Финансов въпрос...???
Финансов въпрос...???
Здравейте ! Интересува ме следният въпрос : Как да си изчисля чистият доход за месец , след провинциялен и федерален данък? Какъв е процента ? Или с други думи , ако например съм се договорила за 15 $ / час , колко ще получа чисти пари след данъците за месеца . Каква е "стълбицата" на данъка спрямо дохода...? Благодаря предваритлно !
Re: Финансов въпрос...???
http://www.impot.net/fr/entreprises/das/"
пишеш си заплатата спрямо периода на плащане (месечно седмично или два пъти на седмица)
семейно положение и то ги изчислява.доста точно е
пишеш си заплатата спрямо периода на плащане (месечно седмично или два пъти на седмица)
семейно положение и то ги изчислява.доста точно е
Нещо не ми стана много ясно...... 

- ablood
- Обратна връзка:
Даже и пре седмичните плащание да са ти удържали повече от колкото требва, на края на годината се тегли чертата и ти връщат. Или доплащаш.
Данъците ти зависят от:
Доходите ти
Доходите на другите членове от семейството
Броя на членовете на семейството
Някои разходи - медицински, транспорт, един наем....
Данъците ти зависят от:
Доходите ти
Доходите на другите членове от семейството
Броя на членовете на семейството
Някои разходи - медицински, транспорт, един наем....
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
15 $/час по 40 часа седмично са 600 $, ако използваш саита които ти дадоха и ако си сама е 468 $;
ако си женена и мъжа ти не работи и имате едно дете е 539 $, ако пък мъжа ти работи е 473 $ и т.н.
Всичко е относително, ако се познаваш добре с ТРЗ може да кажеш примерно, искам да ми удържате по-малко данъци сега, пък накрая на годината ще видим, като си подам декларацията, може и да доплащам
ако си женена и мъжа ти не работи и имате едно дете е 539 $, ако пък мъжа ти работи е 473 $ и т.н.
Всичко е относително, ако се познаваш добре с ТРЗ може да кажеш примерно, искам да ми удържате по-малко данъци сега, пък накрая на годината ще видим, като си подам декларацията, може и да доплащам

Благодаря Ви. Ориентирахте ме.... 

И още един въпрос. Бившият ми мъж задължен ли е да плаща издръжка за детето , което живее с мен ( на 13 г) или както се разберем . И каква част е тази издръжка от неговата заплата ? Благодаря Ви.
Какво казва съдебното решение за развода ти по въпроса?
В съдебното решение за развода се казва, че съпруга трябва да извести съпругата при започване на работа (може би се има в предвид за да се поеме издръжката от съпруга).
Ако не се лъжа това може да ти е полза, знам ли ?
http://www.separation-divorce.info.gouv ... sp?sujet=6"Calcul de la pension pour enfant
Responsabilité : Ministère de la Justice
Selon la loi, les parents ont une obligation alimentaire envers leurs enfants. C’est pourquoi selon le mode de garde choisi, vous devez verser une pension alimentaire pour vos enfants. Vous pouvez régler la question de la pension alimentaire pour un enfant mineur ou majeur, dans le cadre d'une séparation de corps, d'une séparation de fait, d'un divorce, d'une dissolution d'union civile ou d'une annulation de mariage ou d'union civile.
Votre enfant majeur peut aussi s’adresser au tribunal pour que vous lui versiez une pension alimentaire, dans des circonstances particulières.
Voici quelques critères de base qui servent à la fixation de la pension alimentaire pour enfants :
la contribution alimentaire de base à laquelle vous et l’autre parent êtes tenus;
les frais de garde;
les frais d'études, les frais particuliers relatifs à chaque enfant (frais médicaux, activités parascolaires, etc.);
le temps de garde assumé par vous et l'autre parent (garde exclusive ou garde partagée)
ето тук са дали някакви примери:
http://www.justice.gouv.qc.ca/francais/ ... modele.htm"
http://www.justice.gouv.qc.ca/francais/ ... modele.htm"
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.