Брой получени документи по 29 те професии
-
Re: Брой получени документи по 29 те професии
Доста хора писаха, че са изпратили документи още първите 10 дена на Юли. Някой да е получил положителен мейл ?
-
Не ли още рано. Не знам какъв е срока за отговор.
Ако някой може да даде повече инфо.
Ако някой може да даде повече инфо.

Още е рано. От международните форуми става ясно, че още разглеждат документите получени на 5/6 юли. Т.е само за тези дати са теглени пари. Това означава, че тези документи са минали "completeness check", след това предстои "eligibility check", при който проверяват дали си събрал достатъчно точки и дали отговаряш на професионалните изисквания. И чак след втората проверка се получава e-mail.
Т.е. за 6-7 дена 300 са минали eligibility check ? Тия бройки в крайна сметка всички получени до момента или всички одобрени до момента са?
Това са само бройките минали completeness check. Още никой не е минал eligibility check. Или поне няма данни за такъв човек. Това означава, че са проверили дали има всички документи, които се изискват. Ако да, му взимат парите и продължава с eligibility check, и запълва бройката.
Значи, според тия чуждестранни форуми, за около 8 дена са минали 330 човека ?
Мисля, че си прав(а). За сведение, аз получих осведомителния мейл след втората проверка почти точно три календарни месеца след датата, на която документите ми бяха предадени от куриера в Сидни. Вярно, че в първата половина на тази година важаха старите правила, но не вярвам нещо да се е променило в сроковете след 01.07.2011.Valeto написа:Това са само бройките минали completeness check. Още никой не е минал eligibility check. Или поне няма данни за такъв човек. Това означава, че са проверили дали има всички документи, които се изискват. Ако да, му взимат парите и продължава с eligibility check, и запълва бройката.
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Значи в крайна сметка, няма как да разбера дали съм минал completeness check, при положение че съм превел парите по банкова сметка и съм пратил платежното. Или след 3 месеца ще получа положителен мейл или ще си получа пакета с докс по пощата?
И според мен не е възможно толкова бързо да се мине completeness check... Т.е. квотата не е колко човека ще получат визи, а колко човека ще разгледат и затова броят получените "заявки за разглеждане", т.е. получените писма с определен NOC. Иначе не виждам как за нашата професия за 1 седмица са скочили с 150 човека!?
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Completeness check се минава за една седмица - явно е рутинна и доста бърза процедура. Казвам го, защото първоначално бях изпратил документите си с погрешно платена procеssing fee (банков превод, платим в Букурещ - колко съм глупав!!!). Те бяха предадени от куриера и около 1 седмица по-късно (което се вижда от пощенското клеймо) целият комплект ми беше изпратен обратно с ОБИКНОВЕНА (не препоръчана) поща със забележка да им го върна с чек, платим в Ню Скоушъ. Completeness check се изразява в механична проверка на приложените документи и в проверка дали си отговорил НА ВСИЧКИ въпроси във формулярите (без да се отчита на този етап КАКВО си отговорил) - там поставят ръчно отметки (човки) с червена химикалка. Почти съм убеден, че хората, които извършват completeness check са различни от хората, извършващи eligibility check.Leda78 написа:И според мен не е възможно толкова бързо да се мине completeness check... Т.е. квотата не е колко човека ще получат визи, а колко човека ще разгледат и затова броят получените "заявки за разглеждане", т.е. получените писма с определен NOC. Иначе не виждам как за нашата професия за 1 седмица са скочили с 150 човека!?
Не правете като мен

"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
Всъщност това не е добре...
Това означава, че цифрите, които излизат всеки ден са проверени на някакво първоначално ниво писма, т.е. това не отразява броя на пристигналите, но още непроверени, така ли??? Т.е. когато дадено писмо пристигне, то се нарежда на опашка за проверяване тепърва и всъщност дори в момента да показва, че има квота, може да няма такава???
А как тълкувате това изречение в края на бройките:
*The number of complete Federal Skilled Worker applications received as of August 9, 2011 is approximate.
Че не всички получени са проверени дали са complete или че това не са със сигурност всички проверени, а че има опашка и т.н. - т.е. ситуацията, която описах по-горе?
Това означава, че цифрите, които излизат всеки ден са проверени на някакво първоначално ниво писма, т.е. това не отразява броя на пристигналите, но още непроверени, така ли??? Т.е. когато дадено писмо пристигне, то се нарежда на опашка за проверяване тепърва и всъщност дори в момента да показва, че има квота, може да няма такава???
*The number of complete Federal Skilled Worker applications received as of August 9, 2011 is approximate.
Че не всички получени са проверени дали са complete или че това не са със сигурност всички проверени, а че има опашка и т.н. - т.е. ситуацията, която описах по-горе?
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Мисля, че разсъждаваш правилно. Пристигналите и непроверени писма никой никъде не ги зачислява и не им приписва номер, защото още не се знае, всъщност, те какво съдържат. Според мен със сигурност има опашка, а броят в таблицата е приблизителен, защото се осъвременява отвреме-навреме, а не всеки ден. Въпреки това, би трябвало да е достатъчно точен.Leda78 написа:Всъщност това не е добре...
Силно се надявам да е достатъчно точен броя, защото нашата професия се топи с часове...
Явно единствения начин да си сигурен, че си в бройката, е когато ти изтеглят парите от кредитната карта. Дотогава ще тръпнем в очакване. На Валето им отне 40 дни, така че още 33 дни напрежение поне ще има...
Явно единствения начин да си сигурен, че си в бройката, е когато ти изтеглят парите от кредитната карта. Дотогава ще тръпнем в очакване. На Валето им отне 40 дни, така че още 33 дни напрежение поне ще има...
Здравейте отново
Искам да споделя нашия опит , ако може това да бъде от помощ на някой друг.
От изпращането на документите по НОК 1122 до изтегляне на сумата по картата минаха точно 40 дни. За момента чета и в един международен форум , че май сме единствените кандидати с пристигнали на 7-ми Юли документи на които е изтеглена сумата.
Това обаче не трябва да ви обезкуражава. Ако имате проверка на кредитните си карти в интернет- не се доверявайте на нея. Аз още вчера получих смс известяване , че сумата ми е изтеглена , но според моя статус(при проверка на интернет сайта на банката) на сметката- кредитната ми карта все още не е задължена с описаната сума. Много е вероятно много хора още да не знаят, че реално вече са платили.
Освен това доколкото разбрах, много от кандидатурите , които са минали на проверка за наличие на всички изискуеми бланки и документи, все още не са таксувани, тъй като самото "Чарджване" става по-бавно , отколкото проверката дали си пратил всичко необходимо.
И като последен довод срещу наличието на много изчакващи кандидатури- някой писа в международния форум, че канадските власти имат интерес възможно най-скоро след запълването на 500 броя да информират за това кандидатите. В противен случай ще им се наложи за своя сметка да изпратят всички новопристигащи документи обратно до кандидатите. А това са все пак време и пари , които никой не иска да харчи .
така че- ГОРЕ ГЛАВАТА
и
УСПЕХ на всички
Искам да споделя нашия опит , ако може това да бъде от помощ на някой друг.
От изпращането на документите по НОК 1122 до изтегляне на сумата по картата минаха точно 40 дни. За момента чета и в един международен форум , че май сме единствените кандидати с пристигнали на 7-ми Юли документи на които е изтеглена сумата.
Това обаче не трябва да ви обезкуражава. Ако имате проверка на кредитните си карти в интернет- не се доверявайте на нея. Аз още вчера получих смс известяване , че сумата ми е изтеглена , но според моя статус(при проверка на интернет сайта на банката) на сметката- кредитната ми карта все още не е задължена с описаната сума. Много е вероятно много хора още да не знаят, че реално вече са платили.
Освен това доколкото разбрах, много от кандидатурите , които са минали на проверка за наличие на всички изискуеми бланки и документи, все още не са таксувани, тъй като самото "Чарджване" става по-бавно , отколкото проверката дали си пратил всичко необходимо.
И като последен довод срещу наличието на много изчакващи кандидатури- някой писа в международния форум, че канадските власти имат интерес възможно най-скоро след запълването на 500 броя да информират за това кандидатите. В противен случай ще им се наложи за своя сметка да изпратят всички новопристигащи документи обратно до кандидатите. А това са все пак време и пари , които никой не иска да харчи .
така че- ГОРЕ ГЛАВАТА
и
УСПЕХ на всички