Какво направихте с ипотеките си

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
dilqnka85

Какво направихте с ипотеките си

Мнение от dilqnka85 »

Здравейте , имам един въпрос към тези, които са заминали или са започнали процедурата и имат ипотеки.
Какво направихте с тях.
Ние плащаме жилищен кредит от 3 години и половина и не сме решили още какво ще правим с апартамента ако заминем. Все още не сме подали документи, но смятаме да кандидатстваме по федералната процедура и да отидем в Торонто при леля ми.
Споделяте моля ви Вие как постъпихте, защото до колкото знам е малко трудно да се продаде апартамента защото той реално си е на банката докато не го изплатим и можем само да продадем ипотеката и реално да си вземем парите които вече сме изплатили и малко отгоре за обзавеждането. ако греша моля поправете ме.
bp_de

Re: Какво направихте с ипотеките си

Мнение от bp_de »

В общия случаи когато някои дава съвет на друг какво да прави с пари ,имущество и т.н - ако тия дет дава съвет е в ча с матеряла с гаранция взима пари за това.... А ти питаш в форум какво да правиш и очакваш някаои да ти даде безплатен съвет които да е използваем за тебе , още повече че никои не знае ти какво и как си подписвал и какви задължения си подписвал и т.н

Отделно решенията при управления на асетс са и освен чисто икономически и доста емоционални.... има хотра дето могат да те посъветват -абе карай -продаваи там ,каквото прибереш Ок , парите не са наи важното в живота -нали като идеш еди къдеси там ще имаш по хубаво бъдеще....

Та решението си е само твое -това че Х на брои личности са постъпили едиакси не означава че и ти трябва да посъпишкато тях.
Leda78

Мнение от Leda78 »

От това, което аз знам (поне съм учила на теория), мога да помогна със следното:

1. Имотът със сигурност се води твой, а не на банката. Ти трябва да имаш два нотариални акта в оригинал - единия е нотариален акт за собственост, другият е нотариален акт за учредяване на договорна ипотека. Банката няма собственост върху имота ти до момента, до който не спреш да си плащаш вноските и тя тогава предприема разни юридически действия (и това съм го учила, ама не помня как се наричаха), намесват се съдия изпълнители и т.н. и тогава банката го изземва и го продава на търг. Ако не успее да му вземе парите, които е дала на теб, ти продължаваш да дължиш пари и след продажбата му от страна на банката, но по-малко пари... Това не е важно в случая - важното е, че докато си плащаш вноските, имотът е твой и следователно:

2. Ти можеш да го продадеш по всяко време. Имотът обаче е ясно, че има тежестти, т.е. тук вариантите също са два - 1. да го продадеш с ипотеката, т.е. новият собственик да го устройва твоята ипотека и да я иска той да я плаща и банката да го одобри - много трудно, но не е невъзможно. 2. да го продадеш, като платиш на банката ипотеката, тя я унищожи и евентуално, ако сделката ти е добра, да ти останат някакви пари, с който да разполагаш. Мисля, че питаш за втория вариант - тук също има няколко варианта
- ипотеката да мине на другия човек и той да ви преведе на вас само парите, които остават без ипотеката, а той да си погаси ипотеката.
- Другият вариант е да се иска от банката удостоверение, че при получаване на еди-каква си сума, ще заличи ипотеката и той да преведе на банката тази сума, а на вас остатъка
Сигурно има и други варианти, но от моята теоретична подготовка - толкоз. Със сигурност, каквото и да правите, правете го с добър юрист.

Сега след толкова безплатни разяснения, имам право и да кажа лично мнение - според мен ти е рано да питаш подобни неща - чакай да кандидатствате, пък да ви одобрят, пък да отидете, пък да ви хареса и да се аклиматизирате и тогава да решите, че не ви трябва имот тук... НО всеки случай си е индивидуален, така че ....

Успех!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
dilqnka85

Мнение от dilqnka85 »

Leda78 благодаря ти за подробните разяснения.
Явно не съм си задала въпроса съвсем ясно, въпреки че Leda78 ми даде полезна информация.
Исках просто да споделите какво сте направили, в смисъл дали сте го задържали и сте продължили да си го плащате от там или пък някой тук ви е поел вноските докато се установите или сте го продали или пък на някой му е хрумнало нещо, което ние още не сме се сетили като вариант.
Чисто и просто да си направя лично за мен някаква статистика въз основа на общата практика. Естествено, че за всеки е индивидуално, но който иска да сподели , да сподели, който не не.

bp_de мисля, че не беше нужно да си толкова рязък.
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

Ние още не сме подали документи, но като най-вероятен вариан за нас (разбира се след като ни одобрят и сме вече в Канада) е да даваме апартамента под наем. Има фирми, които за съответна сума следят дали всички сметки се плащат, събират наема и ги превежда по сметка или ги дават на ръка. Така правим с друг наш апартамент. В момента на пазара има твърде много апартаменти, които се предлагат и едва ли някой би се навил (освен при много изгодна сделка) да закупи апартамент с тежести. Това си е проблем и за купувача и за продавача. Преценете сами.
Последно промяна от skwestarz на Пон Авг 29, 2011 8:22 am, променено общо 1 път.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Радвам се, че съм била полезна, дори да е било off-topic, но наистина се подведох от въпроса ти точно какво искаш да разбереш :)

Та по въпроса - ние пък сега подадохме документи и чакаме евентуално да ни стартират процедурата от другата страна на океана (ако сме успели да се вместим в квотата). За момента сме решили да оставим апартамента под наем и евентуално да продаваме, когато сме много по-наясно тук ли ще сме, там ли ще сме и също така - какво ще правим с парите, защото готови пари как бързо свършват ... не е истина :)

Успех!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Публикувай отговор