Моля ви да дадете мнения относно тези райони за живеене?
Доколкото разбирам Ахунтсик е май доста цветен, араби и прочие? Цените на квартири са сравнително приемливи. Ст.Люк изглежда доста добре, но май е по-далечко, особено ако се има в предвид че работата е в Ст.Лорен..!? Колко взема това разстояние в трафик?
Също относно училищата какво е положението?
Търси се сериозен размер апт, 3 бедрум, или таунхаус за предпочитане. Ст.Люк има много приемливи предложения, но какъв е трика?
Благодаря предварително!
Cote-St-Luc vs Ahuntsic??
- mirkaa
- Обратна връзка:
Cote-St-Luc vs Ahuntsic??
third generation immigrant 

Re: Cote-St-Luc vs Ahuntsic??
В Ст. Лоран има едно частно арменско училище ( мисля , че е това L'École Arménienne Sourp Hagop ) . не е скъпо , към 4000 годишно. На една приятелка там ходи детето и е много доволна, само дето няма секондер.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
- mirkaa
- Обратна връзка:
merci! ще го проверя. Ако ми кажеш, че е и на английски....

IRA написа:В Ст. Лоран има едно частно арменско училище ( мисля , че е това L'École Arménienne Sourp Hagop ) . не е скъпо , към 4000 годишно. На една приятелка там ходи детето и е много доволна, само дето няма секондер.

Учат много английски, но не е на английски, нямаше да е толкова евтино. Обаче децата по между си говорели много на английски, на родителските срещи също се говори на анг. Английските частни са над 10 000.
Същото дете преди това беше в кварталното държавно училище и беше имало проблеми с черничките от Хаити.
За кварталите като цяло на мен ми е трудно да говоря, но избягвай райони с много блокове под наем
Същото дете преди това беше в кварталното държавно училище и беше имало проблеми с черничките от Хаити.
За кварталите като цяло на мен ми е трудно да говоря, но избягвай райони с много блокове под наем
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- mirkaa
- Обратна връзка:
нещо като това..? колко е хийт на месец долу горе в тия студове...? 
http://montreal.en.craigslist.ca/apa/2645163759.html
Lachine как е? Далечко май..

http://montreal.en.craigslist.ca/apa/2645163759.html
Lachine как е? Далечко май..

- pantera
- Обратна връзка:
В Cote-st-luc наема за 5 и 1/2 върви около 1000 долара без гараж и без включено електричество,училищата ,които са до секондер са само от бели дечица.Говоря за района около улицата Коте сент люк и Кавендиш.Квартала е еврейски ,но еврейските деца си учат в техните си училища.Има доста блокове населени от имигранти,като българи ,румънци ,руснаци,молдованци и т.н и това е една от причината в училищата децата да са предимно бели.Срещат се и малко от другата боя ,но те са все още малък процент.За справка с пътуването сутрин ,като тръгнете от най източната точка на улица коте-ст-люк до Декари е минимум 20 минути,още толкова до 40 -ката,предполагам 1 час до крайната дестинация.
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл