Здравейте,
поздравления за страхотния и изчерпателен форум. Имам въпрос свързан с документите, който доказват трудовия стаж. Въпросът ми е граждански договор може ли да бъде такъв документ. Аз съм скоро завършваща студентка, специалност инженерна физика и повреме на студентските ми години съм работила по доста проекти на граждански договор. Също така, ако се приема гражданския договор за официален документ, признаващ трудов стаж, проблем ли е, ако образованието ми е в една насока(Physician), a договорите са ми в IT сферата.
Благодаря ви за отговора и още веднъж поздравления за страхотния форум
Относно трудовия стаж - няма нищо общо с образованието. Но е от решаващо значение трудовия ти стаж да е по една от 29-те професии, които се търсят. Иначе не можеш да кандидатстваш по Федералната процедура изобщо. Нямам представа IT дали е част от професиите, но имам спомен от разни коментари във форума, че май вече не е... Но да не те отчайвам, разгледай сама - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ctions.asp"
Изобщо... всичко го има на сайта - той е чудесен основен източник на информация. Ако имаш въпроси, на мен хората от форума ми помагат много при подготвянето на документите - винаги има кой да те посъветва как да процедираш при затруднение с документите.
Успех!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
mims88 написа:Здравейте,
поздравления за страхотния и изчерпателен форум. Имам въпрос свързан с документите, който доказват трудовия стаж. Въпросът ми е граждански договор може ли да бъде такъв документ. Аз съм скоро завършваща студентка, специалност инженерна физика и повреме на студентските ми години съм работила по доста проекти на граждански договор. Също така, ако се приема гражданския договор за официален документ, признаващ трудов стаж, проблем ли е, ако образованието ми е в една насока(Physician), a договорите са ми в IT сферата.
Прегледи това http://www.gazette.gc.ca/rp-pr/p1/2011/ ... .html#d119"
преди да правиш планове и плащаш за преводи и т.н
Лично моя оценка че освен някаде по 1122 някакси да изкараш че това дето си учила и работила е свързано с тоя НОК.... другаде не се връзва.
Едно време беше дето листа с професите беше огромен и всякакви инженерни и комютърни и незнам си какви професии бяха вътре.....сега им трябват кранисти ,водопроводчици ,готвачи, заварчици ..... истинска работна ръка.
mims88 написа:Здравейте,
Прегледи това http://www.gazette.gc.ca/rp-pr/p1/2011/ ... .html#d119"
преди да правиш планове и плащаш за преводи и т.н
Лично моя оценка че освен някаде по 1122 някакси да изкараш че това дето си учила и работила е свързано с тоя НОК.... другаде не се връзва.
Едно време беше дето листа с професите беше огромен и всякакви инженерни и комютърни и незнам си какви професии бяха вътре.....сега им трябват кранисти ,водопроводчици ,готвачи, заварчици ..... истинска работна ръка.
То и едно време това им трябваше, ама сега поне си го казват директно