Учене, докато си на шомаж
Учене, докато си на шомаж
Здравейте,
От работа ме освободиха и ме изкараха на шомаж. Аз обаче реших да си подобря френския език и после да опитам да си приравня образованието. Записах интензивни курсове- temps plein в Universite de Montreal. Мога ли да си остана на шомаж, да си платя курсовете без да се възползвам от Pret et bourses. Моля, ако има някой който е бил в моето положение да ми пише!
Благодаря Ви предварително,
С. Кръстева
От работа ме освободиха и ме изкараха на шомаж. Аз обаче реших да си подобря френския език и после да опитам да си приравня образованието. Записах интензивни курсове- temps plein в Universite de Montreal. Мога ли да си остана на шомаж, да си платя курсовете без да се възползвам от Pret et bourses. Моля, ако има някой който е бил в моето положение да ми пише!
Благодаря Ви предварително,
С. Кръстева
- hoyden
- Обратна връзка:
Re: Учене, докато си на шомаж
Задължително трябва да ги уведомиш, че учиш, посредством декларацията, която попълваш на всеки 2 седмици. Там ще упоменеш по колко дни и колко часа седмично си на курс. Ще ти намалят шомажа, а може и въобще да го спрат, защото както казват на информационните сесии, те ти плащат, за да си търсиш работа. Няма да ти създават проблеми, ако караш някакви съботно-неделни курсове.
Малко е тегава работата с шомажа, обаче има вратички.
Успех!
Малко е тегава работата с шомажа, обаче има вратички.
Успех!

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Свържи се с Emploi Quebec и нека те да те изпратят на курс по френски към Комисион сколер. Може да си на курс в продължение на 11 месеца дори и след като ти е свършил шомажа. Ще получаяваш ок.1000 $ на месец (по-малко са от мах. шомаж). Трябва да си настоятелен пред Емплоа-то защото те не винаги се съгласяват да те изпратят на курс, независимо какъв. Успех.
какво е цената на тези интезивни курсове в Universite de Montreal?Записах интензивни курсове- temps plein в Universite de Montreal.
Благодаря на всички за информацията!
- demococcus
Аз познавам момиче, което е на шомаж и учи френски. В Амплоа-то е обяснила че френският й е зле и няма как.. Изпратили са я в комисион сколер да кара францизация и освен шомажа взима и някакви други добавки.
Сори, това е всичко което мога да кажа, но поне да знаете че става. Просто трябва да убедите Амплоато че ви трябва френски.
Сори, това е всичко което мога да кажа, но поне да знаете че става. Просто трябва да убедите Амплоато че ви трябва френски.
Казано по такъв начин определено няма да те пратят на курсdemococcus написа:Аз познавам момиче, което е на шомаж и учи френски. В Амплоа-то е обяснила че френският й е зле и няма как.. Изпратили са я в комисион сколер да кара францизация и освен шомажа взима и някакви други добавки.

- klisurov
- Обратна връзка:
Познавам хора, които са на шомаж и учат, за да се подготвят за Ordre des ingénieurs du Québec. (Повече инфо в темата "По пътя към OIQ").sonia4eu написа: ... шомаж ... френския език ... да приравня образованието ... temps plein в Université de Montréal ...
Знам за програми (примерно в Cégep du Vieux Montréal), които са само и единствено с направление от агент от Emploi Québec.
Не знам как стои въпросът при COFI (изкарах COFI в Université de Montréal, но съм на социал, а не на шомаж).
Аз лично бих питал агента си.
Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
- pantera
- Обратна връзка:
Когато бях на шомаж ходих в амлоа кебек дапитам дали мога да уча френски или английски-те категорично ми отказаха,говоря за времето през деня,за вечер нямаше проблеми.Преди това бях учила францизация и имах завършено трето ниво.Попитах също дали мога да се запиша на курсове за специализация -също ми отказаха.
Успех
Успех
Да живееш без някои от нещата, които искаш е неразривна част от щастието. Бъртранд Ръсъл
От Емплоа Квебек ме изпратиха на обучение в колеж Ahuntsic. Обучението беше с продължителност 1,5 година с включен стаж. Учех нещо близко до университетската ми диплома от Бг, а именно Tachniques juridiques. При мен всичко стана много лесно, случих на агент и не трябваше никого да убеждавам за нищо.Получавах около 1000 $ на месец, Емплоа-то ми плащаше обучението и ми рамбурсираше парите за учебниците, които се налагаше да купувам. Обучението много ми помогна, благодарение на него си намерих хубава работа към министерството на правосъдието.
Аз съм бил на шомаж и учех в колеж, около 12 часа седмично. Единия семестър беше 13, но аз убедих някакъв агент по телефона, че след като година и повече съм работил 40 часа нощна смяна и съм учел по 13 часа през деня на седмица, това няма да ми е проблем да го правя и докато съм на шомаж - човека се съгласи с мен и не ми спря шомажа. Иначе знам, че лимита им е 12 часа седмично за да можеш да си търсиш активно работа