Здравейте , имаме нужда от помощ за подаванена док. до Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Tish

Здравейте , имаме нужда от помощ за подаванена док. до Виена

Мнение от Tish »

Като цяло имаме доста въпроси , първо се чудим кой да е главния кандидат

жена ми е магистар вишист счетоводител с над 5 години стаж по специалността ,аз имам средно специално образование машинен техник и не съм работил по специалността си . Френския сега ще почваме да го учим.
Дали е добре със започването на френския да подадем и документите или първо да изчакаме да напреднем малко?

Ще се радваме да ни дадете мнения и съвети :)
Последно промяна от Tish на Съб Сеп 03, 2011 12:35 am, променено общо 1 път.
Tish

Re: Здравейте , имаме нужда от помощ за подаванена док. до В

Мнение от Tish »

да добавя , моя английски е на средно ниво . жена ми сега ще учи и него
margaret

Мнение от margaret »

Много малко информация си дал за себе си и жена ти...
На колко сте години?Имате ли деца?
Лично мое мнение е тя да е водещия кандидат...френски почвайте да учите възможно най-скоро, а докато съберете и преведете всички документи ще минат поне 1-2 месеца...
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Tish

Мнение от Tish »

az na 27 , tq na 28 , deca 2 broq edno na 3 god , edno na 6 meseca :lol:
kristian31

Мнение от kristian31 »

Сядайте над френския,и според мен пишете съпругата за водещ кандидат.Едва ли ще мине без френски.И ако сте готови пускайте от сега,че като гледам как се бави всичко.
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

И според мен, съпругата ти като водещ кандидат,защото доколкото си спомням счетоводителите бяха търсена професия. Но може и да провериш сам в списъците... Подавай по-бързо документи, но и здраво учете френски! И двамата сте млади, децата дават 8 точки, женати ще си вземе максимума за стаж, ако го докаже, така че супер!
Имай предвид, че се очакват се промени в програмата и в този смисъл не се знае дали няма да се вдигнат изискванията и за френски...
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Tish

Мнение от Tish »

Още нещо - има 4 год. реален трудов стаж и от 3 год. е по майчинство , но се води на работа, майчиството при нас се води за стаж , при тях дали е така?
Последно промяна от Tish на Съб Сеп 03, 2011 12:37 am, променено общо 1 път.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Не, при тях не се води.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Според мен съпругата трябва да е водещ кандидат. Счетоводител е търсена професия и носи 6 точки за област на образование. Отделно по фактор образование ще вземе 6 точки повече. Т.е. до тук 12 точки отгоре.
Не се притеснявай за английския на съпругата - все за А1/А2 ще го скалъпи. Наблягайте на френския - средни нива се постигат за 6-9 месеца. Докато подадете документи ще са минали 2-3, акюзето ще дойде след 5-6 и после ще чакате и интервю, така че ще имате достатъчно време за езика.
Съветът ми е да подавате възможно най-скоро, защото предстои промяна в регламента и основно ще е насочена към по-високи нива на френския.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

margaret написа:Много малко информация си дал за себе си и жена ти...
На колко сте години?Имате ли деца?
Лично мое мнение е тя да е водещия кандидат...френски почвайте да учите възможно най-скоро, а докато съберете и преведете всички документи ще минат поне 1-2 месеца...

Абсолютно съгласен!
Пиши съпругата ти като първи кандидат. И сядайте на френския особено, ако сте решили да живеете в Квебек.

Поздрави!
Tish

Мнение от Tish »

Благодаря за бързите отговори :handshake:
Щом стана въпрос за точките, стигнахме до следното:
Ако жена ми е водещ кандидат:
образование висше бакалавър+магистър счетоводство и контрол: 12+6
стаж по специалността3 г. (не включваме майчинство): 6т. (като доказателство мислим да изкараме удостоверение от НОИ трудов стаж)
възраст: 16т.
френски 6/7 : 12т
английски ??????
деца (2бр) 8т
фин. независимост 1т
адаптивност??????
Придружаващ:
образование средно специално: 2т
възраст 3т.
френски 6/7 : 4т.
До тук 70 точки без да са включени за адаптивност и английски.
За нас е доста оптимистично, дано да ги смятаме правилно и да покрием нивата на френски на интервю.
Мислим да положим TCFQ тест, предполагам ако се явим на такъв ,ще е по късно от подаването на молбата във Виена . В такъв случай има ли смисъл въобще да се явяваме на този тест и какви ползи носи той?
задължително ли е да посочим познания по английски, и какво ниво?
Извинявам се за дългия пост и за това че най вероятно въпроса ми не е по темата за документи. Ще бъдем благодарни за съвети и за допълнителната информация по нашия случай. Предполагам до края на годината трябва да сме дприели нещо, да не бъдем после изненадани с новите по строги изисквания :?:
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Тиш, за образование сметни само 12 т, другите 6 не ги брой все още. За адаптивност също не си слагай - като те видят на интервюто кой си, що си - тогава ще ти дадат нещо. За английски се посочва ниво в документите, но точки се дават само на основния кандидат. На първо четене сте идеалните кандидати, но ще си позволя да дам съвет - френския е ключа. Учете го сериозно, но спокойно. До интервю ще имате много време. Това е по сегашните критерии. Пожелавам ви успех :y:

П.П. ТСФК-то ще ти даде ориентир къде се намираш, и малко стрес няма да ти е излишен. Абе добра тренировка е. Жена ми се яви миналата година, и това бяха ползите за нея.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Tish

Мнение от Tish »

Пак сме в изходна позиция за главния кандидат :^) Сега откриваме че в таблицата за търсените професии - 2009 LIST OF PREFERRED AREAS OF TRAINING, излиза че моята професия е от търсените. Завършил съм средно техническо, машиностроителни техники и технологии , обработка на металите (стругар), в монета съм с незавършено висше по същата специалност. В таблицата намерих няколко наименования които отговарят на моето: Sheet Metal Work,
Machining Techniques, Precision Sheet Metal.
Счетоводството на жена ми не го открихме :(
Ако ще взема от университета документ че в момента уча дали ще е от полза? Иначе дипломата ми от средното е от 2002г.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Там си е счетоводството, в групичката на статистиката.Жена ти е с висше, а ти не.Това, че в момента учиш няма да е от полза, защото ти трябва завършено образование.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Tish

Мнение от Tish »

нали имам средно специално (професионално). Също така мога да докажа нивото на английски над средното с документа за взети часове от техникума.
Публикувай отговор