Кратък тест за кандидант-имигранти

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: Кратък тест за кандидант-имигранти

Мнение от ivanko13 »

Всички сме алчни консуматори, особено пък на тоя континент. Протестантите са искали да имат много за да докажат, че Господ ги обича. Те обаче са измамници защото ползват робски труд и тормозят и избиват индианците. От съвременните герои пък, Барни Мадофф наскоро им спретна кошер измама за милиарди. Евреи, бели англо-саксонци, араби, славяни всичко е един дол дренки. Каква е точката в теста сега? - Ако не си алчен консуматор, стой си в България. :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Gotina написа:Някои четящи успяха да схванат, а други - още не, че теста съвсем не е за шкембето и чалгата, а за определен тип манталитет.
Ха това ме подсети, че преди няколко дни бях неволен свидетел на разговора между две сингъл българки (думата самотни не ми харесва, защото когато имаш дете никога не си самотна).Та най-общо казано обсъждаха мъжете.Едната каза (съжалявам цитат, не мое мнение): "Българи не ща на никаква цена,защото като се напият почват така цветисто да псуват, че аз просто съм дотам!" :D
Това май беше за друга тема (за да обясня на Г-жа krimon в какво се изразяват понякога дамските претенции), ама не можах просто да се стърпя.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:За статистиката - преди 6-7 години почти всички дериватив дивизии на уелт мениджмънта в големите Канадски банки (включвам ТД, БМО, Дежарден, изключвам СиАйБиСи) ползваха един и същи продукт за алго трейдинг - предполагам някой го е бил избрал първи и оттам всички си го бяха накупили за да не останат по-назад.
Ясно, значи щом за теб wealth management и algorithmic trading, при това low latency са едно и също нещо, то тогава не ми остава нищо друго, освен да извадя пуканките и да очаквам следващия епизод смях с участието на форумната звезда джовани, достоен заместник на едно наскоро безславно натирено финансово чудо от Хъл. То търсачката на Гугъл е хубаво нещо, ама само когато можеш да прочетеш и да схванеш това, което ти е поднесла като информация. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

jovani написа:
Gotina написа:jovani,
не мога да отрека, че си доста начетен и май си от стара коза яре, та може да се вземе от тебе това-онова като идеи, но не мога да разбера, защо като правиш по 12-13 канадски хилки на месец, ти се мотае в главата да се връщаш в България? :?:
Ще ти отговоря на кратко:
1. В България имам семейство, което много би ми помогнало в бъдещото отглеждане на децата ми.
2. Имам наследствени имоти, за които не е необходимо да плащам моргидж - иначе трябва да отделям по 25% от дохода ми в продължение на още 19 години за да го кажа същото в Канада.
3. Почти съм сигурен, че ще си намеря достойно място под слънцето, развивайки нови технологии в родината ми (и едновременно печелейки от това същите, ако не и повече пари от тези които изкарвам в момента).
4. Няма да бъда подложен на постоянният стрес в който съм подложен тук.
5. Няма да живея постоянно на тръни за това кога ще ми направят данъчна ревизия защото ще мога да си плащам всички данъци с кеф.
6. Точно до входа на апартамента ми в Торонто има прекрасен парк и приказна пешеходна алея до езерото, където идват хора от цяло Торонто, че дори от Оуквил и Бърлингтън. На 1 юли беше първият ден в годината в който имах време да покарам малко колело.
7. Няма да плащам безбожните пропърти такси, еко-такси, мейнтенанс фийс, нито ще губя толкова време по застрахователи, колкото загубих тук.
8. Ако видя някой пиян в шкембеджийница или таксиджия надул чалгата, това не би ме засегнало лично - разни хора, разни идеали.

Опс, как можах да пропусна най-важното:
9. Да мога да съм близо до истинските си приятели от младостта, с които да седнем понякога на чашка и да обсъдим политиката (ха-ха). И с които винаги да можем да си подадем ръка в труден момент.
jovani, аз пък не мога да разбера защо си седнал да занимаваш хората със себе си и в какво точно се опитваш да ги убедиш - колко си велик ли? Ако нямаш време за децата си, вместо да пишеш фермани из форума, подари това време на тях.
След като те гони носталгия по семейството и толкова имоти са ти увиснали на врата, имаш желание да развиваш нови технологии в родината, да си плащаш данъците и да не ти правят данъчна ревизия (това е интересно - желанието да не ти правят данъчна ревизия, а в същото време всичко си си плащал - като че ли виждам някакво противоречие в думите ти, а и не само по този параграф), въпреки че и тук си вървят ревизиите, а напоследък и зачестиха и за физическите, и за юридическите лица, що не вземеш билет за самолета и да вземеш да си дойдеш?
Като чета какви са ти доходите едва ли ще ти е проблем да си купиш билета.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
Gotina

Мнение от Gotina »

jovani написа: Ще ти отговоря на кратко:
1. В България имам семейство, което много би ми помогнало в бъдещото отглеждане на децата ми.
2. Имам наследствени имоти, за които не е необходимо да плащам моргидж - иначе трябва да отделям по 25% от дохода ми в продължение на още 19 години за да го кажа същото в Канада.
3. Почти съм сигурен, че ще си намеря достойно място под слънцето, развивайки нови технологии в родината ми (и едновременно печелейки от това същите, ако не и повече пари от тези които изкарвам в момента).
4. Няма да бъда подложен на постоянният стрес в който съм подложен тук.
5. Няма да живея постоянно на тръни за това кога ще ми направят данъчна ревизия защото ще мога да си плащам всички данъци с кеф.
6. Точно до входа на апартамента ми в Торонто има прекрасен парк и приказна пешеходна алея до езерото, където идват хора от цяло Торонто, че дори от Оуквил и Бърлингтън. На 1 юли беше първият ден в годината в който имах време да покарам малко колело.
7. Няма да плащам безбожните пропърти такси, еко-такси, мейнтенанс фийс, нито ще губя толкова време по застрахователи, колкото загубих тук.
8. Ако видя някой пиян в шкембеджийница или таксиджия надул чалгата, това не би ме засегнало лично - разни хора, разни идеали.

Опс, как можах да пропусна най-важното:
9. Да мога да съм близо до истинските си приятели от младостта, с които да седнем понякога на чашка и да обсъдим политиката (ха-ха). И с които винаги да можем да си подадем ръка в труден момент.
Етооо, дойдохме си на думата: не отиваш там заради заплата от 5000 лв., а заради други неща!!! Именно заради някои други неща, и без 12-13 000 CAD на месец, на мен пък ми харесва да съм в Канада!
“Човекът е единственото животно, което се изчервява и има защо.”
Марк Твен
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

emili_vn написа:jovani, аз пък не мога да разбера защо си седнал да занимаваш хората със себе си и в какво точно се опитваш да ги убедиш - колко си велик ли? Ако нямаш време за децата си, вместо да пишеш фермани из форума, подари това време на тях.
Нарича се синдром на форумния трол - когато някой търси внимание във виртуалния свят, понеже не може да го намери в реалния. За целта си създава фиктивен образ, базиран на събрана информация от интернет и в съвсем малка част на някакви реални характеристики, който представлява идеята за това, което му се иска да бъде, но което няма как да осъществи. ;)
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

MrGeek написа:
emili_vn написа:jovani, аз пък не мога да разбера защо си седнал да занимаваш хората със себе си и в какво точно се опитваш да ги убедиш - колко си велик ли? Ако нямаш време за децата си, вместо да пишеш фермани из форума, подари това време на тях.
Нарича се синдром на форумния трол - когато някой търси внимание във виртуалния свят, понеже не може да го намери в реалния. За целта си създава фиктивен образ, базиран на събрана информация от интернет и в съвсем малка част на някакви реални характеристики, който представлява идеята за това, което му се иска да бъде, но което няма как да осъществи. ;)
Съвсем сигурна съм, че нета е рай за комплексарите. ;)
Принципно положение. Без да обиждам когото и да било. Ако някой се припознае - проблема си е негов.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
jovani

Мнение от jovani »

Абе всеки е прав за себе си - извинявам се за намесата си, просто исках да ви дам някои искренни възможни причини, заради които си струва да си в България, така както някои от вас са написали някои причини защо не си струва. Вярвам, че поне се разбрахме (с изключение на Мр. Гийк който явно иска да спорим като децата от детската градина).

Вярвам, за пореден път се научихте какво следва когато започнете много да плюете по България и се надявам в бъдеще да сте по-умерени, защото колкото причини има за да не харесвате родината си - аз мога да ви дам поне толкова реални примери за подобни, че и по-големи проблеми в Канада.

Ако говорите позитивно - независимо дали за Канада или България обещавам да не се намесвам.

Изводите се надявам да сте си ги направили сами - от многото мнения на моите опоненти нямаше нито един на който да му пука, че Готина е изкарвала добри пари в България.
Нито един (с изключение на мен и Готина) не повдигна въпроса за чалгата и шкембе чорбата - явно тема, която не вълнува никого особенно. Всъщност имаше няколко положителни отзиви за шкембето в началото на темата.
Почти всички се нахвърлиха да спорят за доходи, оплакваха се от несигурността на живота в Северна Америка, споделяха своята самота - това се надявам да е станало видно от дискусията до тук.
Толкова от мен.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Bistra написа:
Gotina написа:Някои четящи успяха да схванат, а други - още не, че теста съвсем не е за шкембето и чалгата, а за определен тип манталитет.
Ха това ме подсети, че преди няколко дни бях неволен свидетел на разговора между две сингъл българки (думата самотни не ми харесва, защото когато имаш дете никога не си самотна).Та най-общо казано обсъждаха мъжете.Едната каза (съжалявам цитат, не мое мнение): "Българи не ща на никаква цена,защото като се напият почват така цветисто да псуват, че аз просто съм дотам!" :D
Това май беше за друга тема (за да обясня на Г-жа krimon в какво се изразяват понякога дамските претенции), ама не можах просто да се стърпя.

Ти що не вземеш да ме запознаеш с тях...ам? :devil: :lol:
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

emili_vn написа:
MrGeek написа:
Съвсем сигурна съм, че нета е рай за комплексарите. ;)
Принципно положение. Без да обиждам когото и да било. Ако някой се припознае - проблема си е негов.

Екстра си е джованито....според мен не толкова парите са му проблема колкото местоположението - тоест друго си е да си в родната си страна при приятелите и семейството и всичко....тука за сингъл човек(или сам май джовани е сам доколкото разбрах, пък може и не сингъл) си е ужасен живота - работа, и това е и не парите са проблема за да не се забавлява човек....а просто липсата на желание когато е сам човек.......абе кофти е и тези със семействата няма как да го знаят това. :fubar: Не го бъркайте с комплексарщината....

Аз това на собствения гръб си го изпитвам вместо да съм в Канада при семейството ми и купищата приятелки мъже и жени, лели, стринковци и каквото се сетиш среда от едно 50човека сигурно....аз съм си сам и нямам желание за нищо да правя въпреки, че съм на много хубаво място....с един куп неща за правене .........
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

jovani написа: Изводите се надявам да сте си ги направили сами - от многото мнения на моите опоненти нямаше нито един на който да му пука, че Готина е изкарвала добри пари в България.
Темата за доходите тръгна от теб самия. Интересно защо само на теб ти пука колко е изкарвала Готина в Бг. Явно само ти се вълнуваш от доходите на другите. А задавал ли си си въпроса защо Готина при този доход е напуснала родината и по и харесва да е в Канада? Аз мога да ти отговоря за себе си, имайки високи доходи в Бг, защо съм тръгнала нататък - основно защото не искам повече децата ми да растат в средата, в която се намират в момента, а именно в бг образователната ни система, не искам децата ми да учат висше в Бг. Мога да ти кажа, че и училището и университета тук нямат нищо общо с това, което са били - всичко е до долу: няма качествено образование, учителите си отбиват номера и не ги интересува какъв "продукт" "произвеждат", беззаконието, липсата на възпитание и уважение е навсякъде - от редовия учител, през класния ръководител та до директора. (не че искам да плюя Бг, но това е реалността - казвам го от личен опит с няколко училища и то елитни), В университета като влезеш трябва да си извънредно тъп за да не завършиш, а в някои университети - просто трябва да имаш достатъчно пари.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Californian, къде прочете за комплексарщината на Джовани? Аз изказах мнение по принцип и подчертах, че не обиждам и не квалифицирам никого.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Californian написа:Ти що не вземеш да ме запознаеш с тях...ам? :devil: :lol:
Като какъв да те минем? Като културен калифорниец от български произход.Ама това беше само половината от разговора.Сега ще те отчая с другата. :lol:
Та в другата се говореше колко местните мъже свалят звезди от небето, като си харесат някоя имигрантка, а че всъщност после я ползват за нищо повече от домашна прислужница. Това са мнения на жени, които не са първа младост т.е. жени с опит, които могат да готвят, но могат и да се оправят сами в живота. ;)
На другите хич да не попадаш, че тогава си намираш майстора. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Gotina

Мнение от Gotina »

Уважаеми дами, господа и другарю,
Прочетох един дълъг пост, дето се споменава някаква "другарка Готина" и първо си помислих, че става въпрос за мен заради думата "Готина" - поласках се демек, да ме прощавате за нескромността. Ама после се натъжих, щото май не става въпрос за мен. Ето защо.

Моите коментари са в синьо. [quote="jovani"]

201. Ако не искате наместо хубавата си заплата от 5 бона в България да се гърчите в приравнявания - Канада не е за вас
Да, гърча се в приравнявания, но то е защото втора или трета година една поправка в Закона за висшето образование (или нещо от сорта) не може да се дореди до гласуване в Бг Парламента. Нормално, не се сещам образованието да било е приоритет напоследък в българската политика... И аз не съм единствения потърпевш както в Канада, така и в България. Познавам още двама -само в Монреал, които имат същия проблем, а без диплома нито може да почнеш да учиш нещо съществено, нито да почнеш свястна работа. Което отново ме подсеща защо предпочитам да съм в Канада :)
202. Ако не искате след няколко месеца в Канада да почнете да мислите как да се прехвърлите в САЩ
Като изчетох дискусията "САЩ или Канада" спрях да мисля за САЩ :) .
203. Ако не искате да плащате безумни застраховки (преди една седмица един съсед - холандец, работещ в КЛМ и наскоро преместил се в Торонто ми се "похвали" че плащал 600 долара застраховка на месец за Голф 4) - всяко място в Канада, с изключение на Квебек не е за вас
За щастие съм баш в Квебек
204. Ако не искате да сте последна инстанция, когато си купувате нов апартамент с пари кеш и да ви бавят няколко години, да си присвоят всички ДДС-облаги и да откриете, че нищо не зависи от вас.
Скоро едва ли ще си купувам, ама що пък някой по-печен от мене да не ми купи, та да ми покаже как стават тия работи :lol:
205. И най-важното - ако не искате да станете вечен пациент на форума "бгканада", наместо да си уплътнявате свободното време с по-приятни занимания. Фактът, че голяма част от потребителите си прекарват голяма част свободното време във форума би следвало да говори сам за себе си.
Да оставим цифрите и фактите да говорят:
jovani Мнения: 978
Gotina Мнения: 58

А младата и надъхана другарка "Готина"
Аз съм само Готина! :)
бих посъветвал да изкара някоя и друга годинка и ако може да си докара еквивалента на същите доходи, които е взимала и в България - което би следвало да е между 12 и 15 бона Канадски долари на месец - това не е невъзможно, моите доходи са пример за това.
А ти що реши, че това ми е целта в живота?
Та когато го направи може и да се даде сметка, че ситуацията и е много подобна на тази в България - в смисъл на стрес, напрежение и липса на свободно време. Много е лесно някой, който няма никакви отговорности на главата да пише колко му е било спокойно в Канада.
Ами да, нямам деца да ги мисля и ми е широко около врата, но децата са личен избор. А иначе тук учих, работих, а по едно време и учих, и работих - и пак ми беше спокойно
А ако стигне до подобно ниво и например в работата му се налага да се сблъсква с държавната администрация - например да вади разрешителни за строеж, тогава може и да открие че разликите в проблемите (забавянията и пр.) спрямо тези с които е била свикнала в България, не са толкова големи.
Нямам нищо общо със строителството и това не ме касае. Но въпреки че де факто нямах никаква диплома, която да впечатли канадците - тукашна или приравнена такава - все пак в Канада имах държавна работа по специалността - за много кратко обаче. И нямаше стрес и простотии, та ми хареса много да работя тук, но се почнаха съкращения в отдела и логично аз бях сред първите. За 1 месец пенсионираха 3 души между 60 и 65г. - с много компенсации, разбира се; един прехвърлиха в друг отдел и така...Криза е, затягат се коланите по държавните бюджети - не упреквам никого, беше малшанс за мене

Но всяко нещо с времето си - на мен би ми било много интересно да следим обективно и в реално време съдбата на поредният ентусиаст захвърлил питомното и отишъл да гони дивото в дън гори тилилейски.

И на мен ще ми е интересно :drinks:

Извинявам се за дългото мнение, но някой можеше да си помисли, че нямам какво да кажа по поста на Джовани, защото едва ли не съм "хваната натясно" 8) .
Последно промяна от Gotina на Вто Юли 12, 2011 3:37 pm, променено общо 1 път.
“Човекът е единственото животно, което се изчервява и има защо.”
Марк Твен
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Вярвам, за пореден път се научихте какво следва когато започнете много да плюете по България и се надявам в бъдеще да сте по-умерени, защото колкото причини има за да не харесвате родината си - аз мога да ви дам поне толкова реални примери за подобни, че и по-големи проблеми в Канада.
Ако не си забелязал, това е чужбински форум на емигранти, не на патриоти в България. Т.е. за почти всеки един има някакви много убедителни причини, които са го накарали да предприеме крайната стъпка изнасяне от родината. Нормално е хората да са недоволни от доста неща, колкото и да ти се виждат незначителни или пък форма на плюене. Мога да твърдя, че в бг-форумите посещавани от живеещи в България пада МНООООГО по-голямо "плюене" по България, отколкото в този форум.
jovani написа:Ако говорите позитивно - независимо дали за Канада или България обещавам да не се намесвам.
Съжалявам Джовани, ама времената когато трябваше "да внимаваме" какво и за кого говорим отминаха преди повече от 22 години. Мога да ти обещая че ще говорим позитивно и негативно когато си искаме, колкото си поискаме. Намесата ти (или липсата на такава) има много по-малък отпечатък във форума, отколкото си въобразяваш.
Публикувай отговор