Предстоящо пътешествие от Калгари до Ванкувър- малко въпроси

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
малката Мечка

Предстоящо пътешествие от Калгари до Ванкувър- малко въпроси

Мнение от малката Мечка »

След седмица си организираме пътуване с кола,като ще се тръгне привечер.
Тъй като през деня ще съм на работа, ще бъда малко уморен и има вероятност след полунощ да ми се приспи.
Ако някои,които четат форумите и са предприемали това пътуване ако могат да ми подскажат места ( местности,паркинги на хотели или нещо друго) ,които бих могъл да използвам за подремна за час- два,колкото мозъка да си почине и после да продължа с карането.
Ще използвам основно навигация.

Благодаря предварително!
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
haimana

Re: Предстоящо пътешествие от Калгари до Ванкувър- малко въп

Мнение от haimana »

малката Мечка написа:След седмица си организираме пътуване с кола,като ще се тръгне привечер.
Тъй като през деня ще съм на работа, ще бъда малко уморен и има вероятност след полунощ да ми се приспи.
Ако някои,които четат форумите и са предприемали това пътуване ако могат да ми подскажат места ( местности,паркинги на хотели или нещо друго) ,които бих могъл да използвам за подремна за час- два,колкото мозъка да си почине и после да продължа с карането.
Ще използвам основно навигация.

Благодаря предварително!
Карал съм от Келоуна го Калгари и обратно(1400 km май навъртях)в рамките на 24 часа, та и аз спирах да почина по малко. Има много места където да спреш и отдъхнеш. Всички градчета и паланки по пътя имат място където да спреш близо до магистралата(фаст фуд, бензиностанции-в БК е по-скъп бензина, налей си повечко албертански :) ). Планирай си 2-3 основни(Banff, Golden,Revelstoke...), а като резервен вариант-места за спиране има много. Заради тировете при всеко по-дълго изкачване/спускане има "проверка на спирачките", отбивка за слагане/сваляне на вериги и т.н. Не се стряскай-ако усетиш че е време да спреш, то най-вероятно в следващите 30-50 км ще намериш къде да спреш.

Препоръчвам ти да тръгнеш рано сутрин (3:00 АМ примерно) вместо вечер след работа. Към 4:00 АМ просветлява, и си е по-добре за каране особенно ако не си добре отпочинал а ти предстои да караш 12 часа(най-добре да си напълно отпочинал, ама...). Отделно нощем през Рокитата си е по-опасно да не се наденеш на някоя пържола (елени, лосовеи сие) в тъмното.

Лек път
малката Мечка

Благодаря :handshake:
Тъй като пътешествието ще е лонг уикенда и ми се иска през деня ( рано сутринта) вече да сме във Ванкувър :) за да не губим ценно време, ще имаме пълни 3 дни за опознаване на Ванкувър и околности, и Виктория
Иначе наистина е най-добре да се кара по светло,...ще подремна 2 часа след работа.....
Купих от тези "свирки: ,които се монтират на колата и "отблъсквали" животните,надявам се наистина да вършат работа, от това най-много се плаша да не излезе нещо пред колата, което ще видя късно :x

haimana , :beers:
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Мечка, видях че отиваш и до Виктория. Предполагам, че ще ползваш ферибота Tsawwassen-Swartz Bay. Понеже ще е лонг уикенд, доста хора ще имат идеи като твоята, а ти вероятно не искаш да губиш време. Затова те съветвам предварително да си купиш билети за ферито онлайн:
http://www.bcferries.com/"

Не пропускай да видиш Butchart Gardens (на 20 км от Виктория), ще ти харесат.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Правих го преди 100 години като част от цялостно прекосяване на Канадско (от Торонто до Ванкувър)...

Калгари-Ван е най-красивата част от Маршрута... The Rocky Mountains Направо къртят радиатори.. За това би било желателно да се пътува по светло..
roumensp написа: Не пропускай да видиш Butchart Gardens (на 20 км от Виктория), ще ти харесат.
И тая градина кърти .... всичко... Така горе долу си представям рая.. :D

Струва ми се че не са достатъчни 3 дни за Ван и Виктория, но ако се организира супер ефективно може и да види нещо.. Иначе повечето време ще го прекарат в пътуване..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
малката Мечка

Благодаря за идейте :), ще ги принтирам за всеки случай,да не забравя,че вече ме хваща кризата на средната възраст :P
Планувани са 3 пълни дни в БС ( Ванкувър ,Виктория и околности) , и един ден за пътуване.
Знам,че не е достатъчно за 3 дни , бих искал поне 1 седмица ,но трябва и да се работи :),все още нямам събрани достатъчно дни за отпуска :sweat:
Приготвил съм 32 гб мемори карта за фотоапарата, плюс 4 гб и плюс още 2 гб. Ще вземем и лаптопа за всеки случай ако не стигнат тези мемори карти :rofl: ,обаче съм решил на всяка цена да си изкараме хубаво и да видим колкото се може ( не че ще е за последно ).
Дано да е хубаво времето там тези дни,че тук в Калгари от 3 седмици по голямата част само вали ...

:drinks:
Странджата

Мнение от Странджата »

Вземи и 2-3 касий бирий и си отваряий очите,за големий мечкий :drinks:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Мечка, аз бих те посъветвал да поспите направо няъде за цяла нощ. Аз спрях във Върнан. Разстоянието е доста голямо за цяла нащ каране и за един ден също. Ще си като утрепан после през деня, няма да ти е до разглеждане, ама вие си знаете. Очаквай и големи опашки/колони/задръствания по магистралата заради лонг уикенда. Има вероятност да не стигнете и до Виктория, пак поради многото чакане.

Иначе гледките си струват. Аз бих минал през Келона и Meritt, not Kamloops, as well as през Penticton, по южния път на връщане. Разбира се ако имате време.
1 2
Embrace your climate change!
малката Мечка

Мисля си за момента преди да се заселим в Канада,когато бях ходил 2 пъти до Германия ( Берлин и Мюнхен ) да внясам коли, та тогава карахме с още един повече от 2000 хиляди километра и само една почивка за около 5 часа ( по памет ). Вярно ,че магистралите специално в Германия и Австрия са на много по-добре и никога не съм свеждал поглед в асфалта за дупки,да търся белите линий и прочее , КОЕТО НЕ МОГА ДА КАЖА СЪЩОТО за тукашните пътища ,а и там ограничението НЕ беше 110.
Аз не се плаша от дълго каране , явно ще да е от годините :rofl:
Джордж, тези "свирки" против животните вършат ли работа? (

п.с. вече платихме резервация за ферибота за Виктория.
haimana

Мнение от haimana »

Не на всякъде е 110 ограничението. Има и 100, 90 ...
Умната, че тикетите са солени.

Хаиуей 1 не навсякъде е с две ленти. Отделно провери за ремонти по трасето, че там ограничението е 60 и може да е с километри.

2000 км когато ги караш за бизнес са едно, а съвсем друго е когато отиваш да си почиваш,разглеждаш и т.н. За можене можеш да ги минеш, ама удоволствие няма да изпиташ. По груби сметки ти се очертават 1000 км в едната посока. Това е горе-долу същото като да докараш кола от 2000 км с двама шофьори да се сменят.

Гугъл дава 12 часа (Калгари-Ванкувър), склонен съм да му вярвам.
малката Мечка

И аз вярвам,че са към 1000,
Дано да не са много местата и дълги отсечки с ремонти :bow:
Когато ходихме до Германия за колите бяхме двама,като всеки беше с кола и не сме имали възможност да се сменяме.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Мечка ако можеш спри на град Hope ако си гледал филма Рамбо 1 там е сниман.Сигурно е много красиво, с тея езера само е за риболов.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Аа. И гледай да не срещеш други мечки.
8) 8) :super: Ей, koceto77 е супер cool брато.
малката Мечка

:), сигурен ли си ,че Рамбо 1 е сниман там ? Ако е, ще трябва да се мине, ще имам нужда от още един почивен ден :crazy:
Koceto77 е в твоята сфера и е човек на място,поне до колкото го познавам :y:

Mr.D , вие няма ли да имате лонг уикенд и да се включите в пътешествието :bandit:

..... Remember the movie Rambo - First Blood? If so, you might recognize Hope as the setting for this muscle-bound Hollywood smash hit. Starstruck, a Rambo-spinoff tour company, will lead you on a walking tour of all the shooting locations, and as locals will tell you, Mr. Stallone was actually very pleasant.

Значи ще се отиде и до там,до моста на който го оставя полицая, до полицейското управление :rofl:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Съгласен напълно с Хаймана. Аз като го минавах, имаше и 2-лентови учестъци. Слагаш средно към 100 км/ч, ако спирате за почивки и има забавяне, стават по-малко. Помня и Ван ни посрещна с километрична опашка преди един от мостовете.

За свирките не знам, поради интензивния трафик дано дивеча да се е поразбягал ония дни. А и денят е дълъг, тъмното време е намаляло доста. Ако вършеха работа, щяха да ги вграждат в колите сигур.

Няма ли начин да си вземете дей оф или сик дей? ;)
Embrace your climate change!
Публикувай отговор