнят каквото им е нужно в досието на кандидата и с това процедурата не спира, ако от този документ не зависи преодоляване на определения етап.
Щом вече сте минали успешно интервю и сте изпратили исканите документи, не се притеснявай. Медицинските формуляри най-вероятно са изгубени по пощата (или незнам, дали те не са позабравили да ги изпратят, пък да казват, че са го направили :briah: ), нещо което се случи вече и на други кандидати. Ще ви ги изпратят още веднъж на новия адрес, който сте дали и ще направете медицинските изследвания. Незная защо, тази ситуация се среща в процедурата на много имигранти, но имиграционните пращат мед. формуляри само по пощата.
Успех!
Щом вече сте минали успешно интервю и сте изпратили исканите документи, не се притеснявай. Медицинските формуляри най-вероятно са изгубени по пощата (или незнам, дали те не са позабравили да ги изпратят, пък да казват, че са го направили :briah: ), нещо което се случи вече и на други кандидати. Ще ви ги изпратят още веднъж на новия адрес, който сте дали и ще направете медицинските изследвания. Незная защо, тази ситуация се среща в процедурата на много имигранти, но имиграционните пращат мед. формуляри само по пощата.
Успех!
Re: Объркване
Здравейте
Да попитам и аз - относно свидетелство за съдимост от Гърция
От Букурещ искат да извадя и да им изпратя- работила съм на пасажерски кораби с гръцки собственици
Вадил ли си е някой скоро такова свидетелство- в Гръцко консулство какви документи са ми необходими и за какъв срок евентуално го подготвят
Благодаря
Да попитам и аз - относно свидетелство за съдимост от Гърция
От Букурещ искат да извадя и да им изпратя- работила съм на пасажерски кораби с гръцки собственици
Вадил ли си е някой скоро такова свидетелство- в Гръцко консулство какви документи са ми необходими и за какъв срок евентуално го подготвят
Благодаря
New-in-Toronto
Re: Объркване
Здравейте и мен ме вълнува този въпрос с гръцкото свидетелство,за колко време се изкарва от Гърция,защото бях се обадила в Пловдив(посолството).......там ми отговориха ,че се ходи на място(аз съм от Варна) попълва се декларация и се чака няколко месеца.Питах колко не ми се отговори.От Гърция се издавало веднага,но дали е вярно не знам,това ми се отговори.Моля запознатите да споделят.Благодаря предварително 

01.09.2011 - Varna
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception