Ima li niakoi koito da u4i ili 6te po4va v Brock University?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Yane

Ima li niakoi koito da u4i ili 6te po4va v Brock University?

Мнение от Yane »

Zdrasti,
kazvam se Yane Damyanov i sam ot Blagoevgrad. S namerenia sam na esen da zapo4na da u4a v Brock University.Ako ima niakoi vav foruma koito u4i ili za napred 6te po4va da u4i tam-da mi drasne niakoi red, i eventualno da mi ostavi e-mail, na koito moga da se svarja s nego/neia.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Yane написа:S namerenia sam na esen da zapo4na da u4a v Brock University
I az se interesuvam ot Brock University. Kakvo smiata6 da zapi6e6?
Dobre 6te e ako niakoi ima info za BU da drasne niakolko reda: Goliam li e universiteta, prestijen li e i t.n.
To Live Is To Die
Аватар
Val

Мнение от Val »

Ако наистина имате възможност за избор и се интересувате от реномето на Brock, ето какво е положението:

Реномето на Brock клони към 0. Толкова е непопулярен, че чак след повече от 2 години в Торонто разбрах, че този университет съществува. Той не присъства в никои класации, които се правят на университетите в Канада.

Обаче, за сметка на това, е оценен от жителите на Торонто със следния лаф:
"If you can walk and talk, you can go to Brock." :lol:

Това го казвам, при положение, че наистина за вас е важно реномето на университета, който ще изберете.

От друга страна, не искам ни най-малко да ви обезкуражавам, ако вече сте го избрали. Всъщност, не мисля, че за канадските работодатели има кой знае какво значение реномето на университета, който сте завършили. Сигурно поне за 90% от тях по-важно е да имате дипломата, която се изисква за длъжността, знанията ви, опита ви и личните качества.

Познавам 2 души, които за завършили 2 от най-непрестижните университети на Канада и в момента за managers.

Успех, каквото и да решите! :thumbsup:
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Mda, mersi Val! No tazi spetsialnost, koiato me interesuva ia ima samo tam i v UBC... 6te si pomislia...A tozi grad St.Catherines goliam li e?
To Live Is To Die
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Kolega, UBC beshe na vtoro miasto sled kanadskite uni-ta za nashte nauki minalata godina...Impakt faktpra im e pochti kolkoto na Uni Toronto...Za menidjari moje i da e vajna samo diplomata, ama pri nas renometo na shefa, na departmanta i na unito ti prodavat CVto....

Uspeh!
pantata

Мнение от pantata »

ето 2 линка с класации за университети в Канада. не че знам коя класация заслужава доверие и на каква основа е правена, но все пак може би дават някаква идея.

http://www.directtalk.ru/ranking/nationalrank2003.htm
http://studywonder.com/canada_uni.htm
Аватар
Val

Мнение от Val »

pantata написа:ето 2 линка с класации за университети в Канада. не че знам коя класация заслужава доверие и на каква основа е правена, но все пак може би дават някаква идея.

http://www.directtalk.ru/ranking/nationalrank2003.htm
http://studywonder.com/canada_uni.htm
panta,

Първият линк, макар че е руски, дава класацията на Maclean's, която е може би най-престижната в Канада. (Има гласове, че не е много обективна поради естеството на някои от критериите, но във всеки случай е най-популярна сред обществото, не без основание, мисля. Забележете чии мнения се вземат предвид за класацията! :D ) Публикува се всяка година към края на годината.

Аз последно съм я гледала по-миналата година....

Все пак, оказва се, че Brock не само фигурира там, ами дори след него има и други университети! :D И за още по-голяма моя изненада, даже е преди Windsor!?
Kolega, UBC beshe na vtoro miasto sled kanadskite uni-ta za nashte nauki minalata godina...Impakt faktpra im e pochti kolkoto na Uni Toronto...Za menidjari moje i da e vajna samo diplomata, ama pri nas renometo na shefa, na departmanta i na unito ti prodavat CVto....
Между другото, единият от хората, за които споменах, е IT manager. Завършил е Windsor.

Надявам се сега, че няма да се обиждаме на професии и за кого е по-важно какво е завършил. :D

И в нашата професия е най-престижно да си завършил MIT, а от канадските университети - Waterloo и се предполага, че фирмите ще се изтрепят за такива хора, но на практика за всички, които знаят и могат, има фирми под слънцето.

Струва ми се, че не е ЧАК толкова страшно, ако не си завършил най-престижния университет.... Поне аз не съм забелязала.

Не претендирам, че мнението ми е меродавно, впрочем. Ако има някои други, живеещи в Канада с по-различни наблюдения (лични, не от слухове), нека да се включат. Въпросът сигурно е интересен за много новодошли, които искат да се ориентират къде да учат те или децата им.

Знам това, понеже на мен ми отне повече от година да открия сама тази информация.
Заключено