Здравейте. Моето мнение е, че е голяма грешка да подцениш теста, само защото някой ти е казал, че е лесен. Вярно е, че всеки има различно езиково ниво (което, разбира се, е от значение), но много по-важно е да се знае, че това е, преди всичко, СКОРОСТЕН ТЕСТ. Много е важно да "влезеш на пълни обороти" още от самото начало - в противен случай може да пропуснеш първите отговори от лисънинг (което е жалко, понеже те са най-лесни). В един учебник на Кеймбридж, написан специално за IELTS, пишеше, че, дори ако си британец, който е роден и израсъл в родната си страна и завършил висше образование в Британия, няма гаранция, че, ако се явиш на този тест, ще се справиш отлично, просто защото тестът нарочно е проектиран да бъде ПРЕДИЗВИКАТЕЛЕН. Аз самият предварително бях наясно с капаните, които са скрити в текстовете, но това не ме спаси от опасността да се хвана в някои от тях.
За да се постигнат максимални резултати, човек трябва да се придържа към СТРОГО СПЕЦИФИЧНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ на ТОЧНО ТОЗИ тест (не на който и да е друг!!!).
В крайна сметка, жалко е, че, както всеки друг тест, и този, всъщност, не изпитва познанията ти по езика, ами по-скоро способността ти да се справиш със стресовата ситуация... Ама, алтернатива няма... Кофтейшън...
IELTS,мнения от хора преминали изпита
Re: IELTS,мнения от хора преминали изпита
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Съгласен съм, въпреки че теста е на английски и все пак трябва да знаеш нещо за да има изобщо смисъл да се явяваш, в крайна сметка най-важното и за мене беше да се абстрахирам от мисълта за времето. Това беше трудно. Да спреш да мислиш постоянно - колко време ми остава, давай бързо, давай бързо и т.н. Наистина си е стрес тест
Според мен също е по-важно да се пригодите към самия формат на изпита и начин на провеждане, отколкото да седнеш да учиш думи в несвяст. Препоръчвам на всички, които ще се явяват, независимо колко са напреднали или начинаещи, да заделят малко финанси и да отидат поне 2-3 пъти на урок при някой преподавател, който е наясно как се провежда изпита. Това наистина е от голяма полза. Едно е да си седиш в къщи и да си засичаш, друго е да си в някоя стая с преподавател, други хора и т.н., има разлика. Пък и почти 99% съм сигурен, че все нещо ще сте изтървали, което преподавателя ще ви подсети да добавите или как да направите. Лично при мен, най-полезно ми беше поясняването при есето и писмото. Правилата, по който трябва да се пише, абзаци, параграфи, уводи, заключения, междинни свързващи думи и т.н. Как се започва едно писмо на английски, ако е официално и ако е не-официално и как се завършва. До колко знам, повече на това се държи, от колкото на правописа, естествено не всяка втора дума да е грешна
Успех!

Успех!
- mortigur
- Обратна връзка:
Лично аз съм го вземал два пъти теста, General и Academic. И на двата пъти 6,5.
Мое мнение е че наистина някой да ти обясни как точно се пише есето.
Освен това ако пак ми се наложи да вземам изпит по английски определено ще ходя на ibTOEFL. Смятам че е много нечестно спрямо хората, които кандидатстват с Academic да им се слага условие да имат на някой от модулите не по малко от определен брой точки. Същевременно при TOEFL въпреки че е разделен на модули като IELTS няма такова условие.
Друг проблем, не знам дали другите са страдали от него, но аз лично пиша нечетливо, и мисля че това е основната причина и на двата теста на writing модула да имам 5.
Мое мнение е че наистина някой да ти обясни как точно се пише есето.
Освен това ако пак ми се наложи да вземам изпит по английски определено ще ходя на ibTOEFL. Смятам че е много нечестно спрямо хората, които кандидатстват с Academic да им се слага условие да имат на някой от модулите не по малко от определен брой точки. Същевременно при TOEFL въпреки че е разделен на модули като IELTS няма такова условие.
Друг проблем, не знам дали другите са страдали от него, но аз лично пиша нечетливо, и мисля че това е основната причина и на двата теста на writing модула да имам 5.
Taxation is theft.