Домашен телефон и /или интернет
Re: Домашен телефон и /или интернет
Може да видиш дали адреса ти влиза в зоната на Wind Mobile http://www.windmobile.ca" , те предлагат евтин план с неограничен дата-трафик и разговори.
Не намирам инфо да предлагат дом. телефон.
Не предлагат - но това е канадската алтернативата на това, което Californian прави - cell phone с неограничен дата-трафик (служи като хот-спот за интернет вкъщи) + неограничени разговори.sipeneva написа: Може да видиш дали адреса ти влиза в зоната на Wind Mobile http://www.windmobile.ca" , те предлагат евтин план с неограничен дата-трафик и разговори.
Иначе ако Acanac и Teksavvy не обслужват твоя район, пробвай Роджърс (http://www.rogers.ca" ) - те постоянно имат някакви оферти за дом.телефон+интернет+кабелна - интернетът им е много добър, просто имат ниски лимити на интернет-трафика и ако сваляш много филми или ползваш Netflix или YoutubeHD може да се окаже че надхвърляш лимита и трябва да плащаш допълнително.Californian написа:Както и да ги сметна все съм на далавера всравнение с тези дето имат отделни гсм, домашен телефон и интернет домашен
- roumensp
AT&T купиха T-Mobile преди няколко месеца.Californian написа:Да живее Т-мобайл - интернета през 3джито си е съвсем приличен и е много по-бърз от уайърлеса в предната ми къща през АТ&Т то.......
Та за 55тина долара на месец получавам
500минути в Щатите и Канада
250смса
Неограничен дата план
и май това е.
Истинки-неограничените дата-планове вече са "изчезващ вид", големите US компании почнаха да ги конвертират в "псевдо-неограничени" - когато стигнеш определен лимит, примерно 5 GB, скоростта на трансвер ти drop-ва (throttling).
Все още 3G/4G WWAN не е задоволителна алтернатива на cable Internet - нито като скорост, нито като цена.
AT&T и T-Mobile няма в Канада, защото вече си имаме техните еквиваленти (т.е. "родни" монополисти) - Бел и Роджърс.
Ако в Ричмонд Хил имате Shaw - провери и тях (в Торонто ги има със сигурност). Аз съм общо-взето доволен от тях (във Ванкувър) - 25 Mbps и 250 GB/месец на доста прилична цена.
- John Smith
Не съвсем - http://www.windmobile.ca/Fair-Usage-Policy" :miteto написа:Може да видиш дали адреса ти влиза в зоната на Wind Mobile http://www.windmobile.ca" , те предлагат евтин план с неограничен дата-трафик и разговори.
"To ensure our customers enjoy optimal data usage on our network, we have a Data Fair Usage Policy. Our Data Fair Usage Policy specifies that, if you exceed 5 gigabytes of data usage within a calendar month, we may slow your speed so that all WIND customers can better share the network and enjoy quality access to the Internet. If we elect to do so, we will slow your speed to a maximum speed of 256 kilobits-per-second for downloads and 128 kilobits-per-second for uploads."
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
- Californian
Съгласен съм но както се казва има ниши за всички.
Аз съм сигурен,че аз плащам почти 2но по-малко от теб за тези 3 неща в едно - селфон, домашен и интернет - на мен ми излизат 55долара месечно, за 3чките ти сигурно плащаш едно 80доларау не споря, че качеството на услугата сигурно е по-добро при теб.
Аз съм сигурен,че аз плащам почти 2но по-малко от теб за тези 3 неща в едно - селфон, домашен и интернет - на мен ми излизат 55долара месечно, за 3чките ти сигурно плащаш едно 80доларау не споря, че качеството на услугата сигурно е по-добро при теб.

За тези www.shaw.ca ли става въпрос? На този сайт не ми дава интернет нито в Торонто, нито където и да е било в GTA - само за някакви супер-малки градчета в Онтарио.roumensp написа:Ако в Ричмонд Хил имате Shaw - провери и тях (в Торонто ги има със сигурност). Аз съм общо-взето доволен от тях (във Ванкувър) - 25 Mbps и 250 GB/месец на доста прилична цена.
А ако в района ви се подвизава Телъс, пускате си техен интернет/тв и получавате безплатен даел тон, щото техния сигнал идва не по коаксиален кабел от стената, а по телефонната линия. Те не ви казват, че ако ръгнеш в тел жак телефон, ще си го ползвате без пари. Ако вие случайно се досетите, не е задължително да им казвате. Те се правят, че не се сещат, или просто не им пука.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- John Smith
И какво общо има това с доставчиците на интернет/телефон в Richmond Hill, ON?Californian написа:Аз съм сигурен,че аз плащам почти 2но по-малко...
Аз съм сигурен, че в момента ти е скучно и се чудиш на коя тема да се закачиш, ама наистина няма нужда да е точно тази. Нито идеята ти е приложима, нито пък цените на 4000km интересуват някого в Richmond Hill.
Подобна смешка за първи път чувам. И за какво им е да пускат този "даел тон", като той въобще не е необходим за работата на скоростен модем по линията? На кого ще е регистриран този "безплатен даел тон"? Или може би телефонът е включен в пакета? За кой район става дума и за какъв сървис?Павел написа:А ако в района ви се подвизава Телъс, пускате си техен интернет/тв и получавате безплатен даел тон...
Пакета е тв/интернет САМО - телефон не влиза, влиза обаче кабелния бокс (X2) в два от няколкото телефонни жака в дома ми. Във всеки от тези жакове има даел тон, който те ти пускат за да ти докарат тиви сигнала до жилището. Към един от жаковете е свързан и интеркома. Района е Ванкувър, но предполагам, че навсякъде е така. Домашния телефон е вече обсълит и до няколко години ще изчезне напълно. За Телъс, в случая, е важно да те зарибят с пакета тв/интернет и затова си затварят очите, че ползваш домашен телефон фор фри.John Smith написа:И какво общо има това с доставчиците на интернет/телефон в Richmond Hill, ON?Californian написа:Аз съм сигурен,че аз плащам почти 2но по-малко...
Аз съм сигурен, че в момента ти е скучно и се чудиш на коя тема да се закачиш, ама наистина няма нужда да е точно тази. Нито идеята ти е приложима, нито пък цените на 4000km интересуват някого в Richmond Hill.
Подобна смешка за първи път чувам. И за какво им е да пускат този "даел тон", като той въобще не е необходим за работата на скоростен модем по линията? На кого ще е регистриран този "безплатен даел тон"? Или може би телефонът е включен в пакета? За кой район става дума и за какъв сървис?Павел написа:А ако в района ви се подвизава Телъс, пускате си техен интернет/тв и получавате безплатен даел тон...
Ако има и други абонати на Телъс, да споделят и те мнение, че да се засмеем още по-задружно.
А как го ползваш този домашен телефон, като няма номер - само изходящи ли? Примерно можеш да набираш международни номера без пари или какво, че не мога да разбера...Павел написа:За Телъс, в случая, е важно да те зарибят с пакета тв/интернет и затова си затварят очите, че ползваш домашен телефон фор фри.
- John Smith
Пак ти казвам, че няма такова нещо. За да се пренасят данни по линията не е необходимо да има phone service. Както знаеш, съществува понятие Dry-DSL, при което модема си работи без наличието на phone service. Последно, по какво пристигат тези TV/Internet? По телефонните линии или по коаксиален кабел?Павел написа:Във всеки от тези жакове има даел тон, който те ти пускат за да ти докарат тиви сигнала до жилището.
Най-интересното е, че има десигнейтед номер, който фигурира най-отгоре в била, обаче в пакета не влиза домашем телефон като услуга и телефонна сметка + разпечатка не идва. Можеш да избираш и да бъдеш избиран. За извънградски не знам - не съм пробвал - не смея, а и не искам да абюзвам.miteto написа:А как го ползваш този домашен телефон, като няма номер - само изходящи ли? Примерно можеш да набираш международни номера без пари или какво, че не мога да разбера...Павел написа:За Телъс, в случая, е важно да те зарибят с пакета тв/интернет и затова си затварят очите, че ползваш домашен телефон фор фри.
Ами аз най-отгоре съм написал, че (ТV) сигнала идва по телефонната линия, не по коаксиален кабел. Интернета не е важно как идва. ТV бокса се свързва с тел кабел към телефонния жак, в който има даел тон. Преди ТЕЛЪС бях с Шаа, тогава сигнала идваше по коаксиален кабел от по-различна розетка, не от телефонния жак. Сега тази розетка не се ползва, ползва се тел. жак. Не знам дали заради това, но качеството на сигнала (при не хай деф каналите) при ТЕЛЪС е много по-добро, да не споменавм и почти два пъти по-евтино.John Smith написа:Пак ти казвам, че няма такова нещо. За да се пренасят данни по линията не е необходимо да има phone service. Както знаеш, съществува понятие Dry-DSL, при което модема си работи без наличието на phone service. Последно, по какво пристигат тези TV/Internet? По телефонните линии или по коаксиален кабел?Павел написа:Във всеки от тези жакове има даел тон, който те ти пускат за да ти докарат тиви сигнала до жилището.
- John Smith
Telus нямат такава услуга по GTA. A качеството на SD каналите не е важно вече. В GTA се хващат до 22 HD канала само с антена.Павел написа:Сега тази розетка не се ползва, ползва се тел. жак. Не знам дали заради това, но качеството на сигнала (при не хай деф каналите) при ТЕЛЪС е много по-добро...
А номера на телефона сам ли си го измисляш? Или звъниш анонимно?Павел написа:А ако в района ви се подвизава Телъс, пускате си техен интернет/тв и получавате безплатен даел тон, щото техния сигнал идва не по коаксиален кабел от стената, а по телефонната линия. Те не ви казват, че ако ръгнеш в тел жак телефон, ще си го ползвате без пари. Ако вие случайно се досетите, не е задължително да им казвате. Те се правят, че не се сещат, или просто не им пука.

Аз от Телъс съм доволен като цяло. Пакета тел./инт./ оптик-тв ми е под 80 долара. Интегриран колър ID : като звъни някой се появява в ъгъла та ТВ-то кой е той, има и лог, може да влезеш да видиш кой ти е звънял на домашния. Има и хард в дигиталния бокс да си записваш филми.
Последно промяна от 7George на Пон Авг 29, 2011 11:00 pm, променено общо 1 път.
Embrace your climate change!