myhata II написа:Кой разбрал,разбрал Румба,има хора на които не им отърва да разбират майна
Кажи сега какви са ти впечетленията от Торонто и Онтарио ?
Ниагара определено ми хареса, едва ли на някой не е харесала. Преди това не знаех, че освен водопада в района има и доста други забавления, от типа на казина, amusement parks и т.н. Отбих се и до Niagara-on-the-Lake.
Торонто общо-взето е приятен и определено повече ми хареса от Монреал. Районът на Queens Quay W е станал много приятен ... Забелязвам че има доста ново строителство и вървят по пътя на Ванкувър, който преди няколко години успя да изчисти всички бараки от downtown и да ги подмени с ново строителство.
Предполагам че имате най-добрите пътища в цяла Канада, но и те не помагат в пиковите часове, понеже имате и много хора. Трябваха ми два и половина часа, за да прекося метрополитена от изток на запад (по 401 и QEW, м/у 4 и 6 pm).

Аз се мотах предимно в района на downtown (мои познати са там), от предградия като Etobicoke или York нямам впечатления. Отскочих и до Toronto Islands с ферито.
От другите градове, които посетих, Отава и Квебек Сити ми направиха приятно впечатление, докато Монреал ме разочарова (но пък ми хареса ботаническата градина на Монреал).
Ванкувър си остава номер 1 за мен (природата на Ванкувър няма аналог), но ако трябва да се местя, предполагам че бих избрал Торонто.
PS
Един шофьор на tour-bus в Монреал се оплака, че ако нещо в Монреал било хубаво и вървяло добре - премествали го в Торонто.