Нека успеят! Всеки да се спаси, както може! Ако успее да излъже без да го хванат - евала (нали така трябва да мислим). В крайна сметка го пращаме на канадците - те да му мислят от там.
tot2311 написа:Интересно че доста интервюта има напоследък по федералната.Ние лично още ни вест ни кост от Букурещ нямаме, а вече тече 6 ти месец.
Защо не им пратиш кратък е-майл?! Хубаво е да покажеш, че очакваш отговора им и, че времето изтича на 6 месечния период. И ние им писахме, но няма все още нищо.
Днес разбрах подробности за интервюто на съученика ми и неговата половинка...
Били ги вкарали в накаква чакалня да седнат и да чакат да бъдат повикани, имало и други хора чакащи реда си преди тях. Препитващите офицери били по двама в две различни стаи.
Според неговите наблюдения преди да ги повикат, били давали откази на всички преди тях 4 или 5 двойки.
Като им дошъл реда ги питали въпроси свързани с информация за тях (как се казвате, къде живеете, имате ли деца,... общи въпроси...) Като преди това им искали оригиналните документи с паспортите им.
Докато вървял разговора другия офицер слагал документите в някаква машинка приличаща на скенер и после един по един ги гледал на друга машинка подобна на тези дето ползват в банките за откриване на съмнителни банкноти... след всеки документ офицерите си казвали по нещо и пишели на компютрите пред тях.
И така около 20мин след , които другия офицер им казал, че според тях дредставените документи не отговаряли на истината и не могат да приемат тяхната молба за емиграция.
Общо взето това е било интервюто им.
mufc, те от тези ли са, които са подали след промените миналата година? Според тях всичко ли е било изрядно, как така ще ги отрежат с подобно обяснение, не са ли опитали да се защитят?! Защо не са ги отрязали в началото на процедурата, а чак сега? Ще им върнат ли втората платена сума в такъв случай на отказ?
Стажа на мъжа не е истински със сигурност, защото винаги си е въртял някакви далавери и е работил на черно...(та от тази гледна точка си е бил готов и за такъв развой на събитията)
така че трудовия договор му е фалшив 100%... може и с други докс да е имало проблем, не знам. Тяхна си работа.
Да му мислят тарикатите...
Нищо чудно забавянето на обработката на документите да идва допълнително и от въпросния контингент хора с фалшиви докс, които не са само българи.
Няма какво да се направи, защото винаги ще има хора опитващи се да измамят системата, само че явно и иммигрейшъна е много на ясно с този факт и вече всичко се гледа по-внимателно.
Искате да кажете, че може да дадеш толкова пари и те просто да си решат, че нещо не отговаря на истината??? И с това историята да приключи???
Това ми се струва абсурдно за една демократична държава - би трябвало първо да кажат кои документи не отговарят на истината "според тях", за да можеш да подадеш молба за преразглеждане на мнението и решението им, да пратиш допълнителни доказателства към нея и отново да разглеждат случая...
Ако могат така да си прекратяват нещата, щото така им хрумнало и така си мислели... доста тъпо ми звучи... Нещо почва да ми се губи разликата между нашата мила държава и канадската, ако нещата стоят по този начин...
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Leda78 написа:Искате да кажете, че може да дадеш толкова пари и те просто да си решат, че нещо не отговаря на истината??? И с това историята да приключи???
Това ми се струва абсурдно за една демократична държава - би трябвало първо да кажат кои документи не отговарят на истината "според тях", за да можеш да подадеш молба за преразглеждане на мнението и решението им, да пратиш допълнителни доказателства към нея и отново да разглеждат случая...
Ако могат така да си прекратяват нещата, щото така им хрумнало и така си мислели... доста тъпо ми звучи... Нещо почва да ми се губи разликата между нашата мила държава и канадската, ако нещата стоят по този начин...
Не мисля че просто решават ей така - явно е че са намерили основателна причина и не вярвам че евентуално оспорване на решението им ще бъде лесно.
Предполагам че наистина са направили проверка и явно е изкочило че трудовият стаж не е истински, оттам и отказа.
Що се отнася до машинките - най-вероятно наистина са сканирали документите и след това са проверили дали файловете се четат.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Koko написа:най-вероятно наистина са сканирали документите и след това са проверили дали файловете се четат.
Коко, какво имаш в предвид с това в червено?
Имам предвид компютърния файл след като даденият документ е бил сканиран.
(Във фирмата в която работя в момента това е нормалната практика - целият ни архив е във вид на PDF файлове)
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
[quote="Koko"] Не мисля че просто решават ей така - явно е че са намерили основателна причина и не вярвам че евентуално оспорване на решението им ще бъде лесно. [quote]
Между другото мои познати първо получиха отказ и оспорваха и след повторно разглеждане им дадоха положителен отговор. Това беше по квебекската процедура, но все пак искам да кажа, че не е невъзможно да им се оспори решението. В техния случай нямаше фалшиви документи, а нещо май с точките беше, не съм много наясно...
Пиша за тази случка, за да знаете, че нищо не е загубено, дори и да откажат. Инвестицията в тази идея (и финансовата, и психологическата) не е малка, така че си заслужава да се бори човек. Естествено не включвам тук тези, които са излъгали и са ги хванали - те са друга бира
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears