DHL - Митнически такси + такса обслужване
- ablood
- Обратна връзка:
DHL - Митнически такси + такса обслужване
Днес си намерих на вратата честитка за пропусната доставка от DHL.
1. Пише, че и вчера са идвали, но вчера нямаше нищо.
2. Това била последна доставка и трябвало да ходя да си го търся в складовете в Дорвал (на майната си).
3. Дължал съм бил $14 за митнически такси + обслужване, при цена на продукта $20 (с доставката от Корея).
Писах на продавача, че няма да си губя времето и парите с DHL. Да е чел, като е пращал - пишеше, че щял да го изпрати с икономична международна доставка.
Знам, че няма да ми върне парите, но не ми пука. Нито са много, нито продукта ми трябва спешно (телеуправляем хеликоптер с жироскопен контрол). Любопитно ми е какво ще стане с колета?
1. Пише, че и вчера са идвали, но вчера нямаше нищо.
2. Това била последна доставка и трябвало да ходя да си го търся в складовете в Дорвал (на майната си).
3. Дължал съм бил $14 за митнически такси + обслужване, при цена на продукта $20 (с доставката от Корея).
Писах на продавача, че няма да си губя времето и парите с DHL. Да е чел, като е пращал - пишеше, че щял да го изпрати с икономична международна доставка.
Знам, че няма да ми върне парите, но не ми пука. Нито са много, нито продукта ми трябва спешно (телеуправляем хеликоптер с жироскопен контрол). Любопитно ми е какво ще стане с колета?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Re: DHL - Митнически такси + такса обслужване
Ще му го върнат и ще му искат пари и за връщането .
- ablood
- Обратна връзка:
Ще му го върнат? В Корея? Минавайки пак през митниците? При вероятност той да не плати?
Сигурен ли си, или предполагаш?
Сигурен ли си, или предполагаш?
На връщанен няма митници, защото се връща в страната по произход. Съответно няма мито и в Канада, защото напуска странанта обратно. А и няма да плаща за връщането - то вече е платено като част от таксата по изпращането.
Ти като пратиш писмо в Канада и адреса ти е грешен и Канада Пост ти го върне един ден искат ли ти да плащаш за да си получиш ?
Ти като пратиш писмо в Канада и адреса ти е грешен и Канада Пост ти го върне един ден искат ли ти да плащаш за да си получиш ?
Cnada Post не иска. Но досега 2 пъти са ми връщали пратки - 1 от Канада и 1 от САЩ пращани с Canpar и Fedex и двете ми искаха пари,за да ми я дадат,защото не била тяхна вина. И двете не получиха, но предполагам ,че е обща политика това. Дали DHL ще му искат пари няма как да съм сигурен на 100%, но мито не се дължи при върната пратка .
- ablood
- Обратна връзка:
Не знам какво е това малоумие. Тази такса е 3/4 от цената на продукта с доставката, или повече от самия продукт?!?
20-доларова играчка: $3 отива за "ДДС", $4-5 за duty, ДХЛ чарджат 7 за обслужването. Те ти 14 долара.
С Canada Post да си спестил 2 долара - таксата им за обслужване е 5, не 7.
На мен DHL са ми връщали веднъж и не са ми искали нищо - пратката беше оставена на вратата.
- ablood
- Обратна връзка:
Всяка седмица получвам поне по един колет. Нерядко плащам такси, но рядко са повече от 5-10%. Само веднъж ме одраха 30% и то защото продуктът беше мноооого под пазарната цена.Marto написа:20-доларова играчка: $3 отива за "ДДС", $4-5 за duty, ДХЛ чарджат 7 за обслужването. Те ти 14 долара.
И сега изведнъж 74% такси и то като се има впредвид, че кореецът го е пратил като некомерсиален подарък от частно лице за частно лице.
Може би на митницата са и писнали твоите ежеседмични "подаръци" и е решила да те обмити за последните няколко месеца накуп. Плати си и ще разбереш....
- roumensp
Аз съм получавал доста колети от САЩ и винаги съм гледал да избегна UPS като куриер, защото имат т.н. "brokerage fee", която не е никак малка. Може да се избегне, ако платиш за по-скъпа услуга (Express Saver, Express Plus и т.н.), която обаче не винаги се предлага от изпращащия.
Ето какви са им цените:
UPS - Rates for Customs Clearance into Canada
Доколкото знам, отказана пратка винаги се връща на изпращача, но дали той ще плати нещо, предполагам зависи от куриера.
Колкото до таксите, имам чувството че не се плащат за накои неща. Например от Щатите съм получавал контактни лещи за около $200 и не са ми искали и стотинка.
Ето какви са им цените:
UPS - Rates for Customs Clearance into Canada
Доколкото знам, отказана пратка винаги се връща на изпращача, но дали той ще плати нещо, предполагам зависи от куриера.
Колкото до таксите, имам чувството че не се плащат за накои неща. Например от Щатите съм получавал контактни лещи за около $200 и не са ми искали и стотинка.
Отказан колет се врьща на изпращача с условието, че той си плати за обратният пьт. Ако изпращача не иска да плати, след 40 дена се конфискува от митницата в полза на Кралицата.
Аз така отказах колет и след време се обадих да си го поискам и ми казаха, че понеже шипьра е отказал да плати rts fees, митницата го е конфискувала в полза на дьжавата, кралицата де.
Аз така отказах колет и след време се обадих да си го поискам и ми казаха, че понеже шипьра е отказал да плати rts fees, митницата го е конфискувала в полза на дьжавата, кралицата де.