Изпратили документи след 01.07 2011
Re: Изпратили документи след 01.07 2011
Това е отговор, че сме eligible. Ние затова и толкова му се зарадвахме. Изпратили са ни вече документите към Букурещ. Успех и на вас! Би трябвало да получите някакъв отговор близките дни.
-
Чудесна новина! Късмет занапред! Ние ще чакаме и ще се надяваме 

Valeto, честито!Valeto написа:Дойде време да раздвижим темата.Днес получихме положителен отговор на нашата молба (PER). Много сме щастливи. Желая положителни новини и на останалите в най-скоро време.
Страхотна новина! Радваме се за вас!

Късмет и успех нататък!

"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Честито ! Успех и само напред! А между другото да питам, има ли такива, които са платили чрез банков превод ? Т.е. в банката казаха - ей това е сметката, пускате тука едно платежно и ние им ги превеждаме. Това добре, обаче какво става, когато не ни одобрят? Как връщат парите? На някой да му се е случвало ? Чек ли изпращат? Понеже ние нямаме сметка в тази банка и директно внесохме парите и ни казаха, че ако се налага връщане, от Канада трябвало да си го уредят някак си. Някой с подобен опит ?
Благодаря на всички за благопожеланията! Дано и при вас процедурата да мине успешно! Tonakis, надявам се да не ви се наложи да ви връщат парите
Ние бяхме с кредитна карта, но май и в двата случая процедурата е една и съща. Нямам спомен, но някъде бях чела, че ако са изтеглили парите и после решат, че не отговаряте на условията, връщат чек по пощата, чрез който може да си върнете парите. Но ако не са ви усвоили вашия чек, не зная какво става. Може би трябва да попитате някоя по-запозната "леличка".

tonakis,tonakis написа: в банката казаха - ей това е сметката, пускате тука едно платежно и ние им ги превеждаме.
Това много ми прилича на думичките, които и на нас ни казаха в Unionbank и началото на нашата одисея с грешното плащане през месец април.

Кажи ми, че не сте платили през тази банка ...

"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
-
Valeto написа:Това е отговор, че сме eligible. Ние затова и толкова му се зарадвахме. Изпратили са ни вече документите към Букурещ. Успех и на вас! Би трябвало да получите някакъв отговор близките дни.

Valeto, честито!
Късмет и успех нататък!

"Valeto", БРАВО! Все така само напред!
Пожелавам на всички от форума да се срещнем в Канада!!!
Пожелавам на всички от форума да се срещнем в Канада!!!
Здравейте!
Вчера получих отговор, че не отговарям на изискванията за електротехник - NOC 7241, вместо това сме кандидатствали по НОК 1122. Проверих всички документи, които сме изпратили, навсякъде сме писали, че искаме да ни оценяват по НОК 1122. Споменали сме NOC 7241 само в документа в който се описваше на каква позиция са те осигурявали , тъй като имах 2 години и по него .
Незнам какво да правим. Изпратили сме запитване за тази объркана ситуация, както и имейл в посолството в Букурещ. Днес ще изпратим факс в CIO и ще им се обадим в кол центъра.
Моля, ако някой е чувал за други подобни случаи, нека пише.
Направих и нова тема по въпроса.
Вчера получих отговор, че не отговарям на изискванията за електротехник - NOC 7241, вместо това сме кандидатствали по НОК 1122. Проверих всички документи, които сме изпратили, навсякъде сме писали, че искаме да ни оценяват по НОК 1122. Споменали сме NOC 7241 само в документа в който се описваше на каква позиция са те осигурявали , тъй като имах 2 години и по него .
Незнам какво да правим. Изпратили сме запитване за тази объркана ситуация, както и имейл в посолството в Букурещ. Днес ще изпратим факс в CIO и ще им се обадим в кол центъра.
Моля, ако някой е чувал за други подобни случаи, нека пише.
Направих и нова тема по въпроса.
Валето, чудесна новина! Пожелавам и на вас и на всички, които се борим с процедурата бързо и успешно приключване на одисеята и по-скорошно кацане в Канада 

Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Много ви благодарим, мили хора! Дано има само позитивни новини от тук нататък.
Дорис, изпрати задължително факс! Не пречи и да се обадиш, но това да е като втора стъпка. Имаше такива случаи и в другия форум. Но по-скоро с оплаквания, че не са им уважили доказателствата за NOC 1122. За тях нямаше положителна развръзка, но им отговориха. Те пращаха факс, защото има и случаи, в които е давало резултат, особено при грешка. Няма гаранция на 100%, но опитайте! Успех!
Дорис, изпрати задължително факс! Не пречи и да се обадиш, но това да е като втора стъпка. Имаше такива случаи и в другия форум. Но по-скоро с оплаквания, че не са им уважили доказателствата за NOC 1122. За тях нямаше положителна развръзка, но им отговориха. Те пращаха факс, защото има и случаи, в които е давало резултат, особено при грешка. Няма гаранция на 100%, но опитайте! Успех!
-
Такааа....понеже не трае сърце юнашко и неизвестността ме убива, та пратих запитване по мейл за статуса на нашите документи. Получих автоматичен отговор, че в срок от 20 дни ще изпратят отговор, ако съм изпратила всичките данни - име, дата на раждане и т.н, но искат и ID номер. И откъде, по дяволите, да го взема този номер?
In this respect, if you are the applicant and you provide us with your full name, date of birth, and a file number or Citizenship and Immigration Canada (CIC) client ID, you will receive a reply by e-mail within 20 working days.
Тове е текста от автоматичния отговор. Изпратила съм всички данни, но без ID номер. Аз ли пропускам нещо?
In this respect, if you are the applicant and you provide us with your full name, date of birth, and a file number or Citizenship and Immigration Canada (CIC) client ID, you will receive a reply by e-mail within 20 working days.
Тове е текста от автоматичния отговор. Изпратила съм всички данни, но без ID номер. Аз ли пропускам нещо?
Мисля, че този номер го пращат те в отговора до теб... Как да го имаш, като нямаш ни вест, ни кост за апликейшъна си... Не знам, може и да бъркам...
Аз явно съм им изпратила и доста излишна информация и освен това има шанс да ги подведа, тъй като съм им написала ID card number сред останалата информация. Ами какво да правя, като никъде не намерих на сайта точно каква информация искат, а когато го получих в автоматичния отговор беше малко късно...
Ето какво съм им писала като данни:
Application shipment details:
- Tracking number UPS - Delivery date / time in Sydney - Signed by -
Principle applicant:
- Family name - Given names -
Date and place of birth:
Place of residence:
International Passport Number:
ID card number:
Referent Canadian Visa Office by country:
NOC Code:
IELTS:
Надявам се да не се подведат от ID card number... Между другото май отговарят за по-малко от 20 дни (поне на съфорумци е било така). При нас минаха 8 дни без отговор.
Пожелавам добри новини на всички, чакащи отговор
Аз явно съм им изпратила и доста излишна информация и освен това има шанс да ги подведа, тъй като съм им написала ID card number сред останалата информация. Ами какво да правя, като никъде не намерих на сайта точно каква информация искат, а когато го получих в автоматичния отговор беше малко късно...

Ето какво съм им писала като данни:
Application shipment details:
- Tracking number UPS - Delivery date / time in Sydney - Signed by -
Principle applicant:
- Family name - Given names -
Date and place of birth:
Place of residence:
International Passport Number:
ID card number:
Referent Canadian Visa Office by country:
NOC Code:
IELTS:
Надявам се да не се подведат от ID card number... Между другото май отговарят за по-малко от 20 дни (поне на съфорумци е било така). При нас минаха 8 дни без отговор.
Пожелавам добри новини на всички, чакащи отговор

Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
silverspell74, dorisdm, PHOENIX ARIZONA, Leda78 има ли някакви новости при вас? От CIO изпратиха ли ви отговор?
-
За съжаление ние получихме отказ. Изпратиха ни обратно по пощата целият пакет документи и чека. Има придружително писмо, в което се позовават на инструкциите на министерството на имиграцията, публикувани в техния държавен вестник на първи юли. "Your occupation do not correspond to any of the eligible occupations."
Озадачена съм, защото аз имам 7 години опит в сферата на човешките ресурси, като 4 от тях са на мениджърска позиция. Длъжностните ми характеристики са почти идентични на това, което е описано към NOC кода. Работила съм в големи организации, повечето международни. Представила съм всякакви доказателства за този опит - договори, длъжностни характеристики, трудова книжка, препоръки. Мъжът ми също е с професия, която е в списъка, нищо че не е принципал по кандидатстването. IELTS ми е със сравнително добър резултат - 7 точки. Не зная точно на кой критерий не отговарям, но отказът е факт. Днес ще отида до банката, за да си изтегля парите от чека. Надявам се там да няма проблеми.
Пожелавам успех на всички! Дано да прескочите океана
Ние обмисляме стратегия за кандидатстване догодина по квебекската процедура, но ще трябва да поучим френски.
Озадачена съм, защото аз имам 7 години опит в сферата на човешките ресурси, като 4 от тях са на мениджърска позиция. Длъжностните ми характеристики са почти идентични на това, което е описано към NOC кода. Работила съм в големи организации, повечето международни. Представила съм всякакви доказателства за този опит - договори, длъжностни характеристики, трудова книжка, препоръки. Мъжът ми също е с професия, която е в списъка, нищо че не е принципал по кандидатстването. IELTS ми е със сравнително добър резултат - 7 точки. Не зная точно на кой критерий не отговарям, но отказът е факт. Днес ще отида до банката, за да си изтегля парите от чека. Надявам се там да няма проблеми.
Пожелавам успех на всички! Дано да прескочите океана

Ние обмисляме стратегия за кандидатстване догодина по квебекската процедура, но ще трябва да поучим френски.