Интересна случка на летището

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
budtel

Интересна случка на летището

Мнение от budtel »

Тази година си ходих два пъти до България. Първия път си ходих за да се видя с роднини и приятели. Престоя ми беше две седмици. Втория път заминах по спешност, тъй като оперираха майка ми и нямаше кой да я наблюдава след операцията. Стоях 5 седмици. Като пристигнах на летището в Монреал служителката на гишето за проерка на докумнетите започна да ме разпитва, какво съм правил в България и дали работя. Аз и обясних всичко, но тя реши да ме прати при емиграционните служби. Там бях подложен отново на кръстосан разпит - защо съм си ходил, да не би да съм работил там и т.н. Аз им казах, че не съм работил там, защото си имам работа тук. Бях малко нервен, защото пътувах 15 часа. Служителката беше малко груба. Почуствах се като престъпник.
Има ли някой подобен случай.
Аватар
IRA
Съсел

Re: Интересна случка на летището

Мнение от IRA »

Странно. С какъв статут си? Аз бях 3 1/2 месеца в България и никой нищо не ме е питал. Мъжът ми беше 2 пъти по 3 седмици в България и никой също не го питал нищо.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Преуморен си бил, според мен и надценяваш ситуацията. Служителите на летището все пак да не забравяме, че са или митничари или имиграционни, абе с една дума полицаи. Е, от полицаите не можеш да изискваш да те черпят с кафе и да танцуват ламбада с теб - по-сериознички са. :)
В началото, докато не бяхме канадски граждани дъщеря ми често ходеше с баща ми на екскурзии в чужбина.Всеки път на връщане са били задължени да минават през имиграцията, защото тя беше с български паспорт.И всеки път детето е било разпитвано, разбира се в присъствието на баща ми, въпреки че той беше канадски гражданин.
Правят го с цел да се предотврати трафика на хора.Има случаи излизаш с едно дете, връщаш се с друго.
Ами, имигранти сме какво да се прави, до известно време, докато вземем черния паспорт.(после нещата се подобряват...стига да не сте котрабандисти разбира се ;) )
Не трябва да им се сърдим.Те просто си вършат работата. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
dimana

Мнение от dimana »

Имала съм подобен случай. Почти идентичен преди 2 години. Юли месец посещение с цялото семейство в България. През ноември се наложи да замина сама спешно заради заболяване на родител. Тогава нямах още гражданство. На връщане бях подробно разпитана какво съм правила и багажа ми беше преровен пред мен много старателно. Бях си декларирала алкохола и цигарите. Вероятно red flag беше пъmуването 2 пъти (юли и ноември) в България. А може да е било нещо друго. Но не са били груби в никакъв случай. Не се притеснявайте, наистина си вършат работата. Повече не се е повтаряло.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

И на мен ми се е случвало няколко пъти когато идвам от Коста Рика въпреки че имам канадски паспорт. Според мен най-ги интересува дали работиш извън Канада за да може да се облажи ревеню Канада.
Винаги ме питат как се издържам в Коста Рика и прочие глупости..

Последният път обаче никой нищо не ми пита.. Явно зависи на кого попаднеш... Знам ли и аз..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Нищо ново под слънцето, такива са си. Най-много ги интересува, ако могат да ти вземат някакви пари под формата на мита и такси, явно са на процент. :) Преди доста години се скарах с един митничар заради нещата, които носех и ме вкараха в черния им списък. Минаха поне 3-4 години докато ме махнат оттам, но докато дойде този момент ми ровеха багажа при всяко влизане. Така че моят съвет е да не се разправяте с митничарите. ;) И наистина зависи на какъв ще попаднеш, имал съм случаи дори да не ми погледнат документите.
budtel

Мнение от budtel »

Наистина май зависи от митничара. Аз попаднах на една много старателна митничарка. Сигурно беше нова. Но на мен никой не ми претърсва багажа.
Публикувай отговор