DHL - Митнически такси + такса обслужване

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

DHL - Митнически такси + такса обслужване

Мнение от ablood »

Днес си намерих на вратата честитка за пропусната доставка от DHL.

1. Пише, че и вчера са идвали, но вчера нямаше нищо.
2. Това била последна доставка и трябвало да ходя да си го търся в складовете в Дорвал (на майната си).
3. Дължал съм бил $14 за митнически такси + обслужване, при цена на продукта $20 (с доставката от Корея).

Писах на продавача, че няма да си губя времето и парите с DHL. Да е чел, като е пращал - пишеше, че щял да го изпрати с икономична международна доставка.

Знам, че няма да ми върне парите, но не ми пука. Нито са много, нито продукта ми трябва спешно (телеуправляем хеликоптер с жироскопен контрол). Любопитно ми е какво ще стане с колета?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
polo26

Re: DHL - Митнически такси + такса обслужване

Мнение от polo26 »

Ще му го върнат и ще му искат пари и за връщането .
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ще му го върнат? В Корея? Минавайки пак през митниците? При вероятност той да не плати?

Сигурен ли си, или предполагаш?
pumpy

Мнение от pumpy »

На връщанен няма митници, защото се връща в страната по произход. Съответно няма мито и в Канада, защото напуска странанта обратно. А и няма да плаща за връщането - то вече е платено като част от таксата по изпращането.
Ти като пратиш писмо в Канада и адреса ти е грешен и Канада Пост ти го върне един ден искат ли ти да плащаш за да си получиш ?
polo26

Мнение от polo26 »

Cnada Post не иска. Но досега 2 пъти са ми връщали пратки - 1 от Канада и 1 от САЩ пращани с Canpar и Fedex и двете ми искаха пари,за да ми я дадат,защото не била тяхна вина. И двете не получиха, но предполагам ,че е обща политика това. Дали DHL ще му искат пари няма как да съм сигурен на 100%, но мито не се дължи при върната пратка .
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Не знам какво е това малоумие. Тази такса е 3/4 от цената на продукта с доставката, или повече от самия продукт?!?
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

20-доларова играчка: $3 отива за "ДДС", $4-5 за duty, ДХЛ чарджат 7 за обслужването. Те ти 14 долара.

С Canada Post да си спестил 2 долара - таксата им за обслужване е 5, не 7.
pumpy

Мнение от pumpy »

На мен DHL са ми връщали веднъж и не са ми искали нищо - пратката беше оставена на вратата.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Marto написа:20-доларова играчка: $3 отива за "ДДС", $4-5 за duty, ДХЛ чарджат 7 за обслужването. Те ти 14 долара.

С Canada Post да си спестил 2 долара - таксата им за обслужване е 5, не 7.
Всяка седмица получвам поне по един колет. Нерядко плащам такси, но рядко са повече от 5-10%. Само веднъж ме одраха 30% и то защото продуктът беше мноооого под пазарната цена.

И сега изведнъж 74% такси и то като се има впредвид, че кореецът го е пратил като некомерсиален подарък от частно лице за частно лице.
pumpy

Мнение от pumpy »

Може би на митницата са и писнали твоите ежеседмични "подаръци" и е решила да те обмити за последните няколко месеца накуп. Плати си и ще разбереш....
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Аз съм получавал доста колети от САЩ и винаги съм гледал да избегна UPS като куриер, защото имат т.н. "brokerage fee", която не е никак малка. Може да се избегне, ако платиш за по-скъпа услуга (Express Saver, Express Plus и т.н.), която обаче не винаги се предлага от изпращащия.
Ето какви са им цените:
UPS - Rates for Customs Clearance into Canada

Доколкото знам, отказана пратка винаги се връща на изпращача, но дали той ще плати нещо, предполагам зависи от куриера.

Колкото до таксите, имам чувството че не се плащат за накои неща. Например от Щатите съм получавал контактни лещи за около $200 и не са ми искали и стотинка.
Omega3

Мнение от Omega3 »

Отказан колет се врьща на изпращача с условието, че той си плати за обратният пьт. Ако изпращача не иска да плати, след 40 дена се конфискува от митницата в полза на Кралицата.

Аз така отказах колет и след време се обадих да си го поискам и ми казаха, че понеже шипьра е отказал да плати rts fees, митницата го е конфискувала в полза на дьжавата, кралицата де.
Публикувай отговор