Паспорт!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tinka

Паспорт!

Мнение от tinka »

Здравейте, ще подаваме документи с мъжа ми за Квебек. Окончателно решение е, двоумяхме се много по коя процедура да е, но вече решихме. Избрахме Монреал.
Изчетох много и тотално се обърках, млада и неопитна съм, и моля да не ме нападате :(
Аз нямам международен паспорт, ще бъда водещ кандидат. Задължително ли е копието в първите документи до Виена?
Да изкарам ли?Бързаме да подадем преди 1 октомври 2011, тогава обявяват нови правила, или грешно съм разбрала?
Благодаря много предварително, повярвайте ми този форум е много ценен за мен!
tinka

Re: Паспорт!

Мнение от tinka »

Не разбирам и точка 3, всеки ли попълва такава декларация?
Аз като водещ кандидат съм с професионален бакалавър - управление и организация на туристическата дейност, мъжът ми е топлотехник. Не сме били в Квебек, не сме учили там, нямаме роднини.
"3. Required appendices

Depending on your situation, enclose the following documents with your application:
Declaration by a candidate practicing a regulated profession or trade in Québec (PDF, 37 kb) – if you or your spouse practises or has the training needed to practise a profession governed by a professional order, a profession governed by the Autorité des marchés financiers or a regulated trade in Québec (construction trades, regulated vocational qualifications);
Note: Read the conditions for admission to a professional order before submitting your application."
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Трябва да си извадиш паспорт и да изпратиш копие с първия пакет за Виена. Има бърза и експресна услуга - така че ще стане бързо срещу по-голяма сума.
Промените се очакват някъде средата на октомври, но никой не знае точно кога ще се приемат. Отделно има предложение за замразяване на имиграцията за две години или за намаляване на квотата. Така че поради неизвестността е добре да се подадат документите по-рано.
Ако намерите вашите професии в декларацията, трябва да попълните и приложите такава. Тук не става въпрос за това къде сте учили. В Квебек има 45 регулирани професии и 50 занаята. С декларацията се декларира, че сте запознати, че вашата професия е регулирана и не можете да я практикувате, ако не отговаряте на определени условия и не притежавате съответните разрешителни.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
tinka

Мнение от tinka »

Благодаря за отговора, Емили, точен, бърз и ясен! Сега ме притеснява всичко, чудя се дали е проблем, ако съм безработна от януари 2010 година, нямам осигуровки, задочна студентка съм, не мога да си намеря работа, нямам осигуровки, сега взимам трети и четвърти курс. Родителите ми помагат, мъжът ми също, продавам картини. Аз съм водещ кандидат. Имам деклариран хонорар от 4 000 лева за картина, но само една за съжаление, други скъпи нямам. Да съм продала 4,5 картини по 30 лева.Него ли да декларирам? На годишен доход какво да напиша? Дали е голям проблем?
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Извини ме Тинка, но нещо не разбрах в какво точно се състои твоята позиция на водещ кандидат...безработна, без осигуровки, без завършено образование..? Какво си работила преди Януари 2010г., и в коя сфера е насочено твоето незавършено, все още, образование?
Защо съпругът ти да не е водещ..?
tinka

Мнение от tinka »

Здравейте, позицията ми е объркана :( Не уточних тук, бях писала в друг пост, за което ме извинете.
Аз съм на 25 години, омъжена, без деца, на 19 години завърших езикова гимназия с английски език. Вторият ми език беше немски по неволя. Френски съм учила от 5 до 7 клас. Бях отлична ученичка, странно, но си спомням доста неща. Записахме се на курсове с мъжа в Алианс Франсе. Започваме от нулата към 20 септември.
На 22 години завърших колеж, професионален бакалавър, специалността се води организация и управление на туристическата дейност. На 23 години се записах задочно второ висше - информатика. Сега трябва да съм трети курс, но записах трети и четвърти курс паралелно - така и така нямам работа. Записах се задочно, понеже работих, имам 2 години и половина стаж като технически сътрудник. Но един ден без предупреждение ме съкратиха.
Мъжът ми е топлотехник, инженер, ще се записва софтуерни технологии магистър. С тези си образования няма как да кандидатстваме... та така.
Публикувай отговор