Някой опитвал ли е като Provincial Nominee?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Star Dust

Някой опитвал ли е като Provincial Nominee?

Мнение от Star Dust »

Интересувам се конкретно от програмата на Бритиш Калъмбия и въобще, какви са шансовете за пърманент резидент, чрез тази програма? Ако има подобна тема, моля, насочете ме към нея.
pumasapu

Re: Някой опитвал ли е като Provincial Nominee?

Мнение от pumasapu »

Струва ми се,че въпросът е прекалено общо зададен. Ако те интересува информацията като цяло, можеш да прочетеш много в официалния сайт http://www.cic.gc.ca" , избирайки Provincial Nominee. Изобщо казано, всички провинции и територии на Канада (с изключение на Нънавът) имат провинциални програми, които са различават помежду си, но практически във всички случаи основното условие е да имаш работна оферта от канадски работодател от съответната провинция, която да отговаря на определени условия. В някои случаи има списък с търсени професии, в други - не. В някои случаи, като например Бритиш Кълъмбия, може да се кандидатства на място, в случай че си живял там известно време. В други случаи (Манитоба) трябва да имаш роднини там или пък да си следвал на място и т.н.. Вариантите са доста, защото провинциалните програми са 11 на брой (плюс Квебек). Най-общо казано, провинциалната номинация е начин за заминаване, много по-бърз и улеснен от всики останали. Голямата трудност е работната оферта - аз самият съм се опитвал неуспешно да си намеря такава в продължение на години. Вероятността да си намериш оферта по Интернет е само теоритична, най-добре е с помощта на роднини или познати на място. Ако пък желанието ти да заминеш е главното, тогава не подбирай провинцията.
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Star Dust

Мнение от Star Dust »

Здравей, аз изчетох подробно информацията, която е предоставена. По-скоро искам да разбера дали някой е успял през тази програма. Моята професия е в листата на НОК - Социален работник. Знам, че е трудно за работодател, но е опция все пак.
Много ти благодаря за изчерпателният отговор. Всяка информация е ценна. Хубав и усмихнат уикенд.
Аватар
tototo

Мнение от tototo »

Явно никой не е минавал чрез провинциалните програми?
pumpy

Мнение от pumpy »

За kакво му е на някого да минава по трудния път като може да избере къде къде по-лесната процеду през Кебек, която реално е пак провинциална програма.Аз съм си намирал работа по телефона, нос местен лиценз И на пазар,който е супер дефицитен, не много са такива.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Преди 5-6 години беше популярна програмата на провинция Манитоба и по нея минаха няколко човека, но ако не се лъжа и по нея бяха направени промени и стана доста по-трудно.
По принцип провинциалните програми (без квебекската) имат изискването да имаш оферта за работа от работодател в провинцията, или както беше по манитобската програма по-рано, поддръжката на местната общност. Намирането на такъв евентулен работодател не е лесно, а ако евентуално се намери, то по-бързо би било първо изкарването на работна виза, а вече след това на място в Канада кандидатстване за ПР статут. Според мене това е обяснението защо няма хора минали по провинциалните програми.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
huti

Мнение от huti »

Star Dust написа:Интересувам се конкретно от програмата на Бритиш Калъмбия и въобще, какви са шансовете за пърманент резидент, чрез тази програма? Ако има подобна тема, моля, насочете ме към нея.

Не е лошо да видиш дали програмата на БС е отворена в момента.аз съм минал ПНП но в друга провинция.
Според мен е по добре ако не ти се учи френски и не ти стигат точките а и напоследък мисля че ще става по бавно по другите програми.
Вик

Мнение от Вик »

За Манитоба съществува още един вариант - т.н. стратегически инициативи. Възможностите са две:
Едната е да се изчака мисията на провинциалните власти в Европа
http://www2.immigratemanitoba.com/brows ... sions.html"
Другата и да се напрви проучвателно посещение с предварителна уговорка за интервю.
http://www2.immigratemanitoba.com/brows ... isits.html"
Dimitrovi

Мнение от Dimitrovi »

Как да разбера сайта на БК, за да видя програмата?
Вик

Мнение от Вик »

Използвай официалният сайт. Това е линка.
http://www.welcomebc.ca/wbc/immigration ... index.page"
Публикувай отговор