документи

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Valeto

Re: документи

Мнение от Valeto »

Сори,ако въпросът ти е дали изпитът има нещо общо с установяване на истински познания по английски - то отговорът е ДА
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Valeto написа:Сори,ако въпросът ти е дали изпитът има нещо общо с установяване на истински познания по английски - то отговорът е ДА
Това исках да знам. Благодаря.
Taxation is theft.
PHOENIX ARIZONA

Мнение от PHOENIX ARIZONA »

Valeto написа:Моля препоръчайте ми преводачески агенции в София, които са ви свършили добра работа и евентуално цените които сте платили.
Изпратих ЛС
Valeto

Мнение от Valeto »

PHOENIX ARIZONA, сърдечно благодаря! :)

Докато попълвах документите при мен изникнаха още 1-2 въпроса във връзка с "Background declaration":
1. От къде най-бързо мога да видя списък с адресните ми регистрации? Не си спомням всичките от студентските години. Има ли някакъв сайт или ще трябва да ходя до ЕСГАРОН или Общината ? Някой вадил ли си е такава справка и колко време отнема?

2. Загубил съм договора от предишната си работа. Той не ми трябва, за да докажа стажа си , но трябва някак да опиша периода в "Background declaration". Точно тогава карах и магистратурата и си мислех просто да не го споменавам, но има 1 година, която не се покрива. Мислех да се пиша безработен, но по него съм бил осигуряван и затова не смея да го напиша, защото по-късно може да излезе, че съм подал декларация с невярно съдържание. Ако напиша, че съм работил, може да ми поискат договора. Та се чудя кое е по-правилно да направя в случая.

Благодаря предварително!
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Valeto написа: 2. Загубил съм договора от предишната си работа. Той не ми трябва, за да докажа стажа си , но трябва някак да опиша периода в "Background declaration". Точно тогава карах и магистратурата и си мислех просто да не го споменавам, но има 1 година, която не се покрива. Мислех да се пиша безработен, но по него съм бил осигуряван и затова не смея да го напиша, защото по-късно може да излезе, че съм подал декларация с невярно съдържание. Ако напиша, че съм работил, може да ми поискат договора. Та се чудя кое е по-правилно да направя в случая.

Благодаря предварително!
Мисля, че най-сигурно е да се обадиш на предишния си работодател или на човекът, който води трудовите досиета на служителите там и да го помолиш за едно копие на трудовия ти договор, заверено "вярно с оригинала".
Според мен всякакви други гимнастики по въпроса биха те поставили в риск в бъдеще ...

Но всъщност този стаж не ти ли е нанесен в трудовата книжка?
Присъствах на две от последните презентации и там водещият каза, че я приемат като доказателство за стаж.
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Valeto

Мнение от Valeto »

Благодаря, Lira! В крайна сметка и аз реших да го напиша. Мисля, че едно обяснение със справка от НОИ + трудова книжка би свършило работа. А за фирмата... тя е продадена преди години и не зная дали изобщо съществува в момента. Така или иначе нямам време да се свързвам с тях, за да изпратя договора с първия пакет документи. Ако ми го поискат, тогава ще потърся контакт с тях.
Касиопея

Мнение от Касиопея »

Имам нужда от съвет.
Паспорта на едно от децата ми изтича януари 2012 г. В момента няма, как да му бъде сменен и не знам, ако пуснем документите така, дали има вариант да ни върнат, защото има само още 6 месеца валидност или защото не е от новите, или защото примерно не е излязъл добре на снимката?

Мога ли да изпратя копие на този паспорт и междувременно да мисля, как да го сменя, чакайки от Канада да кажат: "Абе, я вземете и изкарайте на това дете нов паспорт.", или директно ще ни отрежат?
http://www.youtube.com/watch?v=bdoZEmiNXJY" onclick="window.open(this.href);return false;
Касиопея

Мнение от Касиопея »

Явно никой не се е сблъсквал с подобен проблем :(
http://www.youtube.com/watch?v=bdoZEmiNXJY" onclick="window.open(this.href);return false;
Leda78

Мнение от Leda78 »

Ако не сте пуснали документите още, по-добре си извадете нови и тогава ги пускайте. Няма да се случи нищо страшно, заради това, че е сменен паспорта, т.е. няма да ви "отрежат" заради такова нещо. Но след като изтече, трябва да им пишете, да им пращате копие на новия паспорт и т.н. А знаете, че всяко подобно допълнително действие забавя резултата от разглеждането на документите.

От друга страна това е паспорт на детето, а не на вас... Аз все пак не бих рискувала... По-добре си издайте нов паспорт, който няма шанс да изтече скоро и така подавайте.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Leda78

Мнение от Leda78 »

Valeto написа:PHOENIX ARIZONA, сърдечно благодаря! :)

Докато попълвах документите при мен изникнаха още 1-2 въпроса във връзка с "Background declaration":
1. От къде най-бързо мога да видя списък с адресните ми регистрации? Не си спомням всичките от студентските години. Има ли някакъв сайт или ще трябва да ходя до ЕСГАРОН или Общината ? Някой вадил ли си е такава справка и колко време отнема?
И аз искам да попитам тук нещо - адресите, на които си живял трябва само да ги листнеш във формата, нали? Не е нужно да представяш доказателства за тях, предполагам... Ако трябват доказателства - тия години под наем ще са ни голям проблем... трябва да правим договори със задни дати и т.н. Адресите, за които говоря са в БГ, даже са само в София, годините преди да се оженим и да се регистрираме вече на един адрес. Помним си ги, може да ги изброим, но доказателство, че сме живели там, освен нашата дума, няма :)
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Leda78 написа:
И аз искам да попитам тук нещо - адресите, на които си живял трябва само да ги листнеш във формата, нали? Не е нужно да представяш доказателства за тях, предполагам... Ако трябват доказателства - тия години под наем ще са ни голям проблем... трябва да правим договори със задни дати и т.н. Адресите, за които говоря са в БГ, даже са само в София, годините преди да се оженим и да се регистрираме вече на един адрес. Помним си ги, може да ги изброим, но доказателство, че сме живели там, освен нашата дума, няма :)
Да, трябва просто да ги посочиш.
Ние попълнихме само адресите, на които сме имали реална адресна регистрация. След сватбата живяхме временно под наем, но без да се регистрираме там (също говоря само за София).

Според мен, за имиграционните е важно дали си напускал за повече от 6 месеца страната, т.е. ако е така, да си посочиш адресната регистрация и там. А от коя до коя дата си живял на ул. Любен Каравелов и после, че си се преместил в Младост 1А, а от там в кв. Иван Вазов, мисля, че изобщо не ги вълнува.

Внимавай само да не ти се разминат някъде периодите, за които посочваш, че си живяла на даден адрес, с адреса, който ти е вписан в документи, които прилагаш, издадени през същия период (договори, трудова книжка и т.н.). :!:
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Leda78

Мнение от Leda78 »

Аз също ще попълня само адресите, на които съм имала реална адресна регистрация, най-малкото защото това съм попълвала на всички договори и т.н. Обаче мъжът ми няма как да декларира, че е учил в София, работил в София и т.н. и да посочи адрес в друг град... Това ми беше мисълта... Той е живял на квартира до момента, в който си купи апартамент в София. Мисля, че няма документи с тези старите адреси, но все пак знам ли... Със сигурност в документите, които ще прилагаме, не фигурират тези адреси. То беше отдавна и той не е сигурен, дали някъде не е попълнил някога някой от тези адреси и при проверката на Канадците да вземе да излезе несъответствие... Затова ще ги изброи, пък няма да влиза в подробности. То е ясно, че някъде е живял докато е учил в София и докато си купи жилище...
Публикувай отговор