Активиране на шофьорска книжка?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
edelwais

Активиране на шофьорска книжка?

Мнение от edelwais »

Значи имам следния проблем.

Временно съм в Англия, и като тръгнах от Кебек си сложих книжката "на трупчета" - т.е., с получено разрешение от СААК не плащам таксата, понеже временно съм извън Канада (имам право да стоя така не повече от 3 години, после книжката "изгаря", и ако искам нова, трябва да се явя на изпит отново).

3-те години на са изтекли още, но на мен ми трябва да си активирам книжката спешно - в рамките на няколко работни дни - трябва ми като документ с който да подам документи за паспорт. Доколкото си спомням, готовите книжки се пращат по пощата - а това ще отнеме повече време. Самата книжка е изтекла, т.е., само със стикер май няма да стане. Рових по сайта им, но не можах да намеря нещо конкретно.

Някой да е бил в подобна ситуация? Съвети?
:beer:
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
choky

Re: Активиране на шофьорска книжка?

Мнение от choky »

Привет,

не съм била в подобна ситуация, но мой близък си беше сложил книжката на "трупчета" за едно известно време.
При положение, че ти е изтекла самата книжка, мисля, че трябва да се отиде на място, за да те снимат и т.н.
При положение, че си в Англия, не виждам как може да стане това :(
Но може и да не съм права де...
Дано някой по-вещ се включи със съвет. Успех!
Умея да мълча на седем езика
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

не, аз ще идвам до монтреал, въпросът беше дали има начин да получа новата книжка не по пощата, а лично, на момента. но доколкото разбрах от тел. разговор с СААК, няма такова нещо.... или поне така казаха....
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

за шофьорската книжка не стана ясно дали има експресна услуга, но току що "паспорт Канада" потвърдиха по телефона, че за подаване на документи за канадски паспорт вместо шоф. книжка/медицинска карта МОЖЕ да се използва БГ паспорт! :party:
Публикувай отговор