Работна виза за Канада

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Re: Работна виза за Канада

Мнение от Mr.D »

Петролните в Алберта плащат много яко. Живееш в кьнпинг, 6 седмици работиш и после 2 седмици си отпуска. Миячите на чинии почват от 20 на час на ледоразбивач кораб . Като ми писне тук в Калгари и като не си намеря нищо в ИТ ще взема и аз да забия на там.
PHOENIX ARIZONA

Мнение от PHOENIX ARIZONA »

Mr.D написа:PHOENIX ARIZONA
виждам че болдваш готвач. Тя е от професиите с които можеш да имигрираш в Федерална Канада. От сега казвам че не сьм си вадил работна виза, и много неща незнам. Казвам го преди всеки да ми се нахвьрли.

да имигрираш ли тьрсиш или просто работа(за малко пари)?.

Става да намериш някой да ти прати някакьв летер за емплоймент.
ЛМО ги слушам постоянно говорят. След това се явяваш на интерву и взимаш виза.

След като пристигнеш ще си на договор с тях. Сега кога можеш да подадеш да имигрираш НЕЗНАМ. Единия от тия ми каза че имиграционните му казали след договора като изтече ,незнам колко това е вярно.. Това трябва да си го разбереш, преди да трьгнеш.
То пари няма да направиш ако за гурбет си мислиш.
Такава работа можеш да тьрсиш по хотели и резорти.
Благоадря ти за отговора Mr.D
Ами аз съм изпратил пакета с документите и вече е получен но преди това аз лично от България изпратих CV на поне 50-60 обяви и нито един отговор. Имам леля в Торонто която се свърза със един ресторант и собственика се беше съгласил да подаде документите за мен но след 2 месеца се обади и каза че е продал бизнеса и не се занимава вече. Всички други за казали ако тук на място ще го видим и ще се разберем веднага ( Работил съм 6 месеца като готвач в Hyatt Regency Phoenix Arizona USA и CV и препоръки са ОК но всеки ти казва тук на място ако е няма проблеми за работа.
И сега живи здрави ще видим какво ще кажат емиграционните по федералната процедура.
Поздрави
:)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Mr.D написа:Визата не е проблем според мен.
Според мен е.
Точно заради доказването че няма канадец за това място.
(отделно ти дали ще харесваш мястото за което няма канадец)
Иначе тука има един българин който вади визи за българи, но не какви да е а точно каквито му трябват - каменоделци и подобни.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Ако имаш бизнес и пуснеш обява за работа, така им доказваш че неси намерил Канадец подходящ. Така беше поне в Америка.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Mr.D написа:Ако имаш бизнес и пуснеш обява за работа, така им доказваш че неси намерил Канадец подходящ. Така беше поне в Америка.
Не, не е така! За да сме изрядни според закона: Трябва да си пускал обяви във вестника и да не си имал желаещи за мястото. Да речем, че си минал този етап и това е така.Това обаче не спестява "неудобството" на "твоят" човек да се яви на интервю с имиграционните, които преценяват по езиковите му познания и представените му документи дали би бил подходящ за поста. Moже и да не го одобрят и да не получи виза.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Дали не си намерил кандидат или подходящ кандидат(клалифициран) са две различни неща .изрядни или не, бизнеса решава кой да назначи.Става вьпрос за нископлатена работа. Канадците едвали и дори да вземат такава работа стоят за постоянно. За интервуто едвали ще ти се заяждат. тия тук нашите едва говорят Английски.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз за да пиша горното, значи имам нещо предвид, а то в случая е личен опит.
Човекът си е още в България при изрядно подготвени документи. Отдавам го на недостатъчна мотивация от негова страна.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

На всяко интерву трябва да си подготвен максимално. Дали е за работа или имиграционни. Документите са само да стигнеш до там. 100% Гаранция никой не може да даде.
aneiya123

Мнение от aneiya123 »

Mr.D радвам се,че темата се задълбочи.Френски незнам,а на интервюто трябва да се представя отлично.Искам да остана в Канада ще направя всичко,каквото се изискава.
Отначало,когато прочетох форум-а се зарадвах колко позитивни хора има всеки си разказва своята история.
Нека ако не моjем да си помагаме да не си вредим!
В момента събирам инфо и док. ще пиша пак :)
Благодаря Мr.D :y:

Давай най-доброто от себе си на другите!
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Live-in Caregiver Program participants can then apply for permanent residence by virtue of their participation in the program. (Please see link to the backgrounder below.)
Това е линкьт
http://www.cic.gc.ca/english/department ... -08-18.asp"
Публикувай отговор