АЛБЕРТА за работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Pepon

Re: АЛБЕРТА за работа

Мнение от Pepon »

Ами това за уредеността е относително - личните ми впечатления са, че северна Европа и Англия са по-уредени. Красотата е също много субективна работа.
С 1 година опит трудно ще те вземат където и да било, но ако работиш усилено и се усъвършенстваш няма проблеми след 3-4 години да започнеш където си пожелаеш като уеб програмист. С хубаво портфолио и проекти зад гърба нещата стават доста по-лесно навсякъде. А в Германия немския не е задължителен за програмист, това да не те притеснява. Просто без език ще си изолиран от средата, но в работата едва ли ще ти е проблем.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

VeselinDoinov написа:Тоя сайт го знам
Тоест търсят черноработници ,нали уж им е супер икономиката,IT е най-развиващия се и конкурентен сектор в света,вярно че правят офиси в БГ и Индия да им излиза по евтино,но все пак би трябвало на теория поне да има много работа в тая сфера
Веселине, ако не си наясно, в Канада няма недостиг на IT специалисти. Предполагам осъзнаваш, че твоите квалификации не са особено впечатляващи, така че шансът ти да бъдеш нает директно от БГ, вместо един местен, e практически нула. Такива неща ставаха преди 10-15 години и то в САЩ, не в Канада. От друга страна, ако първо емигрираш и след като вече си тук, почнеш да си търсиш работа, шансовете ти ще са значително по-добри. Ако това не те устройва, по-добре обърни погледа си към Европа.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

VeselinDoinov написа:Ами за Канада съм чувал ,че е страшно уредена страна,на всичкото отгоре е и мн красива
Не мога да кажа че съм сериозен програмист,даже сега прохождам,от 1 год правя опити(от 1 год работя като програмист) да пиша сайтове използвайки
HTML-smarty template engine,CSS,PHP,Mysql,jquery,javascript,ajax,json като така подредени може да се каже ,че ги владея като ниво и да имам проекти разбира се,някой от тях ги наследих и доразработих,други два ги направих от нулата.
А иначе определено съм отворен за предложения из Европа,може би без Германия,не знам немски!:)
По мое мнение .За да си намериш точно такава работа само с web е почти невьзможно без да си вече имигрант . А да станеш имигрант с тази професия Федералните не пускат. Трябва да прегледаш Кебек как са тяхните изисквания.
От backend само PHP споменаваш. Като цяло Канада ми се струва повече кьм Microsoft технологии.

POSTREACT(ions) SUMMARY

totomoto

Мнение от totomoto »

А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS-Vienne-21.06.2011
Accusé de réception-13.02.2012
Entrevue de sélection-08.04.2013
CSQ по пощата -11.03.2014
Sydney - 28.03.2014/09.04.2014
Баркодове - 26.05.2014
Медицински - 04.08.2015
Покана за Виза - 25.08.2015
Визи - 04.09.2015
Полет - 14.10.2015
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

totomoto написа:А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?
Точно там се търсят най-много работници. Плащат добре, но работата е тежка. Оня ден говореха по радиото как младото поколение нямало същата работна етика и искали достъп до интернет и фейсбук дори и в най-отдалечените работни лагери. :?:

За програмисти не знам....

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
tonich

Мнение от tonich »

totomoto написа:А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?
Не и докато си в България. ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

tonich написа:
Мияч на чинии вьв нефтените започва от 20 кинта на час. Не са много пари ама няма кьде да ги харчиш . ;) Ако си млад, работлив, ела тук и се свьржи с тях. Алберта има пари и докато има коли с бензин, няма проблем.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Optimist Creed

Мнение от Optimist Creed »

Marto написа:
Точно там се търсят най-много работници. Плащат добре, но работата е тежка. Оня ден говореха по радиото как младото поколение нямало същата работна етика и искали достъп до интернет и фейсбук дори и в най-отдалечените работни лагери. :?:

Това звучи ... малко стряскащо. :tmi:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Optimist Creed написа:
Marto написа:

Това звучи ... малко стряскащо. :tmi:
Чух от човек който е бил там че работиш 6 седмици и след това ти дават 2 седмици отпуска и ти плащат двупосочен самолетен билет до всяка Северно-Американска дестинация. Направено е така защото ще изперкаш в лагера.Там сезона е зимата понеже теглят нефта от замразен пяськ, в не-студен ден е -40 С .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Mr.D написа: Чух от човек който е бил там че работиш 6 седмици и след това ти дават 2 седмици отпуска и ти плащат двупосочен самолетен билет до всяка Северно-Американска дестинация. Направено е така защото ще изперкаш в лагера.Там сезона е зимата понеже теглят нефта от замразен пяськ, в не-студен ден е -40 С .
Чак пък до всяка Северно-Американска. :D До Сейнт Джон, NF със сигурност де. Форт Мак е втория след него град по брой на нуфита ( в Албърта всички от източните провинции ги наричат така) или поне беше така до преди кризата. След това малко ги поразредиха, но от година бизнеса малко се посъвзе и пак е глад за работна ръка. Плащат ти билета до там откъдето си, ако е повече от 5-6 часа шофиране и това е ако си специалист. Поддръжка на лагери, чистене и обща работа - има достатъчно индианци и реднек по Едмънтън и около него. Цени на жилща и наеми във Форт Мак са около 150 % от Калгари и Едмънтън.

Сезона е зимата по принцип в нефт и газ в Канада, когато е замръзнал мускега и няма road bans за черните пътища, за да може да се придвижва тежко оборудване.

Някои лагери не са лоши, но си е място за спане след работа. Сух режим,малък телевизор в каютата, голям в recreational room, там обикновенно има и нет, който се влачи като се накачат много маймуни и така. ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ivan1007 написа: ===
Някои лагери не са лоши, но си е място за спане след работа. Сух режим,малък телевизор в каютата, голям в recreational room, там обикновенно има и нет, който се влачи като се накачат много маймуни и така. ;)
Егати и Канадската мечта. Дано не ми се налага да ходя натам някога..

POSTREACT(ions) SUMMARY

Embrace your climate change!
totomoto

Мнение от totomoto »

Mr.D написа:
tonich написа:
Мияч на чинии вьв нефтените започва от 20 кинта на час. Не са много пари ама няма кьде да ги харчиш . ;) Ако си млад, работлив, ела тук и се свьржи с тях. Алберта има пари и докато има коли с бензин, няма проблем.
Аз съм в "нефтения бизнес" в България и се надявам да си намеря работа при вас,но незнам как е ссвободните места.Понеже не е най-мечтаната работа мисля ,че има шанс за бъдещи канадци като нас.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS-Vienne-21.06.2011
Accusé de réception-13.02.2012
Entrevue de sélection-08.04.2013
CSQ по пощата -11.03.2014
Sydney - 28.03.2014/09.04.2014
Баркодове - 26.05.2014
Медицински - 04.08.2015
Покана за Виза - 25.08.2015
Визи - 04.09.2015
Полет - 14.10.2015
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Само ще добавя, че лезбийките тук не растат по дърветата :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

7George написа:
Ivan1007 написа: ===
Егати и Канадската мечта. Дано не ми се налага да ходя натам някога..
Хм:) Там се работи, не е място за развлечение. Различно е, но и заплатите са различни от тези на средния канадец. Много по-различни:) Канадската мечта е доста индивидуално понятие и зависи много на какъв етап си в живота.
Всъщност и ти както всички писали по темата се интересувате от второстепенни неща. Основно е не дали може да се живее и работи на Север, а дали ти лично имаш нужната квалификация и умения да работиш там. Иначе не всички спят по лагери там. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
mkutev

Мнение от mkutev »

Имаше преди време една добра статия на National Geographic - виж текста или колекцията от снимки към статията.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор