IELTS i telefoni na posolstvoto v Bukuresht

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
shark6286

IELTS i telefoni na posolstvoto v Bukuresht

Мнение от shark6286 »

Imam problem. Molja pomognete sas savet.

Tazi sutrin poluchih pismo ot posolstvoto v Bukuresht s iskane za
dopalnitelni dokumenti mejdu koito i IELTS test. Az se podgotvjam
za testa ot blizo mesec, no za jalost ne sam se zapisal za izpit
vse oshte. Misleh che imam poveche vreme. Dnes otidoh do British
Council v Sofia, no se okaza che mestata za izpita na 24 Juni sa
zapalneni. Sledvashtata data e chak 30 septemvri, koeto e mnogo kasno.
Imam srok 3 meseca da predostavja dokumentite i rezultataite ot izpita.

Drugoto gadno neshto e che datata na pismoto e 5 May 2004 a poshtenskoto
klejmo na plika e 9 Juni. Pismoto e prestojalo poveche ot mesec predi da
go izpratjat. Ako beshe doshlo predi mesec mojeh da reagiram po-adekvatno.
V application formata se popalvat telefoni, email adresi i t.n. Ima
nachini da te predupredjat, no kato che li narochno iskat da se provalish.

Opitah se da se svarja po telefona kojto sa dali da pomolja za otsrochka,
no ne uspjah da se svarja s chovek. Otgovarja mi avtomat i me zasipva s
informacija kojato ne mi e nujna.

Imam 2 molbi:

1. Njakoj moje li da mi dade telefon na kojto da razgovarjam s njakogo
i da poiskam udaljavane na sroka za podavane na dopalnitelnite dokumenti.
Telefona kojto az imam i ne mi varshi raborta e 0040213075000

2. Njakoj imal li e podoben problem na moja. Kakvo shte stane ako ne
predstavja rezultati ot IELTS ? Tova znachi li che njama da polucha nikakvi
tochki za vladeene na anglijski ezik ? V pismoto pishe che na intervjuto
nikoj njama da ocenjava anglijskija. Tova znachi li che bez IELTS tochkite
za ezik stavat avtomatichno 0 ?

Blagodarja predvaritelno za vsjaka informacija.
"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner
ULIA

Мнение от ULIA »

Zdravejte,
Az sashto poluchih tova pismo predi 10-ina dni i mislia da otida na IELTS v blizkite darjavi - napr. v Garciq ili Ungariq. Mislia che ako ne mi haresva resultata, da napisha uvedomitelno pismo che v BG ne se provejda izpitat prez liato, zatova gi molia da priemat dok. za IELTS s po-kana data. A otnosno telefonite - nadejda vsiaka ostavete - otgovor kojto shte poluchite shte bade neoficialen(ako poluchite vaobshte niakakav)
Uspeh!
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

ULIA написа:Zdravejte,
Az sashto poluchih tova pismo predi 10-ina dni i mislia da otida na IELTS v blizkite darjavi - napr. v Garciq ili Ungariq. Mislia che ako ne mi haresva resultata, da napisha uvedomitelno pismo che v BG ne se provejda izpitat prez liato, zatova gi molia da priemat dok. za IELTS s po-kana data. A otnosno telefonite - nadejda vsiaka ostavete - otgovor kojto shte poluchite shte bade neoficialen(ako poluchite vaobshte niakakav)
Uspeh!
Mislja che rezultata se izprashta avtomatichno do posolstvoto. Ako ne si popalnil formata shte trjabva da go pravish sam, pri tova imash samo edin ekzempljar ot rezultatite. Pri vsichki polojenija njamash pravo v sl;edvashtite 90 dni da se javjavash povtorno s cel da si povishish rezultata.

Neudobstvoto da darjish izpita v druga strana e che trjabva da patuvash i ako Speaking e v otdelen den togava trjabva da hodish dva pati.

Az veche izpratih email do posolstvoto da gi pitam dali shte mi udaljat sroka. Ako ima njakakvo razvitie shte pisha, moje da ima i drugi v podobno polojenie za koito da e polezno.
Аватар
Stef

ielts

Мнение от Stef »

Kajete koga ste podali dokumenti za da se orientirame ostanalite koga da ochakvame podobni pisma.
thanks i uspeh :lol:
Аватар
shark6286

Re: ielts

Мнение от shark6286 »

Stef написа:Kajete koga ste podali dokumenti za da se orientirame ostanalite koga da ochakvame podobni pisma.
thanks i uspeh :lol:
21.08.2001
Jewel
Обратна връзка:

Мнение от Jewel »

Zdraveite, az su6to polu4ih pismo na 9 june no datata a pismoto be6e 3 mai (stranno za6to sa godarjali mesez predi da go pratyat). Kandidatstvah prez Mai, 2001. Dnes im pisah e-mail da pitam v moya slu4ai (angliiska filologia, prevoda4 i t.n.) dali izob6to e nujno da karam test no zasega otgovor nyama. Ponaykoga sa mnogo burzi, ponyakoga ne...kakto im iznasya. Interesnoto e 4e v moeto pismo spomenavat TOEFL i po-dolu izbroyavat offisite na British council.
todoto

Мнение от todoto »

Струва ми се , че по-добре да се разходите до Букурещ отколкото да ходите извън България да държите теста. Аз също нямах такова време и изпратих документите без IELTS. Поради, което се явих на интервю в посолството за препитване по езика .

Все пак едно ходене с влака до Букурещ ще ви коства 100-на лева , а в другия случай ще трябва да платите и теста :idea: .
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

todoto написа:Струва ми се , че по-добре да се разходите до Букурещ отколкото да ходите извън България да държите теста. Аз също нямах такова време и изпратих документите без IELTS. Поради, което се явих на интервю в посолството за препитване по езика .

Все пак едно ходене с влака до Букурещ ще ви коства 100-на лева , а в другия случай ще трябва да платите и теста :idea: .
Kakvo predstavljava tova interview za prepitvane po ezika ? Ne bjah chuval za takova neshto ? Koj organizira intervjuto i kakvo trjabva da napravish za da se javish na takova interview ?
Аватар
Stef

ielts

Мнение от Stef »

Intervuto e ako ne si im izpratil IELTS za da vidyat na kakvo nivo ti e Angliiskiya ili ako imat nyakakvi vaprosi po kandidaturata ti, no mislya ako vsichko ti e nared s dokumentite i nyama nyakakvi razminavania moje da propusnesh intervuto, koeto ti pojelavam :lol: inache vav foruma imashe primerni vaprosi no vsichko e individualno. Organizirat go ot Bukoresht i ne ti i tryabva da se yavyavash povecheto hora se radvat ako go preskochat no ako darjish da se razhodish do RO ili da si pogovorite s nyakoi ot posolstvoto ne im izprashtai IELTS :lol:
Uspeh
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Aaaa, sega razbiram, tova si e standartnoto interview. Az misleh che ima drugo specialno za da se proveri anglijskija ti. Ne bjah chuval za tokova neshto i se uchudih. Az lichno mislja da se javja na IELTS prez septemvri. Ostanalite dokumenti shte izpratja vednaga shtom gi podgotvja, a rezultatite ot testa shte gi imat v nachaloto na Oktomvri. Neprijatno e che me uvedomiha tvarde kasno, no kakvo da se pravi :(
Заключено