Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Ninushevi
Обратна връзка:

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от Ninushevi »

Ами, доколкото съм запознат от тук (форума), изпраща се запитване дали кандидатът може да се яви на интервю във Виена.Потърси, някъде имаше тема Интервю във Виена(поне някакви такива спомени имам) :)
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Joya

Мнение от Joya »

Пишеш им че имаш желание и възможност да се явиш на интервю във Виена и те би трябвало да ти отговорят с дата за такова. Поне това знам от познати явили се във Виена. Но те бяха писали и в самите формуляри градове за интервю София и Виена сякаш.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Аз съм останал с убеждението, че от Виена си решават кой да го викат на интервю там и че не се съобразяват с желанието на кандидата.
Миналата година и аз ги карах да ме викат там ама нищо не излезе... и трябваше да си чакам сесията в София.
Manchester United Football Club
detska.nadejda

Мнение от detska.nadejda »

Най-после и ние получихме дългоочакваното акюзе!Сега френски , френски и пак френски до интервюто ,за което никой нищо не знае!Успех на всички ,които като нас чакат отговор! :clap: :clap: :clap:

DCS Vienne - 6.05.2011
Accuse - 28.09 .2011
naskoAH

Мнение от naskoAH »

detska.nadejda написа:Най-после и ние получихме дългоочакваното акюзе!Сега френски , френски и пак френски до интервюто ,за което никой нищо не знае!Успех на всички ,които като нас чакат отговор! :clap: :clap: :clap:

DCS Vienne - 6.05.2011
Accuse - 28.09 .2011

Честито ! Мислех си вече , че са забравили да отварят досиета .

ПП Добавил съм Ви в статистиката .
DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
Аватар
Zlatinis

Мнение от Zlatinis »

detska.nadejda написа:Най-после и ние получихме дългоочакваното акюзе!Сега френски , френски и пак френски до интервюто ,за което никой нищо не знае!Успех на всички ,които като нас чакат отговор! :clap: :clap: :clap:

DCS Vienne - 6.05.2011
Accuse - 28.09 .2011

Ехеее....ами то наближило бе !?!! ^_^ Честито и от нас !!! :clap: Вие с приоритетни професии ли сте , че гледам голям скок в статистиката ? Разбира се , може и информацията там да не е актуализирана скоро ( за което силно се надявам )... :wasntme:
Щастието не е крайна цел , а начин на пътуване .
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

detska.nadejda Бравооооооооо!
И все пак...работят хората......дано преди Нова Година всички сме ощастливени ;)
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Вик

Мнение от Вик »

Днес 30.09/2011 нашите документи за Виена отлетяха. Умишлено ги забавих с 6м. за да имаме време за учене на френски,
но като чета темата ми изглежда, че не е трябвало да го правя. Забавянето е факт, и сега най-вероятно ще съжалявам за
прекалената си предпазливост.
Не можах да се справя с добавянето в статистиката, ще бъда благодарен ако някой го направи.
Успех на всички чакащи!
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Вик
Никаква грешка не си направил... изискванията за език ще са по-високи, така че много добре сте постъпили :y:
coolFIRE

Мнение от coolFIRE »

mufc, имаш ли представа колко по-високи? И ние така се забавихме с пускането на докс заради фрнския и сега доста неща сме позабравили...
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Едва ли ще пише точно с колко отгоре ще се изисква, но при всички положения ще е по-тегаво. Кандидатите са повече от колкото годишната квота.
Вик

Мнение от Вик »

mufc написа:Едва ли ще пише точно с колко отгоре ще се изисква, но при всички положения ще е по-тегаво. Кандидатите са повече от колкото годишната квота.
За изскванията относно езика е ясно. Мои приятели заминаха преди години с езиково ниво далече по-ниско от средното на успешно миналите на последното интервю. Всяка година и изискванията и нивото на заминаващите е по-високо (по мое мнение).
Не мога да намеря никаква информация относно квоти по държави или континети към този момент. Знам за проекта за промени, но не знам има ли квота за България по сега действащите правила. При т.н. "зелена карта" за САЩ квотата за България е малко над 1000 души през последните години, като пика е окло 3500 годишно в края на 90-те. Там бройката за цял свят е 50000 или 55000 - аналогична на Квебек. Разликата е в това , че тяхната програма е за разнообразяване на емигрантския потк . Професиите , годините и езиковото ниво не са от голямо значение. Чисто статистически 80 ,100 или 150 емиграни годишно от нашата "мила" България са пренебрежимо малко на фона на 50 000 общо за Квебек. Въпросът ми е знае ли някой нещо повече за съществуването на квоти и какво е положението към момента?
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Квотата им е по континенти и за Европа ще има около 15-16К на година.
Вик

Мнение от Вик »

mufc написа:Квотата им е по континенти и за Европа ще има около 15-16К на година.
Това е добър ориентир. Според статистиката до сега Европа е поълвала около 17% или около 8500, но очевидно през тази и следващата година квотата ще бъде достигната или надхвърлена. Аз въпреки това съм оптимист, и мисля че критериите няма да станат невъзможни както ги направиха в Австралия. Там с IELTS оценка под 8 на всеки от четирите модула нещата изглеждат невъзможни, а максималната оценка е 9.
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

Днес писах на Лиза Шрайбер, понеже документите ни са приети от Рехор, но минаха вече 6 месеца и дори парите ни не са изтеглени и това е отговора, който получих...

Monsieur,

l'information que le temps entre dépôt de la demande et l'ouverture du
dossier est de 4 mois, n'est malheureusement plus valide. Entre temps - à
cause du très grand nombre de nouvelles demandes - c'est plutôt 6-7
mois. Présentement nous sommes en train d'ouvrir des dossiers pour les
demandes reçues mi-mars, donc prière de patienter encore un peu. Une
fois le dossier ouvert et les frais sur notre compte nous allons vous
envoyer un accusé de réceptrion par la poste.

meilleures salutations

Lisa Schreiber
agente de bureau
Bureau d'immigration du Québec
Laurenzerberg 2/2/2
1010 Vienne
Téléphone: 0043 1 53138 3005
Télécopieur: 0043 1 53138 3443
Заключено