Здравей, да ти отговоря на въпросите:
1.Отскоро имам приятел в Канада, който още не е канадски поданик, но скоро ще стане. Аз също искам да имигрирам, но по стандартния начин май е невъзможно. Искам да питам възможно ли е той да ме покани на гости и аз да "забравя" да се върна?
Ще има ли някакви последствия за него?
Шансът въобще да не ти издадат туристическа виза е много голям.
2.Имам ли някакви реални шансове да се оправя в Канада без редовни документи, да си намеря някаква работа с моя скромен английски и никакъв френски?
Според мен ще е изключително трудно без документи, ако въобще е възможно. Канада не е САЩ, нелегалните тук са рядкост.
3. Възможно ли е след като прекарам в Канада известно време някакси да узаконя присъствието си или ще трябва да си остана в нелегалност?
Има ли някакво значение дали това става в Квебек или в някоя друга провинция (той е в Квебек, но аз май ще имам по-добри шансове извън Квебек)?
Не, не е възможно.
4. Изобщо колко реалистична е подобна идея и какво толкова рискувам, ако реша да пробвам по този начин (ако изобщо това е начин)?
На мен подобна идея ми се струва абсолютно нереалистична. Ако по някаква случайност вземеш визата и дойдеш тук ще си е чисто ходене по мъките за теб. Защо трябва да си усложняваш живота, да стоиш нелегален в Канада, да се правиш на рефюджи (евентуално) и да чакаш много много години евентуално да те одобрят да останеш, да харчиш пари или пък да се жениш фиктивно, за да останеш.
Канада си има толкова имиграционни процедури - ако си решил да идваш тук просто проучи, коя от тези процедури ще е най-добре за теб и си спести излишни нерви, пари и време.
Покана за Канада?!?
Re: Покана за Канада?!?
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
- optics
- Модератор
Някои не сме ! Нито сме ходили на курсове по френски.escape написа: Всички сме се подготвяли поне година, преди да кандидатстваме. Почети повече и изгради стратегия.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Е, добре! Има и други случаи...но вместо да ме "апострофираш", по-добре изкажи друго мнение, с което да си полезен/полезна по темата!optics написа:Някои не сме ! Нито сме ходили на курсове по френски.escape написа: Всички сме се подготвяли поне година, преди да кандидатстваме. Почети повече и изгради стратегия.
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет