Хайде да се запознаем (кандидатстване по федералната)
Re: Хайде да се запознаем (кандидатстване по федералната)
Здравейте,
аз искам да попитам колко време трае федералната процедура в момента?
аз искам да попитам колко време трае федералната процедура в момента?
Никой не може да ти каже точно, но ако се гледат статистиките и мненията из форума между 9 и 14 месеца.
Здравейте на всички подали документи. Аз тепърва започвам да подготвям документи и все още не съм държала IELTS. Наистина сте изминали доста дълъг път от процедурата. Успех по-нататък!
Аз спадам към икономистите, които са така широко разпрозстранени:). Дата за IELTS има чак на есен и ще мога да изпратя документите си едва през ноември. Много се притеснявам, че местата по тази професия ще се изчерпат. Какво се случва тогава? Гледах някакъв линк, където в сайта можеш да си следиш броя на постъпилите молби. Но колко ли често го актуализират? Съществува голям риск, но за съжаление мога само да се надявам, че тогава все още ще има свободнио места. И последен въпрос колко точки от IELTS са необходими?
Мерси
Аз спадам към икономистите, които са така широко разпрозстранени:). Дата за IELTS има чак на есен и ще мога да изпратя документите си едва през ноември. Много се притеснявам, че местата по тази професия ще се изчерпат. Какво се случва тогава? Гледах някакъв линк, където в сайта можеш да си следиш броя на постъпилите молби. Но колко ли често го актуализират? Съществува голям риск, но за съжаление мога само да се надявам, че тогава все още ще има свободнио места. И последен въпрос колко точки от IELTS са необходими?
Мерси
Точките за IELTS трябва да са минимум 6.5 Overall score. Не че искам да съм негативен, но наистина миналата година ноември месец се запълниха броиките за 1122, а тогава квотата беше 1000. Моят съвет е, ако мислите че всички други докс можете да ги подготвите в кратък срок, отиди да държиш IELTS в Румъния или Гърция. В Гърция има по 2-3 дати за изпит на месец, че може и повече. До Солун не е чак толкова далече, а пък и ще си направиш разходка. Ако побързаш, със сигурност ще си получиш сертификата доста преди октомври или ноември, което автоматично увеличава шансовете да влезете в бройката.
Успех!
Успех!
Това с квотите е лошо. А после какво става? Чакаш до следващото публикуване на нови места евентуално за тази позиция? Как да разбера дали с аизчерпани към този момент, за да знам дали да си пращам документите.
Еееее има пуснат линк в предната тема, в която си писал/а - поне прилисти малко преди да питаш --> http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ations.asp . Когато се запълнят бройките от една позиция, ако можеш кандидатстваш по друга, ако неможеш - кандидатстваш при кебекарите, ако и това неможеш - чакаш до 1 Юли 2012, когато квотите се нулират и подаваш отново докс.
Ееееееееее, прелистила съм де. Не можах да разбера от линка само на колко време се обновява, т.е дали към конкретен момент мога да знам. Това питах.
Ако това неможеш да разбереш от линка, значи по-добре недей бърза сега да ходиш на IELTS, защото явно имаш доста да учиш още.
Явно нещо ти е кривичко. Не съм те молила да ме оценяваш. Ама и въпроса ми явно не разбра. Попитах дали ако проверя на 05 ноември квотите ще видя колко свободни позиции остават, т.е колко често се обновяват. Може да не ми отговаряш. Мерси.
До преди 01-07-2011 обновяваха бройките на всеки 8-10 дни.Talisub написа:... т.е колко често се обновяват.
След 01-07-2011 това е първото обновяване - на 21.07.
Ще видим как ще го карат занапред.
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Благодаря ти, Lira.
Видях и последната им публикация. Бройките се стопяват доста бързо наистина.
Успех ти желая!
Видях и последната им публикация. Бройките се стопяват доста бързо наистина.
Успех ти желая!