Проблем хорариум диплома - help!

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Leda78

Re: Проблем хорариум диплома - help!

Мнение от Leda78 »

Ами аз реших какво да правя, хора. Ще си извадя академична справка към тази диплома, нищо че не мога да си намеря приложението.

Към документите за Канада ще приложа копие от дипломата, нотариално заверено, и преведено от заклет преводач, дори си мисля да отида за апостил до Министерството + академична справка на английски в плик на университета.

В края на краищата никой не ми го търси това приложение и като имам академична справка, не би трябвало да ми направят проблем. Плюс това ако проверят - дипломата ми си е реална, просто съм си изгубила приложението, което само в БГ твърдят, че е незаменимо, а никой в документите за Канада не ти го иска това приложение. А доколкото разбирам академичната справка тотално го замества това приложение -даже е доста по-подробно.

Това е то. Решението е взето. Ако някой смята, че е тотално грешно, да ми го сподели преди да съм пратила документите, т.е. до две седмици, моля :)

Благодаря на всички за разясненията и съветите! Много ми помогнахте :)
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
PHOENIX ARIZONA

Мнение от PHOENIX ARIZONA »

Lira написа:
PHOENIX ARIZONA написа:Може ли да ми кажете каква е разликата между приложението към дипломата и въпросната академична справка.
Разликата е съществена.
Приложението е с формата и стила на дипломата ти, а Академичната справка е във формат А4 на бланка на университета.
Съдържанието също е различно. Справката е много по-подробна от приложението. Там ти нанасят всички изучавани дисциплини - през кой семестър си ги изучавал; колко часа лекции, колко часа упражнения си имал, колко кредити; оценките по шестобална система, оценките по ECTS, в проценти; титла и име на съответния преподавател; общ хорариум, среден успех, дипломна работа.
Приложението си го имаш, можеш да сравниш.
Lirа

Благодаря ти за отговора. ;)
Leda78

Мнение от Leda78 »

Имам въпрос към хората, които вече са изпратили документите си:

Вие пращали ли сте копие на приложението към дипломата или само копие на дипломата със снимката и твърдите корици?

Благодаря предварително за отговорите!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Аз лично съм пращал и приложението.
То си е част от дипломата.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Valeto

Мнение от Valeto »

Погледнах в Уикипедия какво означава Transcript:
In United States education a transcript (Cumulative Record File, CRF, Permanent Record, or simply Record) refers to a copy of a student's permanent academic record which usually means all courses taken, all grades received, all honors received and degrees conferred to a student.
In the European ECTS system, transcripts are called Transcript of Records (ToR), and are used to document the performance of a student over a certain period of time by listing the course units or modules taken, the credits gained, and the grades awarded.

Така че приложението си съдържа информацията, която е необходима за един документ, за да бъде наречен Transcript.

Просто според мен АКАДЕМИЧНАТА СПРАВКА се иска, защото тя може да бъде изпратена в оригинал и подпечатан плик, както е описано в гайда.
Leda78

Мнение от Leda78 »

И аз така разбрах - че реално академичната справка ти дава информацията, която и приложението, но по-подробна. Значи би трябвало да няма проблем да имам академична справка и нотариално заверено копие на самата диплома, без приложението...
PHOENIX ARIZONA

Според мен да не би трябвало да е проблем
А обратното диплома + приложение
Много бавно става в НБУ за една седмица . Всичко друго ни е готово но ако трябва и тази справка не ми се чака още .
Моля за съвет
;)
PHOENIX ARIZONA

Valeto написа:Погледнах в Уикипедия какво означава Transcript:
In United States education a transcript (Cumulative Record File, CRF, Permanent Record, or simply Record) refers to a copy of a student's permanent academic record which usually means all courses taken, all grades received, all honors received and degrees conferred to a student.
In the European ECTS system, transcripts are called Transcript of Records (ToR), and are used to document the performance of a student over a certain period of time by listing the course units or modules taken, the credits gained, and the grades awarded.

Така че приложението си съдържа информацията, която е необходима за един документ, за да бъде наречен Transcript.

Просто според мен АКАДЕМИЧНАТА СПРАВКА се иска, защото тя може да бъде изпратена в оригинал и подпечатан плик, както е описано в гайда.
Ето още по въпроса ( информация от University of Alberta )
http://www.registrar.ualberta.ca/ro.cfm?id=190"
Leda78

Мнение от Leda78 »

PHOENIX ARIZONA написа:Може ли да ми кажете каква е разликата между приложението към дипломата и въпросната академична справка.И има ли кандидати които са изпратили документите без тази академична справка.
Днес се обадих в НБУ за академична справка се подава заявление на място и се чака една седмица.

Поздрави
Дяко
Въпреки че академичната справка и приложението са общо взето едно и също, не можеш да пратиш само приложението и копие на дипломата, защото въпросните "transcripts", които искат по чеклист трябва да са в оригинал и в запечатан плик на Университета, а приложението ти е оригинална част от дипломата и не можеш да го пращаш в оригинал никъде, то трябва да си е при теб с оригинала от дипломата. Ако си прочел моите неволи - заради тъпото приложение на мен ми твърдят, че трябва едва ли не да си обявявам дипломата за невалидна. Не могат да ти вадят ново - това се равнявало на нова диплома...
Докато академичната справка можеш да им я пратиш в оригинал - плащаш, вадят я, превеждаш и я запечатват в техен плик.
PHOENIX ARIZONA

Това с плика ми изглежда доста странно. Но ще се опитам да го направя
;)
Последно промяна от PHOENIX ARIZONA на Чет Юни 30, 2011 4:27 am, променено общо 1 път.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Да, това с плика е доста странно. Но ако си в НБУ - там би трябвало да имат услуга "академична справка на английски" и направо в техен плик да ти я запечатват и да не се разправяш...

Софийския се водят, че имат такава справка на английски, но не са го доизмислили - ти си я взимаш на БГ, пък я носиш някъде си пак в Университета да ти я превеждат и пак я връщаш в отдел Студенти да ти я запечатват... Изобщо - човек, като търгне по нашите институции и много бързо се подсеща защо точно е тръгнал да се маха от тази държава :):):)
PHOENIX ARIZONA

Утре ще си направя една приятна разходка от моята месторабота Летище София до НБУ
;)
Leda78

Мнение от Leda78 »

PHOENIX ARIZONA написа:Утре ще си направя една приятна разходка от моята месторабота Летище София до НБУ
;)
Пиши после feedback - все ще е от полза на някой завършил НБУ каква е процедурата, цените и т.н.

И още нещо - ако така или иначе ще се разхождаш и ако не ти е проблем, можеш ли да ги питаш каква е тяхната процедура, ако си загубиш приложението към дипломата, но си имаш диплома? Подобно инфо ще ми помогне да боря Софийския Университет... Но ако нямаш време или възможност - здраве да е :)

Виж и на лични.
Публикувай отговор