Въпроси за документите за Монреал, Квебек
Re: Въпроси за документите
Не, не се бъркаш,
от Август има нови договори за финансова независимост, но те са почти идентични на старият формуляр.
от Август има нови договори за финансова независимост, но те са почти идентични на старият формуляр.
DSC Виена - 15.09.2011г.
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Покана за визи - 05.03.2014
Визи - 05.04.2014
Полет до Монреал - 26.05.2014
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Покана за визи - 05.03.2014
Визи - 05.04.2014
Полет до Монреал - 26.05.2014
Здравейте на всички
След като прочетох доста материал по темата, започвам процеса на събиране на документи, но ми изникнаха следните въпроси :
-Как се доказва 1 година съвместно съжителство - в удостоверението за настоящ адрес от общината пише ли от колко време си на този адрес? Ако не, какъв е документът, който се прилага?
-Ако уча разговорен френски с учителка (започвам от нулата), ще трябва ли да се явявам на изпит за сертификат, който да представя на интервюто? Ще бъде ли достатъчно, ако видят на място, че мога да говоря френски на нивото, което съм заявила?
- Английския го владея отлично, но нямам сертификат. Нужно ли е да си изкарам? Ако за получаването на виза не е необходимо, на място в Канада ще ми трябва ли?
Благодаря ви много за отговорите?

-Как се доказва 1 година съвместно съжителство - в удостоверението за настоящ адрес от общината пише ли от колко време си на този адрес? Ако не, какъв е документът, който се прилага?
-Ако уча разговорен френски с учителка (започвам от нулата), ще трябва ли да се явявам на изпит за сертификат, който да представя на интервюто? Ще бъде ли достатъчно, ако видят на място, че мога да говоря френски на нивото, което съм заявила?
- Английския го владея отлично, но нямам сертификат. Нужно ли е да си изкарам? Ако за получаването на виза не е необходимо, на място в Канада ще ми трябва ли?
Благодаря ви много за отговорите?
- demococcus
Здрасти, double_bi, ще се опитам да ти отговоря.
2. Прилагането на сертификат за френския не е задължително. Достатъчно е по време на интервюто да покажеш че го владееш на това ниво, което си заявил. Дори и да представиш сертификат, по-късно на интервюто служителят може да ти напише по-високи или по-ниски точки за езика - той има последната дума. Но пък ако представиш сертификат и събереш необходимите точки, може изобщо да не се налага да ходиш на интервю.
3. Ако си учил или работил на английски и представиш някакво доказателство за това - може и да ти повярват без сертификат. При мен така стана. Иначе на интервюто ще си поговорите на английски и ако го знаеш перфектно ще си получиш не обходимите точки. За получаването на виза не е необходимо за знаеш английски, но за получаването на сертификат за селекция знаенето на английски определено помага, поради простия факт че носи точки. На място в Канада сертификат за английски ти трябва толкова, колкото и сертификат за български в България
2. Прилагането на сертификат за френския не е задължително. Достатъчно е по време на интервюто да покажеш че го владееш на това ниво, което си заявил. Дори и да представиш сертификат, по-късно на интервюто служителят може да ти напише по-високи или по-ниски точки за езика - той има последната дума. Но пък ако представиш сертификат и събереш необходимите точки, може изобщо да не се налага да ходиш на интервю.
3. Ако си учил или работил на английски и представиш някакво доказателство за това - може и да ти повярват без сертификат. При мен така стана. Иначе на интервюто ще си поговорите на английски и ако го знаеш перфектно ще си получиш не обходимите точки. За получаването на виза не е необходимо за знаеш английски, но за получаването на сертификат за селекция знаенето на английски определено помага, поради простия факт че носи точки. На място в Канада сертификат за английски ти трябва толкова, колкото и сертификат за български в България

Имам два въпроса:
1. Изпращате ли дипломата за средно образование, при положение че имате висше и средното не ви носи точки?
2. Ако средното и висшето образование са в различни области носят ли и двете дипломи точки?
Благодаря предварително!
1. Изпращате ли дипломата за средно образование, при положение че имате висше и средното не ви носи точки?
2. Ако средното и висшето образование са в различни области носят ли и двете дипломи точки?
Благодаря предварително!
1. Да.k_m написа:Имам два въпроса:
Благодаря предварително!
2. Не.

1. Диплома за средно образование се изпраща задължително и носи точки, независимо дали имаш или нямаш висше!!k_m написа:Имам два въпроса:
Благодаря предварително!
2. Дипломите по принцип си носят независимо една от друга точки. По-скоро за допълнителни точки е важно стажът да е по дипломата. Ако си завършил висше медицина, но нямаш стаж, а средното ти е техникум по месарство и имаш стаж като месар, може да се окаже, че заради техникума и стажа като месар ще минеш минималния праг наппример.
И все пак си разпечатай гида, в който има информация за точките и си виж детайлно как стят при теб нещата.
Аз пък си мислех, че ако имаш диплома с търсена професия (не зависимо от степента на образование), се гледа само тя. Т.е. ако за диплома от средно получаваш точки заради търсена професия, това че имаш висше няма значение. Вероятно съм останал с грешни впечатления.succes написа:1. Диплома за средно образование се изпраща задължително и носи точки, независимо дали имаш или нямаш висше!!
2. Дипломите по принцип си носят независимо една от друга точки. По-скоро за допълнителни точки е важно стажът да е по дипломата. Ако си завършил висше медицина, но нямаш стаж, а средното ти е техникум по месарство и имаш стаж като месар, може да се окаже, че заради техникума и стажа като месар ще минеш минималния праг наппример.
И все пак си разпечатай гида, в който има информация за точките и си виж детайлно как стят при теб нещата.

Аз съм на мнение, че не носят отделно точки двете дипломи. Предполагам, че се взима предвид тази, която оси най-много точки. Дано някой, който е запознат по-добре с процедурата се изкаже... Емили 

Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Здравейте,
Искам да попитам за малко информация, ако някой знае и може да помогне. Аз имам завършено образование като магистър инженер по Телекомуникации (завърших преди близо 3 години) и имам стаж по тази специалност за последните 5 години около 2 години. Преди няколко месеца завърших втора специалност Бизнес администрация направление Туризъм и имам по тази специалност още 1 година стаж. Въпросът ми е дали ще ми се признаят и двата стажа по двете специалности тъй като стажът по всяка една от тях е след завършването им в този ред. Другият ми въпрос е за моя приятел, той е инженер Топлотехника. Тази специалност като машинен инженер ли се приема (код 2132) или е енергиен инженер както се води в ТУ-София?
Много благодаря предварително за отделеното време.
Искам да попитам за малко информация, ако някой знае и може да помогне. Аз имам завършено образование като магистър инженер по Телекомуникации (завърших преди близо 3 години) и имам стаж по тази специалност за последните 5 години около 2 години. Преди няколко месеца завърших втора специалност Бизнес администрация направление Туризъм и имам по тази специалност още 1 година стаж. Въпросът ми е дали ще ми се признаят и двата стажа по двете специалности тъй като стажът по всяка една от тях е след завършването им в този ред. Другият ми въпрос е за моя приятел, той е инженер Топлотехника. Тази специалност като машинен инженер ли се приема (код 2132) или е енергиен инженер както се води в ТУ-София?
Хайде да взема да се изкажаkarelia79 написа:Аз съм на мнение, че не носят отделно точки двете дипломи. Предполагам, че се взима предвид тази, която оси най-много точки. Дано някой, който е запознат по-добре с процедурата се изкаже... Емили

По фактор област на образование точки се вземат за дипломата от най-високото ниво на образование. Т.е. ако имаш диплома за бакалавър се вземат 10 точки, а ако имаш само диплома за средно специално - 6 точки.
По фактор област на образование по принцип пак се гледа най-високата диплома, кога е завършено образованието и стажа по специалността. Но мисля, че ако кандидатът е работил през последните години по специалността си от средното и тя е търсена, по преценка на интервюиращия, може кандидатът да получи точки по този фактор, въпреки че има следваща диплома за по-високо ниво на образование.
Все пак преквалификацията не им е чужда на кебекуата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
По принцип биха се признали и двата стажа, защото са за квалифициран труд. Но ако вземеш точки за търсена професия по една от двете дипломи, ще се смята само стажът по тази специалност.Elena7 написа:Здравейте,
За приятелят ти е по-добре да потърси двете професии тук http://imt.emploiquebec.net/mtg/inter/n ... AN&Porte=2" и да сравни изучаваните предмети по двете специалности със своята диплома. Така ще разбере на какво отговаря специалността му там.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Мерси много за бързия отговор. Оказа се, че си влиза в категория Mechanical engineer (2132)emili_vn написа:По принцип биха се признали и двата стажа, защото са за квалифициран труд. Но ако вземеш точки за търсена професия по една от двете дипломи, ще се смята само стажът по тази специалност.Elena7 написа:Здравейте,
За приятелят ти е по-добре да потърси двете професии тук http://imt.emploiquebec.net/mtg/inter/n ... AN&Porte=2" и да сравни изучаваните предмети по двете специалности със своята диплома. Така ще разбере на какво отговаря специалността му там.

Благодаря за отговора demococcus 
А някой може ли да ми отговори на другия въпрос:
Как се доказва 1 година съвместно съжителство - в удостоверението за настоящ адрес от общината пише ли от колко време си на този адрес? Ако не, какъв е документът, който се прилага?

Как се доказва 1 година съвместно съжителство - в удостоверението за настоящ адрес от общината пише ли от колко време си на този адрес? Ако не, какъв е документът, който се прилага?
double_bi написа:Благодаря за отговора demococcus
Виж тук : http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 0%BE%D1%82"
Ние мислим да си направим и копие на личните си карти понеже на тях се вижда ,че адреса ни е един и същ и е за период по-дълъг от 1 година...а също така и акта за раждане на детето ни (тя е на 1г и 7 мес.)...смятам че това ще са достатъчни доказателства...
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Може ли някой да добави в табличката още едно приятелско семейство, които не са регистрирани тук във форума. Може с моя ник и отбелязване второ семейство - изпратени документи на 07.09.2011 година до Виена. Благодаря! 

Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.